Oltiin viikonloppu mökillä :) Lunta alkoi vähän ylläri sataa ja se myös pysyi maassa, mutta eipä tuo menoa haitannut. Lauantaina reilu tunti ja sunnuntaina reilu 2h lenkillä, plus pihassa hillumiset. Sunnuntaina poislähtiessä käytiin vielä häkkisen kuratiellä pikaisesti pimeessä käyttämässä koiria juoksemassa. Oli taskulamppu mukana, että nähtiin mihin käveltiin. Oltiin just ajateltu että tää riittää ja käännytään takas, kun Luksi sai kauheet raivarit ja murrasi todella hurjana pilkkopimeään metsään. Tytti ei ollut lainkaan kiinnostunut, joten mitään riistaa siellä ei varmaankaan ollut. Yritin rauhoitella koiraani ja ukko skannaili taskulampulla näkyykö siellä mitään. Mudi ei ottsnut hiljentyäkseen ja näköhavaintoa ei saatu, mutta pääteltiin, että luultavasti ajokoira joka on noin sata kertaa ennenkin nähty nurkilla ja pihassamme. Annoin mudille luvan ja sehän ampaisi kuin tykin suusta, nyt haukkuen, sinne pimeään! Olipas pojalla pokkaa :D Kutsuin sen takas sieltä ja se tuli kuuliaisesti, ja siitä hyvästä annoin sille uudestaan luvan. Luoja että oli polleeta poikaa :D Vähän yllätyin että sillä on oikeesti jo noin paljon itseluottamusta, mutta ihan positiivisesti kyllä. Mä halusin koiran joka puolustaa ja vaikka toi on rimpula eikä ihmiselle kovin paljoa voisi, niin ei mua kyllä sen kanssa pelota liikkua missään.

Lauantaina oltiin Pieksämäellä agikisoissa, kaksi agirataa. Lähtiessä aamulla käytiin vielä omalla hallilla ottamassa kepit ja pari takaakiertoa. Kepit meni hyvin, mutta sain sen myös oikomaan kun vedätin kovasti, joten kisoissa pelaan vähän varman päälle. Se kyllä kestää vähän enemmänkin kuin videolla kohta näkyy. Etukäteen - ilmoittautumiseni jälkeen mutta ennen kisoja - olin kuullut, että Minna Räsänen rakastaa takaakiertoja, ja mun koirahan ei sellasia vielä kovin hyvin osaa, joten mielessä oli lähinnä puhtaat kontaktit ja onnistuneet kepit ja siihen olisin tyytyväinen, hyppiköön hypyt mihin suuntaan tahansa. Ei oikeastaan edes jännittänyt. Käytettiin siinä koiria vähän kävelemässä ja odoteltiin omaa luokkaamme alkavaksi. Rataan tutustuessa selvisi, että eihän A-rata lainkaan mahdottomalta näytäkään. Mitkä takaakierrot?! Jo alkoi jännittää!

Lähtöalueelle mennessämme koira pälyili ympärilleen ja oli jotenkin vähän jähmeän tuntuinen, ei ehkä ihan agilityfiiliksissä. Aiemmin olemmekin vaan tokoilleet tuolla hallissa. Mulla oli kanssa vähän ajatukset sekaisin, jännityksen nouseminen sotki kuvioitani. Videolta voitte katsoa miten suoriuduimme. Hyvin yllättävästä virheestä se nolla jäi kiinni. 10-putkesta yli puolet koirista kääntyi ympäri ja palasi samasta suunnasta mistä oli mennytkin, ja sitä putkea tutkittiin useaan kertaan järjestäjien toimesta. Mitään konkreettista sieltä ei vaan löytynyt, joten varmaan joku häiritsevä haju sitten kiusasi. Luksi onneksi suoritti sen hyvin, ympäri kääntyminen putkessa ei oo sille muutenkaan tyypillistä :) Virheen jälkeen varmistelin kontakteja, ja aloin muutenkin vähän odottelemaan koiraa, ja siinä paloi vähän ylimääräistä aikaa. 5vp + 1,70s yliaikaa (tms), taidettiin olla sijalla 5.

Seuraava B-rata oli melkeen peilikuva edellisestä, vähän muutettiin muutamaa kohtaa helpommaksi kuin suoraan peilikuvana olisi ollut. Lähtöalueella koirani hätkähti jotain aidan toisella puolella olevaa räyhäävää koiraa vähän ennen omaa vuoroani, ja lähtöön asetellessani yritin sekä rauhoitella sitä murraamasta sinne päin, että saada sen keskittymään. Videolta ei näy mutta ihan alussa koira pälyilee katsomoon odottaessaan mun poistumista. Mulla meni tästä vähän pasmat sekaisin, mietin vaan että onko se koira nyt kuulolla vai ei, ja alku tuntui kauheen hankalalta. Ukko sanoi etukäteen että virhe tulee just tossa kohtaa, johon mä reteesti että eikä, vaan se menee tonne vikaan putkeen ennen keppejä väärästä päästä (tosi moni siihen-saakka-nollarata kaatui just siihen). Treenikaveri oli samoissa kisoissa ja sanoi radan jälkeen, että mä olin väärässä kohdassa, virhe oli puhtaasti mun moka. Joo, tiedän :/ Harmillista, mutta tosi positiivinen fiilis jäi silti. Ne kaikki "vaikeat" kohdat meni hienosti ja virheet tuli ihan "helpoissa" jutuissa! Nyt jäämme joka tapauksessa talvitauolle, kyllä vitutti jo nytkin palella odottamassa. Paljon tuolta saa noita ylimääräsiä kurveja kiristää ja ohjaajallakin on taas aikaa välillä ihan kävellä.. :P

***

Sunnuntaina viesti mökillä "suolammella". Noin 200m siirtymä suomaastossa, maa osin lumipeitteessä, B-pisteelle. Siitä koira ukolle, lähti tosi hyvin (otettiin käyttöön uusi alkurituaali ja se auttoi). Käskin pitää koiraa hetken siellä ja jatkoin ehkä saman matkan eteenpäin. Koira oli lähtenyt hyvin ja sieltä se vähän haparoiden eikä ihan täysin luotisuoraan sitten tuli, mutta tulipa kuitenkin selkeesti eteenpäin. Maltettiin lopettaa tähän.