Jaksoin raahautua jounilan takapihalle, jossa on kapea ja pitkä nurtsisuikale kerrostalon ja höttömetsän välissä.

Aloitettiin ruudulla. Kaksi ekaa toistoa ruudussa oli lelu ja matka oli pitkä (20-30m). Näissä ei mitään ongelmaa, irtoaa hyvin, menee kovaa ja lelu ohjaa oikeaan paikkaan. Vihreä patukka ei näkynyt lähetyspaikalle asti - mun silmiini ainakaan. Sellainen on varmasti just hyvä, ja toinen mitä oon miettinyt on hämärässä treenaaminen, jolloin koira ei näe kuin ruutumerkit ja sen on pakko suunnistaa niiden avulla. Kolmas toisto oli läheltä (5m) ilman lelua, käytiin yhdessä muka laittamassa se sinne, mutta otinkin sen takas kun koira ei huomannut. Meni hyvin tämäkin.

Sitten liikkeestä istumisia. Eka vaan istumista random naminheittelyiden välissä. Kimeä "Iss", jossa paino iillä, toimii paremmpin kuin "istu". Tää on kyllä aika hakemista, liian kimeällä ja vaisulla jää seisomaan, mutta jos on yhtään liian napakka, koira on maassa. Sitten muutama niin että peruutin ja muutama niin että kuljin kylki koiraa kohti. Nämä sujui paremmin kuin naminheittely-istumiset! Lopuksi vielä yksi liikkeenomainen, jossa otin koiran mennän-käskyllä. Onnistui!

Tunnaria. Kaadoin pussista väärät, joita on tällä hetkellä vajaa 10kpl, ja piilotin oman metrin sivuun ja metrin taakse. Olin juuri syöttänyt istumispalkkana lihapullaa koiralle, joten kädet oli lihapullantuoksuiset. Virittelysanaksi vaihdoin "tyyylsä liike", koska se on helppo lausua tylsästi, "tunnari" tulee liian iloisesti. :D "Oma"-käskykin tuli niin plah-äänensävyllä että meinasin tyrskähtää ääneen. :D Hyvin meni kasan ohi etsimään omamme. Sitten laitoin kuolatun kapulan pois ja otin vääräkasasta uuden, sormeni hipaisi samalla toista väärää kapulaa. Aijaijai! Jätin sen kuitenkin kasaan. Piilotin oman nyt kasan vasemmalle-taakse. Koira meni kasalle enkä nyt ole varma haisteliko se vain, vai hamusiko jo suuhun asti yhtä tai kahta väärää, mutta jätti ne ja jatkoi etsimistä. Oma löytyi ja unohdin tahallani että palkankin pitää olla rauhallinen, ja annoin tulla koko sydämestä että TÄÄ oli just se kapula minkä halusin, loistavaa mudi, parasta!

Vauhtinoutoa x2, tai ekalla vauhti ja tokalla otin loppuun asti. Sai lähteä vapaasti heti lentävän kapulan perään. Se ei vaan ehkä oikeen sovi tolle, tahtoo tulla herkästi haukahdus. Jos lähetän sivulta, pysyy hiljaa. Eka hyvä, tokalla jäi kovin kauas luovuttamaan, jolloin toistin käskyn että sain sen vähän lähemmäs. Oli silti vielä mun makuun himpun kaukana, vaikka se varmaan olikin aika ideaali tokopaikka. (Kotona tehtiin sitten heti sisään tultuamme muistutukseksi pari toistoa, käsky istu -> kapula suuhun -> poistun pienen matkan -> noutokäsky -> haki oikean paikan. Näissä tuli oikein tiiviisti ja hyvin.)

Vauhtiluoksetulo, tule-käskyllä mitä käytän stoppien kanssa. Kovaa tuli.

Lopuksi vielä ruutua, tyhmänä halusin kokeilla muistaako se ja lähteekö ihan kylmiltään missä ruutu -virittelyjen avulla sinne. No lähti, vähän hitaalla laukalla ja jäi kovin eteen ja tsekkaili etumerkkejä sen näkösenä, että nyt en oikeen tiiä. Joku ajatus sillä siis on, että sinne merkkien luokse, mutta siihen se jäi. Kutsuin koiran pois ja vietiin lelu yhdessä. Muistaakseni yksi toisto lelun kanssa, sitten yksi läheltä ilman lelua, taas yksi lelun kanssa, ja sitten ilman lelua jossa käskin stop. Koira vaan etsi lelua nenä maassa ja reagoi vissiin vasta toiseen käskyyn oltuaan jo ruudun ulkopuolella, josta palkkasin sen kuitenkin (kai?). Sitten sama uusiksi, stop-käskyni tuli kovempaa, nyt pysähtyi oikein hyvin ja mun ajoituskin oli oikea = oli just hyvässä paikkaa ruudun sisällä. Jee, kyl tää tästä tulee! :) Ruutu on oikeestaan tosi kiva liike treenata, pitäis vaan tehdä ne nauhat itselle kanssa, ja se ruudun rakennus on muka aina niin työlästä... :P