Treenattiin tuossa takapihalla, oli kolattu sen verta että ihan hangessa ei tarttenut olla.

Ruutua: olen sisällä naksutellut sille ruudun keskelle menemistä n. 1mx1m ruudussa, jossa reunanauhoina on koirien remmejä. Nyt tein ulos ehkä 1,5m x 1,5m ruudun, remmit samalla tavalla reunana. Etäisyyttä pari kolme metriä. Ruutukäskyllä sen kummemmin virittelemättä koira a) lähti perusasennosta laukalla ruutuun ja b) meni sinne keskelle ja kääntyi kohti minua! :o Jotain se on oppinut tai sitten tää oli ihmeellinen vahinko. Vahinko vaan harvoin toistuu kolmea kertaa peräkkäin... vikalla käskin "stop" (L istui - mistä lie keksinyt sen) ja "maahan".

Noutoa: leikittiin eka patukalla, siiät suoraan koira lentävän kapulan perään. Eka isolla ohjatun noudon kapulalla ja sit metskulla. Vähän mallasi metallia suuhunsa, mutta aika näppärästi se sieltä tuli kuitenkin. Palkka vauhdista kummassakin.

Seuruuta ihan ensin muutama metri josta palkka, sit vähän pidempi pätkä jossa pari vas. käännöstä. Painaa ja edistää. Niinpä, kun sitä ei oo aikoihin tehty kunnolla, niin jotain kauneusvirheitähän siihen väistämättä tulee :P Käännökset tuntui hyviltä. Parempi kuitenkin yli-innokas kuin haahuileva koira!!

Liikkeestä istuminen, oikein hyvä.

Tässä välissä pistin lelun pois ja heitin koiralle hankeen etsittäväksi nameja. Se tuhisteli nenänsä kanssa niitä sillä aikaa kun keräsin ruutumerkit pois ja muut kamat kassiin, ja levitin väärät tunnaripalikat hajalleen. Oman vein ensin vasemmalle selkeesti erilleen. Se jäi vähän näkyviin ja silmillä koira sen taisi hakeakin. Toisella kertaa oma oli väärien oikealla takanurkassa "reunimmaisena kapulana", eli enemmän samassa läjässä niiden kanssa kuin selkeesti erillään. En tiedä mikä aivopieru tähän tuli, mutta koira meinasi kahmaista suoraan ekan vasemmalta etureunasta, josta kielsin. Pysähtyi seisomaan ja katsomaan minua, josta rauhallinen "oma" (vaihdoin käskyä taas, oman saa sanottua tylsemmin kuin "etsi"). Lähti haistelemaan kapuloita takaoikean suuntaan ja jokusen väärän nuuhkaisemisen jälkeen löyti oman ja otti sen :)

***

Eilen oltiin n. 1,5h lenkillä, vaikka mittarissa oli -19. Tänään oli "vaan" -15, ja lenkkikin jäi noin tuntiin. Olis kävellyt pitempäänkin, mutta mun jalat nyt vaan sattui viemään meidät tuolle kierrokselle. Töppösen töppöset palelee kun se jää yhtään haistelemaan ja pitkän pissan aikanakin se joutui ainakin eilen vaihtamaan jalkaa. Tein sille illalla fleecestä töppöset, mutta kiinnitys on aika haaste, en tiedä miten ne saa pysymään jalassa.

Tytti on ollut tänään viikon poissa ja tulee taas huomenna tänne kotiin. Luksi on syönyt aika huonosti edelleen, olen siitä vähän huolissani. :/