Tytti ja juoksujen 13. päivä, oi luoja.. narttu on pirun äkäinen, vielä tarkempi itsestään kuin viikko sitten oli. Mudi sen sijaan sekosi aivan huolella heti kun seisoja pääsi ovesta sisään, se vaan kiljuu ja kitisee. Uskoo kun ihmiset (narttua ei kauheasti kunnioita, tyhmä tyhmä uros!) kieltää mutta hiljaa se ei ole millään käskyllä tahi ravistuksella. Ja turhahan sitä on kurittaa, luulen että se ei vaan mahda itselleen mitään. Käytiin metsälenkillä, ja koska narttu tosiaan on hyvin kiukkuinen takapäänsä haistelusta, pidettiin mudikin irti. Se oli hyvä ratkaisu, koira rauhoittui ja keskittyi nartun perseen sijaan nuohoamaan vaan sen jälkiä ja pissoja. Lenkillä oli oikein leppoisaa, mutta valitettavasti kotiin tultuamme kitinä alkoi uudestaan. :S

Ukko muisteli, että Tytti ei ole koskaan ollut oikein mihinkään aikaan juoksujaan suostuvainen. Musta se vaikuttaa nyt siltä, että parhaat päivät on jo ohi, sikäli kun nartuista mitään tiedän. Valvomatta niitä ei tietenkään jätetä hetkeksikään keskenään. Enemmän mä pelkäisin että Tytillä palaa hermot Luksiin ja tulee kunnon riita, kuin että se päättäisikin suostua tolle, mutta miten vaan, keskenään eivät tule jäämään samaan tilaan. Toivotaan, että tää ei montaa päivää ainakaan kestä, mudi parka on aivan kierroksilla. :/ Tytti oli pakko ottaa tänne nyt, kun sen toinen omistaja on lähdössä reissuun.

Mudi söi eilen vähän nappulaa ja tänään on mennyt broiskun siipi sekä pieni rustoluu. Tunnustelemalla mä löysin siitä jotain muhkuroita, mutta ei aavistustakaan osuinko sylkirauhaseen vai imusolmukkeeseen. Vähän nyt mietin onko turhaa viedä se huomenna lääkäriin, mutta kaipa me siellä käydään varmuudeksi. Tietääpähän sitten ainakin että siinä ei ole mitään vikaa, eikä tartte sen takia hissutella ja varoa.

Eilen käytiin eurokankaassa verhokankaita tavoittelemassa, mutta matkaan tarttui vaan pantakankaat. Yksi on vielä tekemättä, tässä kaksi valmista. Kumpihan on kumman ;)