Unohtui rustailla eilinen viestitreeni. Oltiin metsiksen parkkiksella, hiekkakenttää n. 100m ja jälkiosuus ehkä 50m pimeään metsään. Tai pimeähän se oli kenttäkin. Koirassa oli pieni ledivalo, jotta nähtiin missä se viipotti.

Vietiin Jouni A-pisteeseen kentän ei-autonpuoleiseen laitaan, käveltiin koiran kanssa kentän poikki takas auton puolelle. Eka lähetys jees, samoin Jounilta minulle. Olin juuri laittamassa koiraa takas Jounille, kun tuli käsky että odottaa vähän. Kentän poikki käveli ihmisiä, kolme tyyppiä kaljatölkkeineen! Mudihan tietty murrasi niille ihan urakalla, mutta nätisti pysyi vierelläni irti. Odotettiin että tyypit meni laavulleen. Kuvittelin että koiralla sekosi pasmat eikä se enää muista mitä oltiin tekemässä, mutta niin vaan lähti käskystä suoraan Jounille ilman mitään apuja! Jouni pidätteli sitä sen aikaa, että ehdin hortoilla pimeessä metsään. Taskulamppu olisi ollut, mutta jos olisin käyttänyt sitä, koira olis nähnyt että ,liikun. Jouni leikitti koiraa, jotta se ei kuuntelisi mun askelia. Sieltä se valopilkku sitten viipotti ja mun nähdäkseni ei hidastanut lainkaan matkaa siinä mistä olin kadonnut, vaan paineli suoraan jälkeä pitkin luokseni :) Kokeessa saa käsittääkseni kutsua/kehua/kannustaa koiraa kun se näkyy, ja meilläkin on kehuttu sitä aina siinä vaiheessa. Pimeessähän se nyt vaan näkyi koko ajan, joten odotin ihan lähelle asti ennen kuin avasin ääneni.

Jotta treeni ei olisi mennyt liian hyvin, oli vielä vika lähetys Jounille. Lähti huonolla laukalla, otti pari askelta ja meni lätäkölle juomaan. Luulin että se ei nyt ymmärrä enää lähteä metsän kautta kentälle, ja annoin sen juoda miettien samalla millaset avut sille tarttee. Sit uudestaan perusasento ja kokeilin vielä josko se lähtisi. Sinne meni oikein lujaa ja tasan tiesi mitä tekee! Ens kerralla sille nyt todella se vesipullo&kuppi mukaan ja saa juoda palkan jälkeen vaikka minun päässäni, ja ehdottomasti kielletään moiset oma-alotteiset juoma- tai mitkä tahansa tauot :P

Pimeä varmaan on siitä hyvä, että koirakin kääntyy helpommin nenälle, kun silmistä ei ole paljoa iloa. Pimeällä on vaan hyvin hankalaa kävellä sitä jälkiosuutta: kävellä ees sen verta suoraan mitä päivällä osaa, olla kaatumatta, ja tää nynny ei ny välttis ihan mielellään mene satoja metrejä pilkkopimeessä ryteikössä ihan yksin.. :P :D

***

Tänään illalla ennen iltaruokaa tein kotona kaukoja. Haluan koiran "ajattelevan taakse" enemmän kuin mitä se nyt tekee, joten päätinpä kokeilla takapalkkaa aiempien jumittamiskokemusten uhallakin. Kuppiin pieni lihapullanpala, ei mitään kokonaista iltaruokaa. Toimi! Ei ollut liian hyvä että koira olisi mennyt jumiin, mutta tuntui että vähensi heti minua kohti liikkumista, ja koira näytti takapainoisemmalta. :) Avon istu-maa-istu -vaihdoissa ei mitään, maa-seiso ja istu-seiso toimii kanssa hyvin tosta ehkä 2m matkalta, mutta seisomasta maahan tai istumaan ei oo tarpeeks hyvät. Vieläkään, enköhän just ari päivää sitten kirjottanut samalla tavalla :P Onpas kummaa ettei muutamalla kerralla tullu valmista! (not)