Oli viesti-kimppatreenit alta vuosikkaan valkkariuroksen kanssa. Alku oli jo sellaista räyhää että hiki tuli ennen kuin päästiin tositoimiin. :P Matkaa noin 100m, tarkoituksella lyhyt kun oli a) pimeä tulossa hetkellä millä hyvänsä b) sateista ja näiden tekosyiden lisäksi vielä oikeesti c) kaikille uusi tilanne. Jätettiin apuohjaajat A-pisteelle ja marssiittiin metsään, me edellä, Jeti isäntineen perässä.

Ekalla lähetyksellä Luksi eka. Ihan jees sikäli, että ei se takana vonkuvasta valkkarista ottanut häiriötä, mutta lähtipä taas mielestään esineitä etsimään. Kutsuin kahdesti takas ja pyysin sitten radiopuhelimitse ääniavun. Nyt muuttui koiran ilme, "ai niin se ukko jäi tonne!!", ja sinne paineli sujuvasti. Jeti lähti suorilta omalla vuorollaan :)

Sitten takas, eka tuli Jeti (L haukahti sen perään, kuului meille asti), sitten Luksi. Hyvin oli lähtenyt ja selkeesti kuulemma muistanut koko ajan että minä jäin metsään. Suoraan mun luo ja patukalla kunnon revittelyt. Leikki hyvin, mutta murrasi koko ajan, olihan se toinen koira ehkä 5m päässä takana ja olis voinu yrittää varastaa mudin patukan :P

Sitten laitettiin vielä koirat takas apuohjaajille, Jeti ensin, sitten L. Lähti hyvin, ja oli siellä päässä juossut suoraan Jounin ohi aukomaan päätään takana odottavalle valkkarille. Jouni oli karjaissut sille heti kun huomasi että se ei meinaa tulla luo, mutta koira ei ollut korvaansa lotkauttanut, joten J oli mennyt sen luo ja hakenut sen niskaperseotteella pois sieltä, sinne mihin sen olis pitänyt tulla. Jaahas jaahas, en oikeastaan ole kovin yllättynyt :P Ikävä juttu mutta hyvä tietää noin arkielämän kannalta, että se ei ole kenelläkään muulla (?) kuin mulla täysin hallinnassa. Pitää jatkossa keksiä joku vastaava tilanne ja vääntää mudille rautalankaa, että matkaan-käsky on KÄSKY joka tarkoittaa että juokse toiselle ohjaajalle, ei sen ohi, vaikka siellä olis mitä tahansa. Ei siinä mitään käynyt ja valkkari ei ollut moksiskaan, ja hyvä että kepo oli uskaltanut toimia just kuten olisin toivonutkin :)

Ei otettu jälkiosuutta eikä mitään, tarkoitus oli vaan kokeilla mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. Sovittiin alustavasti kolmen viikon päästä viikonloppu, jolloin mennään päiväseltään, niin on valoa. Sitten vähän pitemmät treenit. Keskenämme pitää nyt keksiä siihen joku todella selvä alkurituaali, ettei se eka lähetys mene aina pipariksi.

***

Kotona kaukokäskyjä, kuvailin videolle jotta saisin vinkkejä. Olen parin metrin päässä, tosin seisomasta istumaan ja seisomasta maahan -kohdissa tulen käskyttämään lähemmäs. Se liikkuu, tossa just näkyy hyvin toi kuinka seiso-istu-vaihdossa takapää tulee koiran alle ja sen takia se etenee. Liikkuuko liikaa? Miten mä muutan ton tekniikan?