Voittajafiilistelyä ja suunnitelmia hieman. Alustavasti olen katsellut koetta 19.2.2011. Tässä on nyt vaan sellanen juttu, että jos ja kun ;P saadaan voittajasta ykkönen ennen toko-sm-kisoja (vahvistettu 11-12.6. Klaukkalaan), niin jää sm-kisat meiltä väliin. En halua kerätä voittajasta koularia enkä halua sm-kisoihin evl-luokkaan (siellä sitä paitsi pitää olla vähintään yksi ykköstulos ennen ilmoajan umpeutumista, jotta on oikeutettu osallistumaan). Viime vuoden arvostelu oli ainakin ihme nipostusta mun mieleen. Ymmärrän toki, että sm-kisoissa piste-eroja on saatava, mutta mun kunnianhimo vaan ei riitä sinne asti. Maajoukkueen valmennusrengas yms hommat ei oo ollenkaan mua varten, eikä ole sm-yksilökisatkaan. Tokossa. Saati agissa! Pk-puolella taas voisin hyvin kuvitella osallistuvani.

Siispä helmikuussa voittajaan ja loppuvuoden aikana valioksi, siinä pieni tavoite ;P

1. Paikalla makaaminen (kerroin 4). 4min ohjaaja piilossa. Talven aikana jättöjä ja paluita, ripeyttä ja käskyjen ennakoimattomuutta, muutaman kerran vois ottaa vähän aikaakin. Makaahan se, mutta ettei vallan mene palkattomiksi koemakuiksi, vaan joskus siitä saa kunnon palkankin.

2. Seuraaminen taluttimetta (3). Peruutus ja sivuaskeleet oikealle aika hyvällä tolalla, sivuaskeleet vasempaan kaipaa tekniikan ihan ohjaajan askelluksesta alkaen. Juosten ja hitaassa käynnissä kaikki kesken. Tavalliset käännöksetkin kaipaa hieman työstämistä (tiiviimmäksi). Koiran vire sen sijaan on erinomainen ja kestää kyllä voittajaluokan kaavion.

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä (3). Hyvin vahvana hallussa tällä hetkellä, pidetään yllä. Tän voi kyllä vaan pilata, kun se nyt on nopea, suora ja liki aina oikea asentokin...

4. Luoksetulo (4). Maahan menoja tein viimeeksi eilen illalla pihassa lumella ja koira liukui aika komeesti mahallaan :D. Seisominen sen sijaan on ihan hanurista taas (edelleen?) ja olen miettinyt jos vaihtaisin siihen sen käsimerkin kuiteskin. Kokeenomaisesti tätä ei voi tälle koiralle juuri paljoakaan tehdä. Eilen tein tule-maahan-vapautus takapalkalle -liikkeen. Ekalla tuli (vähän liian) kovaa mutta pysähtyi hyvin. Se vaan kerkesi nousta maasta seisomaan kun jotain sähelsin!! En halunnut enää laskea takapalkalle, joten uudestaan. Seuraavaksi tulee hitaasti = en pysäytä enkä palkkaa, kehun vaan kun on luonani vihdoin. Sitten tulee hyvin mutta ennakoi stoppia, käsken uudestaan tulemaan, ei palkkaa. Sitten ei lähde tule-käskyllä ollenkaan. Kun lopulta sain samalle kerralle vauhdin ja hyvän maatumisen, laskin sen takakupille ennen kuin mikään enää ehtisi pilata sen.

Kunhan stopit on riittävän hyvät, takaperinketjutan koko liikkeen.

5. Lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo (40). Siis ruutu. Omaan tuttuunkin ruutuun meneminen hakusessa ilman apuja, vierailla merkeillä ei oo paljoa edes kokeiltu. Stopin kanssa niin ja näin - jos on kuulolla, pysähtyy, jos etsii lelua ruudusta, ei reagoi niin hyvin kuin pitäisi. Maahan menee nätisti ja pysyminen ei varmaankaan ole ongelma. Ruudusta osaa tulla aika hyvin seuraamaan, mutta tääkin kaipaa vielä varmuutta.

6. Noutaminen esteen yli hypäten (2). Perusteet vallan jees, joten tähän vaihtelevaa treeniä (tarkoituksella vinot heitot yms). Vieraita kapuloita pitäis päästä kanssa lainailemaan.

7. Metalliesineen noutaminen (2). Noutaa, mutta päivästä riippuen ilme on "HYYI!" tai "äääh...", eli vauhtia ja varmuutta rutkasti lisää :D. Lelun kanssa pihalla varmasti onnistuu, mutta en oo oikeen pakkasilla viitsynyt metskua noudattaa. Sisällä on tehty pitoharkkoja ja nostoharkkoja ja ne aika jees. Ottaa siis ihan hyvin metskunkin suuhun. Heittonoudossa sille kuitenkin ehtii tulla "ai se olikin tää, yöh" kun kumartuu kapulalle, ja sen vaiheen haluan kokonaan pois.

8. Tunnistamisnouto (4). Työläin ehdottomasti näistä. Tällä hetkellä etsii hajalla olevien väärien ulkoreunalta, läheltäkin, oman. Pitoja ja nostoja pitäis tehdä erikseen, ja itse liikkeen kanssa tehdä kunnolla pohjia ennen kuin vaikeutetaan. Pelkään silti että hajoaa.

9. Kauko–ohjaus (5). Kaikki vaihdot lähietäisyydellä olemassa, mutta tarvitaan paljon rutiinia lisää, jotta tekniikka säilyy pitkälläkin etäisyydellä. Näitä on hyvä tehdä kotona, tähän kämppään saa jonkun 5-7m matkan.

10. Kokonaisvaikutus (1). Kyl sillä yleensä on kivaa ollu treeneissä ja kokeissakin.

Välillä tuntuu että se on kaaaaauhean kaukana, ja välillä taas esim. videoita netistä katsellessa olen ihmetellyt, miten kämäsillä suorituksilla on saanut kuitenkin ihan hyviä arvosanoja. Toisaalta minä en mene kokeeseen, ennen kuin koira treenisuoritustensa perusteella saa helposti sen ykköstuloksen. Työtä riittää, mutta varmasti helmikuuhun mennessä oltais hyvinkin valmiita, jos vaan jaksaa pakertaa :)