Menin vielä erikseen pihalle treenaamaan. Liki täysimittainen ruutu vieraan talon pihalle. Ruudusta pari metriä vasemmalle oli mattoteline ja pari metriä ruudun takan talon seinä. Jätin kassini mattotelineen päälle. Lähetys 25m päästä, jolloin lähti suoraan mutta kaartoi vinoon kassia kohti. Pysähtyi siihen telineen edustalle vähän öö-mitä-olinkaan-tekemässä. Annoin käsimerkin vasemmalle ja toistin "ruutuun!", ja koirani, tuo ihana, viisas ja paras otus, meni sinne! :) Pitääkin muistaa harjoitella näitä niin, että jätän koiran seisomaan johonkin ruudun lähelle, menen itse lähetyspaikkaan ja ohjaan sen sieltä ruutuun.

Seuraavan otin lähempää (10m?), sitten kaukaa (25m), sitten tosi läheltä (2m). Palkkasin vikan ruutuun ja heitin sitten pallon kauas kauas pois. Kun koira säntäsi sen perään, pistin ruudun oik. takanurkkaan taskusta valmiiksi ladatun palkkarasian. Vaaleensininen huurteinen kansi ja matala rasia, ihmeen huonosti erottui. Koira ei nähnyt laittoa eikä rasiaakaan - lähetin sen n. 40 metristä ja se pysähtyi ehkä 5m ennen ruutua, kääntyi naama muhun päin. Annoin taas uuden käsimerkin ja toistin käskyn ja sinne se meni, ja sitten vasta ihan ruudun sisällä ollessaan (sikäli kun näin) huomasi purkin ja sinne se plätsähti itsekseen maahan. Oli kyllä jo ulkona ruudusta, kun purkki oli ihan takanurkan merkin kupeessa, mutta eipä kai se haittaa. Odotti liikkumatta kun koiraa kehuen vaapuin paikalle avaamaan purkin. Hassu eläin.

Oman rapun edessä niitä päivällä suunnittelemiani kaukoja. Maasta seisomaan ja maasta istumaan -> seisomaan takapalkalla. Aiempi palkkarasia toimi takapalkan alustana. Oli kolme lihapullan palasta, mutta koirani ehti varastaa yhden, joten siis vain kaksi :P Eka maa-seiso 10 metristä tosi hyvä ja vapautus palkalle. Sitten siirryttiin vähän, kun tuli väkeä. Koira meinasi taas varastaa lihapullan ja taisin sanoa liian tuimasti "älä ota!". Suoritti meinaan erinomaisen paikalla makuun vaikka yritin kovasti käsillä viuhtoen ja käskyjä hokien häiritä :P Piti käydä pari kertaa nostamassa se istumaan ja pari kertaa käydä ihan lähellä käskyttämässä. Lopulta se teki sen verta että vapautin sen, käytiin katsomassa palkkaa uudestaan, villitsin koiraa vähän ja otettiin alusta uudestaan. Nyt teki oikein hyvin ja pääsi palkalle. Muistin että onhan mulla vielä pallo mukana vaikka namit loppui, sillä varmaan saa koiralle lopuksi kivan fiiliksen. Siispä vielä muistaakseni maasta istu -> maahan -> istu ->maahan -> seiso josta lensi kumipallo. Oli hyvin täpäkät ja mäosaan-vaihdot. Tää on kyllä sellanen liike meillä, missä pienikin epävarmuus ja koiran paineistaminen tekee sen, että se ei liikahda minnekään. Siispä kaukoja edeltävästä liikkeestä (kokeessa) kunnon kehut ja vapautus vaikka ei oliskaan ihan putkeen mennyt, jotta apua-se-on-pettynyt-muhun-moodi ei iske mudiin. Sivulle tulo ja alkumaahanmeno tosi iloisesti käskyttäen itseltä, niin koirallakin on oikea fiilis.