Pihassa vajaa tunnin lenkin jälkeen. Ruudun sivut n. 1,5m, eka lähetys jostain 5m kohdilta, sit vaihdellen 5-20m välillä. Koira hakeutuu ruudun oikeaan laitaan. Käskytin kerran oikeen kaukaa maahan asti, ja pitkäksi meni. Koira veti mahallaan liukuessaan ruudun takareunasta nauhaa mukaansa, joten oli se sisällä ;D Onneksi oikea ruutu on isompi eikä maa ole noin liukas, mutta ohjaaja tarttee silti vielä harjoitusta kuinka aikaisin se käsky tulee antaa jotta pysähtyy sisälle.

Ens kerralla käyn tekemässä ruudun eka itse ja haen koiran vasta sitten. Nyt se hakee tosi hyvin ruutuun, mutta johtuu varmaan vaan siitä, että on ollut mukana tekemässä sitä.

Tunnari. Eka piilotin yhden oman ilman häiriökapuloita lumikasaan vain muistuttaakseni nenän käytöstä. Se löytyi heti ja oli ihan lälly juttu. Sitten ukko laittoi hanskat kädessä väärät kapulat (8kpl) ympyrään ja vein itse oman "kello neljään". Koira etsi selvästi omaa, mutta maistoi matkalla useampaa väärää. Oman otti heti kun kohdalle osui. Otin vielä toisen samanlaisen, nyt oma oli keskellä kellotaulua, ja asetelma oli muutenkin vähän erilainen, kun koira itse oli siirtänyt paria kapulaa pois ympyrän kaarelta. En ota niitä koiran koskemia pois, minusta se on vaan hyvä häiriö. Tää oli parempi mutta nyt en kuollaksenikaan muista maistoiko se tässäkin vääriä vähän vai ei ollenkaan... vähemmän ainakin kun edellisellä kerralla. Mitään vastausta en oo oikeen mistään saanut, mutta mulla on omien treenien perusteella vähän sellanen kutina, että maistelua esiintyy erityisesti kun on kylmä (nyt -20 ja tuulee). Ihan kuin olisi niin kylmä, että nenä ei toimi kunnolla, ja pitää ottaa suuhun asti että saa hajun. Toisaalta riittäähän poliisikoirille yms tooooodella pienet hajut että enpä oikeen tiiä :P Luotan ja toivon että se jää varmuuden kasvaessa pois, kuten on sanottu.