Käytiin keskustassa joulumarkkinatorilla, joka oli ihan kuppainen, mutta sai sieltä kaakaot ja pullat (yht. 6,10e!). Ja maalaisjunttimudi näki välillä ihmisiä. Tytti ei ole meillä nyt. Kolme tuntia meni yhteensä kun mennessä ja tullessa kierrettiin niin, että mudi sai juosta jäällä ja metsässä irti. :)

Takas tultua pihalla ruutua. Hain sisältä pelkät merkkkikartiot, en ruutunauhaa, ja ilmeisesti se nauha on koirallein kovin kriittinen kun ruutuun hakeutuminen oli hyvin hankalaa nyt. Tarjosi merkkejä ja häröili kaikenlaista, ja lopulta vasta "näyttöruutu" auttoi ja pääsin palkkaamaan. Ei oikeastaan vaikuttanut olinko lähellä vai kaukana. Lopussa se alkoi ennakoimaan ja meni suoraan maahan jonnekin suunnilleen ruudun sisälle. Vaikka en ollut edes käskenyt maahan montaa kertaa! Näitä en palkannut, paitsi että paikka ei ollut kohdillaan, niin omatoimista maahanmenoa ei tartte tehdä.

Luoksetulon stoppeja maahan. Naksun lykkäsin ukolle ja itse juoksentelin koiran kanssa, käskytin maahan jotakuinkin mun rinnalta sekä kunnolla takaa kohti juoksevan koiran. Sujui ihan hyvin. Tuli sinne pari mistä ukko ei naksauttanut mutta paljon myös onnistuneita, joissa koira liukui kun jarrutti niin hyvin. Sitten vaan alkoi jumittaa ja valui piitkään kohti, ja junnattiin taas monta toistoa kunnes sais sen pysähtymään kunnolla. Lenkillä tänään jäällä se laukkasi itsekseen, kunnes tuli kohtaan jossa oli vettä jäällä. Satuttiin kattomaan sinne just silloin: koira järkyttyi vedestä niin että se veti liinat kiinni ja teki niin tiukan stopin lukkiutuneilla etujaloilla, että takapää kohosi ilmaan ja koira meinas heittää kuperkeikan. :D Tollanen ku saatais luoksetulon stoppeihinkin!