Aamupissalla tein ruudun joltain ehkä 15m matkalta. Vasen sivunauha oli moninkertaisena kun mun ruutu oli vähän pienempi ja nauhat ihan sekaisin. Sitä se koirakin meni ihmettelemään. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, jolloin meni tarjoamaan oikeaa etumerkkiä nimenomaan merkkinä, jota ei ole edes tehty herra ties miten pitkään aikaan. Vuoteen? No sitten mentiinkin ihan metrin päähän ja siitä onnistui ruudun keskelle meno, ja onnistui tän jälkeen myös kaukaa.

Luoksetulon stoppeja. Vauhti hyvä mutta stopit jotain aivan kamalaa. Se ei varmaan yksinkertaisesti muista koko seisomista. Kokeilin tehdä yhden juosten liikkeestä seisomisen ja ihan läpikävelyksi sekin meni. Voihan vee. Maahan meno sentään ihan ookoo ja vauhti pysyi pääosin kelvollisena.

Lenkin jälkeen metsiksellä tunnari, ukko vei vissiin 7 väärää ja oman. Tuuli nettisään mukaan 6m/s ja siltä tuntuikin. Oma "kello seiskassa". Mudi haisteli ringin vastapäivään vissiin kahdesti ja otti sitten "kello vitosen". Ehti tuoda sen mun eteen, sanoin siinä että "höpsis, eihän se toi ollut", ja mudi tiputti väärän ja lähti oma-alotteisesti takas kapuloille. Nyt haisteli taas vissiin pari kierrosta ja sit löytyi oikea, palautuskin suht ok, tosin hieman taisi pyöritellä kapulaa suussa. Sai puolet palkkamaksiksesta, sit vein itse sen saman kuolatun oman vielä "kello kasiin" ja otin uudestaan, nyt toi heti oman. Sai loput palkat. Sekoittikohan tuuli vai mikä nyt oli? Se väärä tuli hyvin varmasti eikä yhtään silleen "apua, en löydä, otan jonkun vaan".

Meillä on pihassa käynyt nyt kaksi kertaa vähän tilanne.. meillä on usein koirat irti ja aika usein Tytti alkaa jahdata mudia pitkin pihaa. Hmpf, nyt kirjoitettuna tää kuulostaa ihan kauheelta ja onkin kyllä sitä :/ Mä käskytän mudia lähemmäs mutta joskus ne ehtii aina painella vähän matkaa. Tietty katotaan että ketään ei tule mistään, mutta nyt sitten katsominen petti. Aattona käytettiin koirat pikapissalla roskikselle ja takas. Ne paineli edellä ja sitten ihan jumalaton rähinä. Roskakatoksen takana "ei ole mitään" eli siellä ei oo mitään järkeä kenenkään seistä, mutta the mäyräkoiramies siellä nyt kuitenkin mäyräkoiransa kanssa oli. Se ukko on hullu, se tuo sen räyhäävän koiransa fleksissä toisten iholle ja NAURAA samalla, ja olen sille ainakin kerran sanonut, että älä ny helvetissä päästä sitä koiraas tänne. No, mäyris alko räyhäämään ja mudi alko huutamaan, minä karjun eka "HEI!" ja sitten "TÖPPÖNEN!" ja lopulta sain suustani "tule!". Siihen koirani reagoi ja tuli heti luokseni. Mäyrismies lähti tulemaan koiransa kanssa myös perään, mutta karattiin roskakatoksen toiselle puolelle :P Mitään ei siis käynyt, mutta ei, ei ole tosiaan ok että mun koira juoksee Tytin kanssa niin kauas edelle, että ehtii parin metrin päähän vieraasta koirasta karjumaan räkä roiskuen.

Kotiin mennessä ne oli tietysti kiertäneet siihen etuovien puolelle, ne asuu tossa viereisessä rapussa. Meillä ei ollut edes remmejä mukana, mutta käskin mudin vierelle ja mentiin vapaana seuraamalla ohi. Tie on pari metriä leveä ja aattelin, että jos se päästää sen koiransa mun koiran kimppuun, kävelen kyllä sen päälle. No ei tietenkään päästäny mun edestä, vaan takaa, jolloin en ehtinyt reagoida muuten kuin painokkaasti käskemään irvistävää omaani että mennään. Ja ukko senkun nauraa, vittu että se on kyllä hullu!

Ja tänään sitten. Tyttihän se taas jahtasi mudia kun oltiin menossa autolle, just sanoin vissiin ääneenkin ukolle että kieltää sitä, ne ei voi mennä noin kauas. Mudi oli jonkun muun auton takana ja näki sieltä ehkä 15m päässä jonkun koiran taluttajan ja alkoi huutaa ja otti askelia sinne kohti. Mä rääkäisen taas ensin "HEI!!" ja sitten "TÖPPÖNEN!" ja vasta sen jälkeen luoksetulokutsun. Tuli laukalla taas heti. Koirankusettaja katosi ennen kuin ehdin kiinnittää huomioni sinne, olisin pyytänyt anteeksi.

Ongelma on nimenomaan Tytti, koska se joko ajaa takaa mudia tai villitsee sen muuten juoksemaan perässään. Tytti ei sano vieraille mitään, ei räyhää eikä mene luo, sitä ei paljoa vähempää vois kiinnostaa. Se vaan katsoo vaikka mudi rääkyis täysillä. Mutta kun mudi on niin kaukana minusta, se sekä näkee vieraat ennen minua eli ehtii sinne ennen ku tajuan edes kutsua, että on tietysti vähän vähemmän hallinnassa, kun etäisyys aina vaikuttaa toki asiaan. Jos mulla on pelkkä mudi, se pysyy irti hyvin lähellä eikä viipota missään kaukana, tai toki Tytinkin kanssa voin käskeä sen pysymään lähellä. Niin mä oikeestaan oon ennen tehnytkin, mutta nyt on jotenkin lipsunut ja olen antanut sen kanssa painella turhan kauas. Nyt sanoin ukolle, että ne ei oo tossa pihassa enää yhtä aikaa holtittomasti irti, vaan joko tiukasti käskyn alla lähellä tai sitten remmissä kiinni. Ei se nyt hitto iso vaiva ole pistää remmiä vähäksi aikaa kaulaan, mutta aina vaan tulee lähdettyä autolle koirat irti.

Ukko oli yksi aamu antanut mudille kyytiä, kun se oli aamuvarhaisella pissareissulla alkanut huutaa jollekin lähitalon pihassa olleelle ihmiselle eikä uskonut mitään käskyjä. Ukon kanssa koira on siis aina kiinni, mutta oli remmin nokassa karjunut niin että pihapiiri raikasi. Tuntuu että täällä on vähän valikoivan kuulon syndroomaa ollut kaikissa korvissa. Lenkillä saanut välillä toistaa kun ei eka käsky ole mennyt jakeluun jne. Luoksetulo ja odottaminen lähinnä, kummallakin koiralla. Luulen että ens viikko vois olla yleistä kurinpalautusta, eli kiinnitetäänpä vähän enemmän tietoisesti huomiota tohon kuulon pelaamiseen. :P