Mulla on tokovimma. Mun koirasta tulee ens vuonna tokovalio. ;P

Omassa pihassa jyräsi aurauskone, joten olisin mennyt läheiselle pikkukentälle. Kas kun sitä ei oltu vielä aurattu, niin en sitten polvia myöten lumessa kehdannut treenailla. Menin siihen viereiselle parkkikselle, ei ollu ketään missään, sopivan rauhallista siis. Omassa pihassa tulee aina joku auto tai ihminen häiritsemään mun reenejä :P

Rakensin n. 3m ruudun ja aloitin sitten seuraamisella: paikallaan käännöksiä 90 ja 180 astetta, sivuaskelia, peruutusta. Naksulla ja namilla, koira pysy hiljaa, mutta aika täpinöissä oli. Se vähän yliyritti taas varsinkin peruutusta, ja pelkästä sivu-käskystä alkoi jo peruuttaa vaikka mä en liikkunut minnekään :D Tein sitten niin, että toistelin käskyä paikoillani pönöttäen ja palkkasin kun koira pysy kanssa liikkumatta. Ennakointeihin vaan "ups!". Väliin vähän pitempää seuruupätkääkin, edelleen namilla.

Sitten taisin tehdä luoksetuloja. n. 25m matkalta yksi läpijuoksu, sit pysäytin koiran maahan sen tultua n. 2/3 matkasta. Tässä vaiheessa alkoi olla yleisöä, yksikin pappa jäi puhdistamaan autoaan suunnilleen hammasharjalla eikä edes peitellyt sitä että oikeasti toljotti meitä. Koira ei ollut moksiskaan mutta minä häiriinnyin ja otin vain naminheittelyleikin avulla stoppeja sekä seisomaan että maahan. Pappa häipy lopulta.

Ruutua. Mun kassi oli sivussa lähetyspaikan ja ruudun välissä ja arvelin että se saattaa hämätä, mutta en jaksanut mennä siirtämään, kun oltiin jo n. 25m päässä ruudusta valmiina (koematka). Missä ruutu -kuiskailua ja sitten lähetys. Unohdin, että siinä saa käyttää käsimerkkiä myös, ja opetin pitkään pelkällä käskysanalla. Nyt tuntuu ihan helpolta kun kädellä voi huitaista kanssa koiran matkaan! Sinnepä paineli elikko hienosti sisälle ruutuun, hieman harhautui suoraan juoksun sijaan kassia kohti, mutta korjasi itse linjan eikä menny kassin luo missään vaiheessa :) Menin leikkimään sen luokse ruutuun. Vedin sen lelun kanssa ruudusta ulos, hilluttiin hetki siinä, otin irti ja käskin lennosta ruutuun. Tämä parilta eri ruudun sivulta, hienosti haki sinne. Lopuksi yksi puolipitkältä matkalta vielä, käskytin maahan asti. Tai koira meni itse ennen kuin ehdin käskeä - pitää edelleen harjoitella ajoitusta että ehdin käskeä jotta kokeessa näyttää ettei se ennakoi :P Kesken ruututreenin joku pientä koiraa taluttava nainen huusi, että saako tulla moikkaamaan. Vastasin, että nyt ei sovi, meillä on treeni kesken. Se otti moppensa syliin, moppe alkoi kiljua ja ne jäi siihen katsomaan. Luksi ei ollu taaskaan millänsä mutta mulla oli vähä vaikeaa unohtaa ne ja keskittyä täysin koiraani. Taidan tarttea itse häiriötreeniä.

Tunnaripalikan palautusta. Oli vaan yksi oma ja sitä piilottelin hankeen. Koira vaan katsoi just taaksemme tullutta autoa eikä nähnyt yhtään mihin piilotin palikan. Lähetin etsimään ja se lähtikin vähän kauas :D Haisteli hartaasti ja kävi lähellä, mutta ei oikein osunut kohdille. Ohjasin sen sitten lähemmäs itse, jotta ei mee koko päivää odotellessa. Annoin noutokäskyn kun oli tulossa kapulan kanssa takas, koira tuli hienosti luovutusasentoon mutta kapula putos aina suusta. Tätä junnattiin kerta jos toinenkin, kerran piilotin koko kapulan uudestaan ja yritin saada koko jutun onnistumaan, mutta ei. Tänään oli ylivoimasen vaikeeta yhdistää etsiminen ja palautus. Kerrataan noudon palautusta kotona ennen kun kokeillaan niitä yhdessä seuraavan kerran.

Sitten loppu ohjaajan häiriönsieto ja häivyttiin :P