Ruutu. Tein jonkun 1x1,5m, ilman nauhoja. Ihan läheltä eka naksun kanssa. Koira on ekalla aina vähän arpomassa, menee kyllä sisälle mutta ei oikeen tiedä jäiskö etumerkeille vai meniskö vas. takamerkille. Tai oikeastaan ylipäänsä, ei vaan ekalla. Jos en naksauta heti kun se on oikeassa kohdassa, se meinaan ei kyllä jää siihen, vaan harhailee sit muualle. Toisaalta etureunaan jäämistä se välillä tarjoaa itse, jää siihen seisomaan (tai menee maahan) jos en naksauta vielä vaan odotan että menis peremmälle. Paikka kaipaa siis vielä vahvistusta. Pitää mitata kisamittaisessa ruudussa oisko sen ton askelluksella yksi tai kaksi laukka-askelta etureunan yli peremmälle. Sellanen olis varmaan koirallekin loogisempi, kuin pelkkä "keskelle tai vähän taaemmas".

Tein ihan parin metrin matkalta ruutuun lähetyksiä kaikilta neljältä sivulta, eli kiersin ruudun ympäri. Hyvin meni aina suoraan sisään, eikä alkanut tarjoamaan mitään merkkien kiertämisiä aina-vakisivulta-sisään. Sitä vähän pelkäsin, olis jotenkin sopinut ton koiran aivoituksiin :D

Sitten muutama kaukaa lähetys. Näissä se enemmän jää etureunaan jos jossakin, jos laitan läheltä, niin paremmin menee perillekin. Lisää treeniä vaan, ja avustaja naksun kanssa olis kova sana, se vois seistä lähellä ja näkis varmasti että koira on kunnolla sisällä.

Luoksetuloja. Alkuodotuksen kanssa pelkkää vauhtia, sit erikseen nameja heittelemällä sekä seisomisia että maahan menoja. Jos maa on liukas, ja koira kuitenkin heti käskyn saatuaan lukitsee etujalat ja liukuu eteenpäin ennen kuin pysähtyy, onko se pysähtynyt hyvin vai ei? Kysynkin lemmikkipalstoilta. :D

Sit pistin kolme kartiota käskynantomerkeiksi ja tein pelkkiä läpijuoksuja vielä jokusen. Yhden maahanstopin olisin loppuun ottanut, mutta just tuli sekä rapusta väkeä että auto pihaan, ja koiran huomio oli niissä. Se tuli kuitenkin laukalla loppuun saakka, vaikka katsoi niitä, joten palkkasin sen ja annoin olla.

Metallinouto. Koira kävi niin kiihkeenä narupalloilun jäljiltä, että otin suoraan tiukasti sivulle. Pysy hiljaa ja nouti kovalla vauhdilla, joten jätin yhteen toistoon, ei ne enää olis voinu olla ku huonompia... (jotain oon mäkin oppinu! :D)

Sivuaskelia ja peruutuksia. Kokeilin vähän missä mennään. Yks päivä piti odottaa töissä vähän aikaa ja siinä joutessani steppailin sivuaskelia itsekseni. Koiran kanssa ne sujui ihan yllättävän hyvin. Näitä vois silti tehdä olkkarissa kanssa kuurina. Vasemmalle sivuaskeleet vaatii eniten työtä. Peruutuksessa se helposti ylityöskentelee ja se on kovin hauskaa mudista.

Sit vielä muutamat kaukot maasta seisomaan (jättökäsky "kaukot") erotuksena luoksetulosta ("odota"). Paitsi että ukko tuli just lounaalle, mudi tunnisti sen auton ja sen päästä katosi osaaminen kun isi tuli pihaan! Viittoilin lopulta ukolle että menee sisään vaan, ja piskillein murahdin että ei se sieltä karkaa, sä teet nää loppuun ennen ku mennään mihkään. Se siis nousi kyllä ylös mutta käveli mua kohti. Lopulta helpotin niin, että olin kyykyssä ihan sen edessä, ja silleen sain ne vaihdot toimimaan. En tiiä annoinko vähän periksi turhan helpolla, mutta loppui namitkin, niin mentiin sit sisälle. Pitääkin muistaa tehdä pari häiriöharkkaa ihan vartavasten.

Kotona otettiin niitä kaukoja sit heti uusiksi, nyt pelitti hyvin. Seisomasta se namin saatuaan valuu herkästi itsekseen istumaan tai maahan jos en sano mitään, tähän huomiota jatkossa.