Ajoin agihallille. Tehtiin neljässä osassa, välissä koira oli autossa venaamassa. Sillä olikin aina kova halu sieltä takas halliin. Rakensin ruudut yms niin että koira oli aina autossa eikä nähnyt mitään etukäteen.

Luoksetulo. Tein koko liikkeen n. 20m matkalla. Seisominen oli aika siinä ja siinä (valui 2-3 omaa mittaansa), maahan meno kai ihan ok ja vauhti pysyi laukalla koko ajan. Sitten erikseen pätkissä. Jossain vaiheessa alkoi ennakoimaan stoppeja ja pysähtyi itse matkalle. Muutamalla uusinnalla luovutti ja tuli reippaasti.

Ruutu. Noin 15m matka. Jotain hämminkiä siinä alussa oli, koira taisi lähteä ihan väärällä merkille, joka oli jäänyt luoksetulolta. Sen jälkeen teki hyvin.

Kaukot. Tein 10 metristä istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan ja vielä loppuperusasento. Seiso-istu oli kauhea ja kokonaisuutena tulikin melkeen oman mittansa eteenpäin. Hinkattiin läheltä sitten seiso-istu ja seiso-maahan.

***

Noutoa. Ensin metallikapulalla irroituksen jälkeistä ennakoimattomuutta. En sanonut mitään kapulan otettuani ja perusasentoonhan koira itseään tarjosi. Kun muutamalla toistolla loppui tämä, aloin irroituksen jälkeen sanoa "kukka", "käsky" ja jotain vastaavia. Osalla meni ansaan, osalla ei. Kielsin sanallisesti ja palkkailin aina kun malttoi mielensä. Lopuksi sain sanoa kimeästi "käsky!" ja pysyi luovutusasennossa edessäni.

Hyppynoutoa, sekä puulla että metallilla. Heitin tahallaan vinoon, ekalla piti avustaa koira paluuhyppyyn kun meinasi kiertää, sen jälkeen muisti itse tulla paluuhypyn kautta takaisin.

Ruutua, samaa kuin äsken. Nyt ainakin meni ekalla sinne :)

***

Liikkeestä istuminen. Alun seuruu oli vähän sellasta sunnuntaikävelyä, ja ärähdin mudille että töihin siitä nyt. Paransi hienosti ja kun meno näytti seuruulta eikä kävelylenkiltä, annoin käskyn. Hyvin istui.

Seuraamista, about E-kirjaimen muotoinen kaavio. Lopussa sivuaskelia ja peruutusta. Peruuttaa nätimmin jos aloitan itse koiran puoleisella jalalla, muuten helposti pomppaa. Sai palkan. Sitten muutama paikallaan käännös ja pätkä juoksua, jossa myös täyskäännös. Näitä pitäis tehdä lisää, täyskäännös juoksusta ei ollu kovin nätti :D

Kaukot. 10 metristä, mutta eri paikka kuin ekoilla. Seiso-istu-maahan-jotakin, enemmän kuin kuusi vaihtoa, olisko ollut 8 tai 9. Parempi kuin ekat mutta etenee silti. Lähietäisyydellä siis lisää treeniä vielä.

***

Pihaan olin tehnyt toisen ruudun, menin itse takaa joten lähetyssuunnasta ei ollut mitään jälkiä sinne. Nyt oli täysi matkakin. Huolelliset virittelyt, odotin että koira katsoo ruutuun ja sitten vasta lähetin. Sinne se paineli käskystä tosi makeesti :) Menin palkkaamaan ruutuun, ja sitten vedin koiran patukalla pois ja jätin kumisen vinkumunan ruutuun niin ettei koira huomannut. Uusi lähetys, meni taas tosi hienosti, ja muna oli mudista kiva ylläri :D

Pitää opettaa se missä ruutu -vihjeestä katsomaan ruutuun, se auttaa varmasti paljon.