Tunnariharkat pihassa ennen lenkille lähtöä. Oli vaan -12, ja joku pukeutui -20 -untuvatakkeihin yms, niin hiukka oli hikinen lenkki. No joka tapauksessa: laitoin ensin isoon ympyrään 9 väärää palikkaa, oma niiden taakse hankeen piiloon. Koira etsi hyvin, löysi omansa, otti sen suuhun, tiputti sen suusta ja jäi häntä heiluen katsomaan minua. Sitten se jatkoi etsimistä. Ei koskenut vääriin vaan päin vastoin meni vaan kauemmas kasasta. Ööh?! :D No, odottelin naurua pidätellen ja se sit palasi oikean kapulan luokse ja meni siihen makaamaan kuten jälkikepin ilmaisussa. Nyt taisin vähän patistella että tää oli se noutoliike, niin sain kapulan käteen.

Palkkasin sen namilla siitä, ja otin sitten vielä samanlaisen uudestaan, samalla kapulalla. Nyt meni ilman tuota välishowta.

Sitten ympyrästä yksi väärä kapula uudeksi omaksi, jolloin niitä jäi 7 + 1. Oma oli "kello yhdeksässä". Koira meni taas kapuloiden taakse etsimään omaansa. Näen sieluni silmin kuinka se juoksee kokeessakin iloisesti kapuloiden yli jonnekin hornan tuuttiin.. "tossa on ne häiriökapulat, oma on täällä jossain kaukana piilossa". Eli joo, ehkä pitäis alkaa vähän muuttaa systeemejä :D. Palasi kuitenkin pian kapuloille ja haisteli kello kahdestatoista vastapäivään. Oma löyty nopsaan, otti sen ja palautti ok. Luovutusta on tehty erillisenä vähän kotona ja kyllä se sujuu, pitää vaan yhdistää se tähän joskus tässä. Nyt on riittänyt että kapula tulee mulle käteen.

Luulen että seuraavaksi laitan ukon lääppimään vääriä kapuloita. Ekoilla kerroilla pistän ne ihan kasaan ja jos menee hyvin, siitä sit pikku hiljaa levitetään levälleen. Sit kun se sujuu, otetaan mukaan ne alkusäädöt, liikkurin hommailut, oma kääntyminen yms. Luksi saa nähdä kapuloiden viennin, luulen että se sopii sille paremmin.