Iltapissalla taas jälleen tunnari. Koirat riehui hetken, otettiin Tytti tolppaan kiinni ja mudi hommiin. En ole nyt muutenkaan vältellyt kiihdyttäviä juttuja ennen tunnaria - ajatus on siis se, että opetetaan koira haistelemaan vireestä huolimatta, eikä vältellä korkeaa virettä.

Otin eka pelkän oman etsinnän, vein sen kinoksen taakse ja potkaisin päälle lunta niin että kapula melkeen kokonaan peittyi. Ainakin piti laittaa nenä hommiin, ja hyvin koira sen sieltä nuuskuttelikin. Sitten ukolle viisi väärää jotka se laittoi käsin jonoon. Otettiin nyt myös alkurituaalit mukaan: käskin koiran odottaa, itse käännyin selin, luovutin kapulan liikkurille, liikkuri vei sen muovipurkissa paikoilleen (toinen oikealta), palasi meidän luo ja sanoi kuuluvasti "saa kääntyä". Loppukäskytys kyllä unohtui mutta olihan sitä jo tossakin :D. Kehuin mudia "hyvä, odota" kun liikkuri laittoi kapulaa ja itse olin selin. Koira meni oikeaan reunaan aloittamaan ja otti oman heti kun kohdalle osui, eli siinä ei kauaa nokka tuhissut. Vissiin se huomioi mihin kohdille ukko vei sen. Siksi ne kai kokeessakin tiputtaa aina eka sen oman ja sitten vasta asettelee käsin häiriökapulat, koiraa vähän hämätäkseen?

Nyt kun se osaa etsiä niin pitää itse muistaa antaa noutokäsky, kun koira on tulossa kapulan kanssa takaisin. Jotta sais sen luovutuksen mukaan, nyt se vaan sylkäisee sen mulle käsiin. Ja muutenkin odottaa että koira on jo tulossa/tullut ennen kuin kehun, nyt merkkaan oikean kapulan noston melkeen heti kehulla.

---

Kotona ihan muutamia kaukoja (seiso-istu). Otin suoraan matolla ilman apuvälineitä ja vähän se takaosakin liikkui. Tarttee siis vielä muistuttaa ensin joko maton reunalla tai jollain rimalla. Menin sitten sitten ihan lähelle, jotta saatiin onnistumaan.