Hallitokot alkoi tällä viikolla. Lämpimässä hallissa. Ja siellä tosiaan oli niin lämmintä, että kevyissä toppahousuissa ja t-paidassa tuli jumalaton hiki. Koiralle oli vettä mukana, ja jopa maksista millä sain sitä maustettua niin että elikko suostui juomaan, mutta läähätys oli silti aikamoista.

Eka kerta meni tutustumiseen. Halli olikin aika jännä paikka alkuun. Aloitettiin ihan perus kontaktiharkoilla. Sitten koirat ympyrään istumaan ja yksi kerrallaan teki luoksetulon muiden pysyessä paikoillaan. Sama, mutta koirat riviin. Näitä vois harjoitella useammin, nyt sain käyttää moneen luoksetuloon kaksi kutsua, kun koira vaan toljotti että oikeestiko kutsut mut tästä rivistä pois.

Hyppyä, meille vinoja esteelle hakeutumisia ja lopulta jopa niin, että oltiin selkä esteeseen päin ja käskin koiran siitä taakse hypylle. Tehtiin myös niin, että lähetin koiran "hyppy", kehuin kun oli hypännyt ja toistin heti käskyn. Hyvin se osasi hypätä sieltä takaa minuun päin, olisin kuvitellut, että kiertää.

Noutoa. Pelkkiä pitoja ja/tai nostoja. Kierrätettiin kapuloita, kukin otti pari toistoa, ja sit kapula seuraavalle. Kuolat käskettiin oikeen jättää pyyhkimättä että on seuraavalle häiriöt :D Sitten tehtiin yksitellen niin, että kapula metrin päähän, kehu (ja namipalkka) kun nosti ja toinen kapula taakse metrin päähän ja koiran lähetys lennosta sinne. Kolmannen kapulan jälkeen neljäs olikin lelu. Omalla ajalla jossain välissä tehtiin kapulan kanssa istu-maahan-vaihtoja ja tassun antoa. Sujui.

Loppuun ympyrässä paikalla istuminen pari min niin, että koirat oli kehällä ja ohjaajat ympyrän keskellä. Kouluttaja pujotteli koirien ympäriltä. Luksi oli tässä vaiheessa jo aika herpaantunut ja kuumissaan eikä oikeen jaksanut keskittyä, eli vilkuili ohi kulkevaa ihmistä.

Halusin vielä tehdä ruudun, kun oli vieraat merkit tarjolla, ja sain luvan rakentaa sen nurkkaan sillä aikaa kun ryhmä vaihtuu ja seuraavat valmistautuu. Hyppy jäi siihen ihan ruudun oik. etunurkan lähelle parin metrin päähän, "mutta ei se haittaa". No eipä. Sinne paineli koira hypylle iloissaan monta kertaa. Samasta suunnasta oltiin joo tehty aiemmin hypylle lähetystä, mutta jos kuuntelisit kuitenkin mitä sanon :P Vein sen kerran ruutuun pannasta ja sen jälkeen tuli sitten hyppyruutuja muutama. Eli hypylle meni, hypätessään muisti itse että ainiin oho ja meni sieltä ruutuun. Nämä kehuin mutta maksisrasiansa sai vasta kun viimein meni suoraan ruutuun. Tällaiset erottelu- ja käskynkuunteluharkat on varmaan ihan hyödyllisiä, eikä kokeessa hyppy taatusti oo noin lähellä ruutua, mutta ehkä meille vielä tässä (ruutu)vaiheessa liian vaikeita. Tai ainakin koiran pitäis olla skarppina eikä ihan läkähtymäisillään kuten nyt oli.

Positiivista on se, että pienet murinat katkesi hyvin huomautuksesta (niitä tulee, enkä usko että ne koskaan loppuukaan tolta - mä en vaan osaa, ja tolla on suhteellisen suuri "henkilökohtainen alue") ja koira tuntui olevan hanskassa. Pistin sen kyllä varmuudeksi remmiin kiinni silloin kun en koko ajan tehnyt sen kanssa jotain, mutta tuskinpa se olisi mihinkään häippässyt.

---

Ai niin, vähän oli vaisua omastakin puolesta, oon sen verta kipeä vielä. Kurkkua särkee nyt koko tunnin höpöttämisen jälkeen. Lisäksi sellanen käytännön ongelma, että tukkoisella ja nuhaisella äänellä kehuminen ja huomautus/kielto kuulostaa kovin samalta... :P