On kokeiltu erilaisia kaukovariaatioita. Seiso-istu-seiso on nyt edelleen vähän epäselvä miten sen kanssa meinaan jatkaa, mutta seiso-maahan-vaihtoa aloin opettamaan naksun kanssa uutena temppuna. En ottanut kumartamista välivaiheeksi tai osaksi, pelkkä taakse kallistuminen maahan mennessä. Mudi oivalsi naksun kanssa tän yhden kädellä ohjatun toiston jälkeen. Sitten naks, namin syöttö niin että koira nousee sen perässä seisomaan -> valmiina heti uuteen toistoon jonka teki siis itse :) Nimesin jo liikkeen "hiss(-si)", mutta totesin lopussa, että muistuttaa aivan liikaa is(tu)-käskyä. En ehkä olis edes tajunnut, mutta koira teki pari kertaa hienon seiso-istu -vaihdon hiss-käskyllä ;P Seisomasta maahan olis "hissi" ja seisomasta istumaan "pylly", mutta eka on liian epäselvä käsky ja tokaa en kertakaikkiaan kehtaa kokeessa käskyttää :D Pitää siis keksiä jotain muuta, jotain mikä mullakin sitten pysyy mielessä. Kaiken maailman back, taka, taakse yms taatusti sekoaa minulla. Ehdotuksia, joku?

--

Ai niin, Tytti opettelee nyt vihdoin noutamaan.

Tavoite: istuu esine suussa jossain ohjaajan edessä, sanotaan että max metrin päässä, rintamasuunta kohti ohjaajaa. Ei mälvää eikä pyörittele eikä tiputa ennen käskyä, käskystä irroittaa ripeästi.

Nyt: saattaa se heitetyn esineen ottaa suuhun ja tuoda jopa tsägällä lähelle ohjaajaa, mutta mitään käskyä sillä toiminnalla ei ole eikä se ole lainkaan luotettavaa. Irroittaa leluista ja kepeistä ihan ookoo, tosin usein vasta tokalla käskyllä. Aloitetaan pitoharkat ja tavaksi tälle valittiin ns. pakkonouto (suu auki, esine kitaan ja suun kiinni pito, rauha, naks joka myös lupa tiputtaa). Ekan treenin jälkeen tietysti rimpuilee edelleen ja rauhasta ei paljoa voida puhua, mutta kyl siitä hyvä tulee. Toinen on ainakin ihan liikuttavan onnellinen siitä että sen kanssa tehdään jotain ja tyhmä mudi joutuu välillä portin taa venaamaan! <3