Riikan kanssa tokoilemassa agihallilla. Olemme torstain kokeessa voittajaluokan koirakot numero 1 ja 2. Tehtiin kaikki liikkeet läpi, eka minä liikkurina heille, sitten päin vastoin. Sisällä yhteismakuu, seuruu, istuminen, hyppynouto, metallinouto, tunnari, kaukot, pihalla luoksetulo ja ruutu. Palkkailin välissä.

Makuu 4min ohjaajat piilossa, kytättiin ikkunasta koiria. L haisteli välillä maata ja juuri kun meinasin ärähtää oven läpi, se aina lopetti. Kerran ehdin, ja sen jälkeen loppuajan makasikin sitten tosi skarppina. Vielä ennen koetta yksi lyhyt makuu ja kielto heti jos nenä tippuu yhtään.

Seuruu ei ollut kovin pitkä, mutta sisälsi kaikki nopeudet, paljon käännöksiä ja sivuaskeleet yms voittajan jutut. Koirassa liikaa virtaa ja esim. paikallaan käännös vasemmalle oli mallia pussaan sua nenään kun käännyt ja hypähdän sit takas sivulle. Tätä ongelmaa tuskin kokeessa tulee, koska meinaan ottaa koirasta höyryt pois pihalla seurauttamalla juuri ennen omaa vuoroa (ja tarvittaessa nypätä kunnolla remmillä jos on mitään huomautettavaa) ja seurauttaa sen kehään.

Istuminen täydellinen.

Hyppynouto, hmm, ei tainnut olla huomautettavaa? Sain kuulla että PMK:n kokeissa järjestäjän normikapula on tosi huono, sellanen litteä pötkylä, ja kantsii pyytää laipallista (ohjatun) noudon kapulaa. Siellä on hiekkapohja ja moni koira jättää sen normikapulan nostamatta, kun siinä on niin olematon maavara.

Metallinoudossa nosto vähän hidas ja palautti ravilla. Eteen tulo jäi vähän vinoksi (väärään suuntaan kallellaan, ei perusasennon puolelle). Odotin tarkoituksella liikkurin "käskyn" jälkeen hyvät tovit ennen irroitusta ja sivulle tuloa, mutta niin odotti kärsivällisesti koiranikin, eikä ennakoinut yhtään. :)

Tunnari. Ympyrässä, en muista missä kohtaa oma oli. Muuten tosi hieno mutta palautti ravilla. En uskalla nyt vaan ennen koetta enää tehdä sille mitään lelupalkkakokeiluja, hajoaa koko liike varmaan...

Kaukot. Mulla meni pasmat sekaisin kun piti miettiä mikä liikkurin käsimerkki tarkoitti mitäkin asentoa, onneksi kokeissa on sanalliset taulut :D Yksi maasta istumaan nousu tartti siks kaksi käskyä, kun käskytin itse huonosti ja väärällä käsimerkillä, eikä koira reagoinut mitenkään. Seiso-istu oli ihan paska ja seiso-maahan olis kans voinut olla parempi. Tuli kuulemma jonkun puoli mittaa eteenpäin. Läheltä sit hinkattiin noita ongelmakohtia ja ne on ohjelmassa nyt seuraaville päivillekin.

Luoksetulossa lähti ku ohjus ja teki sen stopin siihen johonkin mun eteen... vein sen pannasta takas stoppikohtaan ja kerroin että tässä oli se stop, nyt skarppaa vähän uuteen yritykseen. Lähti taas hurjan kovan näköisesti, mutta stop oli kuitenkin ihan kohtuullinen. Maahan meno parempi, lumi vaan pöllysi kun koira meni maate :D Loppuun asti tuli myös hienosti laukalla, pikemminkin liian kovaa kuin hiljaa.. tänään siis näemmä tällainen päivä. Se toka versio olis ollu joku 7-8 kuulemma, mutta harmi että kokeessa on vaan yksi yritys :P

Ruutu oli vaikea. Kentällä oli tarkoituksella luoksetulomerkit ja evl:n merkkejä häiriönä. Koira ei meinannut millään katsoa ruutua, vaan tuijotteli vaan vääriä merkkejä, ja vaikka sain sen vilkaisemaan ruutuakin, se paineli väärälle. Ja toi sen minulle! :DDD Toivottavasti en nyt pilannut koiraani lopullisesti mutta revettiin kyllä Riikan kanssa yhdessä nauramaan. Sen jälkeen sitä olikin sit hankala saada yrittämään uudestaan, kun se huomasi että ilahduin tästä noudosta. Yritti tuoda lisää ja toisen merkin se kiikuttikin mulle kun ei uskonut kieltoja matkalla... lopulta mentiin pari metriä lähemmäs ruutua ja sitten se selkeesti vasta rekisteröi sen ja nyt paineli määrätietoisesti sinne. Loppuosa ok. Otin vielä alusta uudelleen ja nyt meni hyvin ruutuun, josta palkka. Harmi vaan kun ei tässäkään ole kahta yritystä... saa nyt nähdä pistääkö se ensi kerralla ihan lekkeriksi, kun "palkkasin" sen niiden tötsien tuomisesta nauramalla sille. Olis pitänyt viedä se pannasta sinne ruutuun.