En jaksanut mennä agiseuran tokotunnille, siellä menee aina niin myöhään, ja väsyttää ihan järjettömästi. Käytiin vaan tuossa lähimaastossa, minä tokoilin mudin kanssa, ukko heitteli seisojalle lumipalloja umpihankeen ja lopuksi koirat rälläsi viis minsaa yhdessä.

Aloitin ruudun loppuosalla, joskin ilman ruutua, mutta koira kuitenkin maahan, itse kävelin jonnekin ja kutsuin koiran lennosta seuraamaan. Kyllä se vaan kotona osaa, oli hienoja! Seuruutin ainakin pari metriä, osassa palkka seuraamisesta, osassa perusasentoon pysähtymisestä. Oikeassa ruudussa koira vaan joutuu venaamaan paljon kauemmin, joten pitää vaan malttaa itse kävellä harkoissakin pitempään ennen kutsua. Ja loppuosan seuruuta vielä tuosta pidentää.

Sitten tuli vähän autoja ja piti keksiä jotain ennen luoksetuloa, ettei vaan satu mitään törmäyksiä. Tein jääviä, kaikkia asentoja. Istumiset ja maahan menot hyviä, ekan seisomisen istui. Autoin käsiavulla ja sen jälkeen teki seuraavat seisomisetkin oikein, ja erotteli nää kaikki toisistaan. Joskus sillä on kuulo todella auki ja aivot päällä! ;)

Oli taas turvallisesti tilaa, joten jätettiin maksisrasia takapalkaksi ja luoksetulo kunnon koematkalta. Lähti laukalla, seisomaan stoppi olis ehkä saanu olla ihan pikkasen parempi (liukui, mutta näkee sen milloin se todella tekee pysähtymisen vaikka matka vielä jatkuiskin liukkaan takia) mutta vapautin kuitenkin kupille.

Eri suuntaan lumppareiden perässä sinkoileva seisoja ei mudia häirinnyt yhtään, ja kun lopuksi otin mudilta narupallon taskuun ja vapautin menemään tsekkaamaan seisojan touhut, tyyppi olisi mieluummin halunnut vielä uudestaan pallon mun taskusta. <3

***

Kotona mudi teki ennen ruokaa kaukoja s-i. Ei oikein ollut enää oma ajatus mukana, joten ihan muutama vaan koiran edestä ohjaten. Tytti taas sai noutaa eli pitää opetuslelua suussa yhden toiston. Annoin eka syrjässä odottavalle mudille ohjatun noudon kapulan ja käskin pitää, sitten tein Tytin toiston, palkkasin Tytin, pyysin mudilta kapulan pois ja annoin sille oman palkkansa. Hyvin piti mudinen mutta katsoi kuulemma aika kummissaan että mitä äippä oikeen tekee ton toisen kaa. :D