Järkättiin "möllitokot" eli kokeenomainen harjoitus tuomareineen ja liikkureineen, ei kuitenkaan mitään pisteytystä ja toisia vastaan kisaamista. Luksille on pidetty kovempaa kotikuria ja sain palautetta, että koirassa oli selvä muutos :) Se halutessaan osaa paljon ja on kuuliainen. Nyt oli se halutessaan. Tuntui itsekin omaan käteen hyvältä, joten jatketaan näin. Ei sitä kotona jatkuvasti kyykytetä, mutta olen vaan kiinnittänyt enemmän huomiota arkiolemiseen ja hyvää on tehnyt. Sattui mm. sellainen, että toinen palkattava koira ryntäsi juoksuun ja L meinasi mennä perään, mutta pysähtyi ja tuli takas "Hei! Luksi!":sta heti. Toisin kuin vähän aikaa sitten :P Treenejäkään meillä ei ole kunnolla ollut pariin viikkoon, joten sekin varmasti vaikutti koiran intoon.

Sisällä paikalla istuminen 2min. Luksi takaa katsoen oikean puoleisessa reunassa. Oli priima, herra ties milloin tätä tehty viimeeksi.

Heti perään (palkan jälkeen) paikalla makuu häirittynä 4min piilossa. Luksi ekana maahan, alku oli hyvä. Hallin ovi jäi koirarivin taakse ja sieltä tuli joku koiran kanssa, ja kaikki makaavat koirat kuikuili olkansa yli sitä. Jossain vaiheessa L haisteli muutaman sekunnin maata etujalkojen vierestä. Koiria kiertävää tuomaria se yllättäen vähän stressasi - nuoleskeli huuliaan ja haukotteli mutta pysyi kyllä rauhassa maassa. Ens kerralla pitää jäädä näkyviin ja palkkailla koiraa. Just ennen kun aika loppui, kääntyi lonkalleen ja taittui etujalan alleen. En tykkää, siihen puututaan. Sivulle nosto meillä vikana ja L pysyi kaksi reunimmaista koiraa hyvin, mutta kun viereinen käskytettiin, nousi Luksikin. "Ei" ja "maahan" ja vasta omalla ylös.

SItten ulos, oltiin ylempien luokkien koirakoista ekana.

Seuruussa kaikki nopeudet, paikallaan käännökset ja sivuaskeleet. Oli hyvää, koiran vire just eikä melkein kohdillaan - ei liikaa ei liian vähän, käännökset tuntu hyviltä ja takajalat oli hereillä. Varmaan meidän paras "koeseuruu" ikinä :) Tuomarin sanoi, että luksiksi siistiä työskentelyä, ei roiskinut niitä käännöksiä/vas.sivuaskelia. Liikkeestä vasemmalle kääntymisessä koira aavistuksen törmää mun jalkaan, ja sain ohjeeksi tehdä käännöksen vähän rauhallisemmin, että koira ehtii mukaan. Askellus niin, että vasen jalka pysyy paikoillaan ja oikea aloittaa käännöksen, niin pitäis olla nätimpi. Lelupalkka loppuun.

Istuminen oli hieno taas seisominen. o_O "Ei" ja "istu" ja alusta koko homma. Nyt jäi vinoon istumaan, oli siis ilmeisesti juuri sillä hetkellä seurannut vähän vinossa. Muuten kuulemma hieno salamannopea istuminen. Lelupalkka.

Luoksetulo. Stoppp tuli aivan epänormaalin kimeällä äänellä suustani. Lähti kuulemma hyvällä vauhdilla = hallitulla laukalla, mutta reagoiminen sekä seiso- että maahan-käskyihin voisi olla koiralla nopeampaakin. Sivulle tulo jäi vähän turhan väljäksi, varmaan 20cm tyhjää välissämme. Mun mielestä koira odotti siinä palkkaa - hetken itse nimittäin arvoin palkkaanko sen vauhdista vai otanko loppuun asti. Voittajassa olis kuulemma seiskapuoli-kasi näillä virheillä. Patukkaa revittiin taas.

Ruutu. Oli melkeen hallin oven edessä. Koiran virittelyt ja vasta sitten tajusin, että ihmisiä seisoo koiran kanssa ihan lähellä. Huusin siirtymään kunnolla aidan toiselle puolelle parkkikselle, etten vahingossakaan lähetä mudi-rakettia jonkun koiran kimppuun. :P Sitten huomattiin, että hallissa sisällä tehdään tunnaria ihan oven lähellä, ja seuraavaksi huudettiin sinne, että vetäisittekö hallin oven kiinni. Nyt olin jo varma että koira on pihalla kuin lumiukko. Katsoi toki "ruutuun" eli oikeasti sinne hallin juuri suljetulle ovelle. Vaan sinnepä lähti reippaasti ja ruutuun meni, vaihteeksi jopa oikeaan reunaan sitä! :) Mä keskityin henkeä pidätellen tuijottamaan koiraa ja unohdin ajoissa karjaista maahan, joten koira ehti ihan takarajalle, mutta oli kuin olikin sisällä. Kutsu seuraamaan vaihteeksi helpommalta puolelta. Huusin "seuraa" (aiemmin sivu), tuli hyvin, mutta heti taas tipahti kontakti. Toistin käskyn ja seurautin muutaman metrin, nyt oli hyvä. Pitää auttaa sitä tossa toistamalla käsky kun se on tullut sivulle, josko se tosta paranisi. Kalliit pisteet menee (-2x4=8p) jos lopun seuruu on haahuilua.

Noudot jätin väliin, joten vikana kaukot. Istumisella aloitettiin ja hyvä niin, koska olen ajattelemattomuuksissani opettanut että seisominen tulee aina eka. :P Seisomaanhan se nousi, käskin siitä kaukona istumaan, mutta tuli niin paljon eteenpäin että kävin palauttamassa paikoilleen ja otettiin alusta. Nyt ei reagoinut ekaan käskyyn mitenkään, joten hiippailin ihan lähelle ottamaan istumisen, "hyvä", ja siitä maahan ja uusi yritys. Koko istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan ekoilla käskyillä mutta sekä seiso-istu että seiso-maahan ihan paskat ja liikkui reilun puoli mittaansa eteenpäin. Ajattelin ääneen Riikalle, että olen miettinyt josko opettaisin seiso-istu-seison uudestaan ihan eri käskyllä niin että etujalat pysyy paikallaan ja seisomaan noustessa koira heittää pyllyn taakse. Niin mä sen alun perin aloitin, mutta jostain syystä vaihdoin tohon toiseen, kun se kai tuli niin helposti. Istumasta seisomaan nousu siis. Seisomasta istumaan se vaan tekee paljon luonnollisemmin niin, että nykäisee pyllyn allensa ja etujalat ei liiku. Ainakaan niin paljoa mitä tässä nykyisessä tarttis etujalkoja peruuttaa pyllylleen päästäkseen. Voihan räkä. No, lohdutukseksi sain että melkeen kaikilla hajoaa nää (olikohan meillä niitä edes koskaan? :P) jossain vaiheessa ja niitä on todella epäkiitollista korjata, kun koira aina tuppaa kuitenkin palaamaan siihen mitä se on oppinut. Voisin ainakin joka tapauksessa nyt tehdä vaan taas kuuria lähietäisyydellä, ja ehkä sille seiso-maahan-vaihdollekin vois keksiä ihan eri käskyn kuin "maahan". Kumarra!

Kaiken kaikkiaan kuitenkin tosi hyvä treeni :) Ens kokeeseen mennessä kokeilen pitää usean päivän tauon ennen koetta, haluan nähdä vaikuttaako se jotenkin.