Metsiksellä avoimella "saharakennuksella", käytettiin siitä vaan valon puoleinen osa eli jotain about 10x5m. Kysyin ukolta miten kuvailen sitä blogiini ja se sanoi näin, kyllä mies tietää ;D Katto siis vaan, ei seiniä, katoksessa koneita, lautoja, romua. Oik. takanurkassa koiran kuonoa vähän ylempänä metallitynnyrissä kiinni sormikas, vas. keskellä traktorissa portailla villasukka ja edessä keskellä hihaan tuleva kuminauhaheijastin. Esineitä hajustin tosi vähän aikaa, olis pitänyt ehkä ottaa ne muhimaan jo kotona.

Koira oli ihan villinä innosta. Se pysyi hyvin tallatulla alueella, mutta muuten tuntui että nenä on kiinni ja tyyppi sen kun laukkoo ympäriinsä. Takakulman sormikas löytyi kuitenkin kohtuullisessa ajassa. Siinäkin koira kävi kerran ihan kohdalla, ja vasta toisella kerralla sai hajun. Sen jälkeen ei sitten löytynyt enää mitään. Koira kyllä pudotti laukalta raville ja näytti ihan oikeasti etsivän, joten ehkä puutavarat häiriöhaisi kovasti ja pikaiseen hajustetut = kassista vaan paikoilleen nostetut esineet ei vaan haisseet tarpeeksi sen nenään? Lopulta kävelin melkeen keskiesineen viereen ja sitten mudi sai siitä hajun. Se ei vaan lähtenytkään irti, se oli pienen putken ympärillä, ja koira sen kun kiskoi vaikka olis viisi senttiä pitänyt älytä nostaa :D Mudi huusi ja me ukon kanssa nauretaan. Kun koira steppaili esineeltä minulle, menin auttamaan sitä.

Viimeistä etsittiin kanssa pitkään ja hartaasti. Alkoi jo vähän hirvittää, kun ohjasin koiraa lähemmäs, se ja meinasi kiipeillä ties minne. Pikaseen katsoin että ihan turvallinen paikka on, ei oo matalalla mitään vaaroja, mutta ei tullut mieleen että elikko vähän yllytettynä kyllä kiipeää vaikka ja minne... löytyi se sukkakin sitten lopulta kun melkeen kädellä näytin että tossa. Koska se oli niin tyhmä, niin mentiin vielä koiran kanssa etureunaan ja ukko kävi viemässä sukan kerran taakse keskelle lattiatasolle jonkun rojuläjän taakse. Tämän koira haki hyvin ja sai palkkansa, maksispurkin.

Oli sillä ainakin hirveen hauskaa jos ei muuta :D Sulais lumet pian että pääsis maastoilemaan, muitakin kun esineruutua!