Olen sairaana. Koirille virrantapoksi iltapäivällä naksuttelujuttuja: pesuvati. Luksilta halusin sinne vain takajalat, mutta se oli mudille hankala ymmärtää. Tytti on ihan aloittelija ja sen kanssa päästiin vasta vatia kohti kumartumiseen. Lopputuloksesta viis, kummastain koirasta oli huippua tehdä jotain tällaista, ja portin takana vuoroaan odottava taatusti murjotti niin kuin koira vaan osaa murjottaa!

Iltapissalla lähitalon pihassa tokoa, kun ukko heitteli Tytille lumipalloja hankeen. Tehtiin ruutu tarkoituksella niin, että nuo jäi sen taakse. Jätin myös reunanauhan pois. Oli kuitenkin hankalaa, joten pistin nauhan. Silti koira oli vähän sekaisin, häsläsi vaan kaikkea, ja kun se lallatti Tytin ja Jounin luokse kävin pannasta pitäen hakemassa sen ruutuun. Painokas "ruutu" ja "maahan". Poistuin sinne mistä aiemmin olin yrittänyt lähettää, kutsuin koiran luo, ja sen jälkeen se pelittikin tosi hienosti! Hyvin haki ruudun takaosaan. Tein lähetyksiä ihan läheltä eri puolilta ruutua ja sitten niin, että jätin koiran kauas, siirryin itse koiran ja ruudun väliin ja käskin niin ruutuun. Näissä sillä oli tosi kova vauhti, joten ehkä se on kuitenkin vielä vähän epävarma oikeasta paikasta ja mun oleminen lähempänä auttaa irtoamaan kovempaa? Kivojahan tollaset on vaihtelun vuoksi joka tapauksessa, ja itse näkee läheltä paremmin koska koira on tismalleen oikeassa paikassa.

Luoksetuloja. Unohdin kupin kotiin, joten namialustana toimi fleksi. Ensin piti vääntää rautalangasta että nami on tosiaan fleksin päällä :D Sitten otettiin läpijuoksuja, vapautin koiran pääasiassa takapalkalle, välillä sai kädestä mun taakse lentävän namin. Vain yksi stop, joka oli mallia stop+vapautus heti perään. Loppuun vielä useampi läpijuoksu.

Seuraamista, yksi pitkähkö suora, yksi neliö ja sitten sivuaskelia ja paikallaan käännöksiä. Huomautin sanallisesti kun roiskaisi käännökset pomppimalla ja koira alkoikin käyttää takapäätä paremmin. Tässä vaiheessa paikalla oli väkeä ja saatiin vähän häiriötäkin, ei vaikuttanut koiran toimintaan. Loppuun vielä istuminen, oli hyvä.

Muutama luoksetulon eteen tulo ihan läheltä, piti aluksi muistuttaa käsiavulla, sitten pelitti.

---

Ai niin, jossain välissä se hyppäsi niin kipeästi mua päin, että jotain nyrjähti selässä ja vasen lapa/olkapää vihloo edelleen. Olen tässä muutenkin ajatellut että se täysiä mahaa päin hyppääminen ei sittenkään enää ainakaan ole kivaa, mutta milläs kerrot sen mudille, huoh :P