Pieksämäellä kisoissa. Joku ehkä -10 pakkasta, voittajaluokka heti aamusta klo 9. Kuusi koirakkoa, me toisena. Kehäänmenotarkastuksessa sattui sitten oikeen kunnolla. Tila oli tosi ahdas, kun hallissa kehän ulkopuolella oli myös lämmittelyteltta. Luksin takana joku koira murahti, Luksi pelästyi ja just samalla tuomari kumartui kohti. Mä en ollut valmistanut koiraa mitenkään, ei sitä nykyään enää tartte. No sehän sitten liki puri tuomaria. Tai tuomari sanoi lopuksi palkintojen jaossa että ei se yrittänyt purra, se vain rähähti, mutta mun mielestä se kyllä olis purrut ellen olis refleksinä napannut villoista kiinni... siinä sitten minä komennan vanhalla käsittelykäskyllä "hampaat!" ja koira on paskajäykkänä valmiina nappaamaan just uudelleen ja tuomari hokee että älä pidä kiinni, anna sen olla vapaana, katsotaan... no, lopulta koira antoi tuomarin laittaa käden rinnalleen ja tuomari toteaa että olkoon tää rajatapaus ja päästän teidät kehään. Hieno alku, jei! Mä olin ainakin niin raivona että tiesin että tuleepa kymppi paikallaolosta, mudi ei uskalla ees hengittää ilman lupaa :P Eihän siinä kehässä voi koiralle raivota mutta kylläpä vaan eleistä ja käskyistä hyvin tiesi että nyt ei menny ihan mamman mieleen tää alku.

Paikallaolo: 10 (40p). Oli niin ahdasta piilossa ja mä jäin reunimmaiseksi, että näin ykköskoiran koko ajan, ja vähän kylkeä taivuttamalla näin myös Luksin. Vilkaisin pari kertaa ja siellähän se pönötti hyvin kauniisti. Sain silti muutaman yskänpuuskan siltä varalta, että mudin mieleen meinaa edes vilahtaa jotain kiellettyä toimintaa..

Seuruu: 8 (32p). Kaavio oli yllättävän lyhyt, sivuaskelia kaksi joka suuntaan ja myös taakse, paikalla käännös oik ja vas, paikalla täyskäännös, juoksu ja hidas lyhyt pätkä suoraa, sit vähän normaaleja käännöksiä ja pätkiä. Lähinnä ehkä T-kirjaimen muotoinen. Seuruu oli aika kivaa mutta kaikki paikalla tehtävät jutut "puren sulta ensin nenän irti". Eli boing boing boing... kontakti tippu hetkeks parissa kohtaa myös.

Istuminen: 0. Tuomari kommentoi seuraamistamme pidemmin ja käskin koiran siksi aikaa sivulle ja vahvistin vielä "ootetaan vähän". Ehkä se oli se minkä takia koirasta tuli hajamielinen? Koira oli nimittäin ihan kuutamolla, seuruu oli pelkkää sunnuntaikävelyä. Parin askeleen jälkeen ärähdin sille hiljaa, vilkaisi mua kerran ja jatkoi sitten laahustamista puoli metriä sivussa ja ties minne katsellen. Käskystä jäi seisomaan. Liikkuri sanoi heti että ei istunut, jolloin käännyin ympäri ja annoin uuden käskyn. Toljotti edelleen tyhmänä. Käsimerkki ja kolmas käsky vasta sai sen istumaan. En tiedä olisko auttanut jos olisin ottanut uuden perusasennon sen odotushetken jälkeen, olis herättänyt koiran? Mulla meni tästä ihan pasmat sekaisin.

Luoksetulo: 6 (24p). Luoksetulopaikalle mennessä yritin vähän innostaa koiraa, se tuntui ihan laamalta. Ei oikeen innostunut. Katsomossa ollut toverikin sanoi jälkein päin, että lähtö näytti siltä että ei taatusti pysähdy koko matkalla. Plääh. Stop-käskyllä hidasti vähän ja ravasi edelleen tokan merkin kohdalla, joten käskin siinä maahan. Maahanmeno oli kai ihan ookoo. Sivulle tulo reippaalla laukalla ja taisi taas vähän hypähtää pyörähtäessään perusasentoon?

Ruutu: 8 (32p). Ennen liikkeen alkua tutkaili liikkuria, en muista meinasko mennä sen luo, mutta piti pari kertaa käskeä että takas tähän. Juttelin ruutupaikkaan mennessä tältä käskemiseltä ehtiessäni "missä ruutu" ja koira bongasikin sen, johon "hyvä". Sen jälkeen se katseli ihan muualle, samoin kun liikkuri antoi lähtöluvan. Ajattelin että näinkö se sinne muka menee mutta sinnepä lähti! Ei mennyt vissiin ihan luotisuoraan vaan vähän aaltoili juoksulinja, mutta aika hyvin kuitenkin tiesi mihin menee. Ihan hyvin taisi olla jopa keskellä ruutua. Maahan meno ripeä. Seuraamaan tulo sit ihan kauhea, se pomppasi mun takaa mua päin, laskeutu sivulle, seurasi hyvin ehkä askeleen ja sitten väljähti ja oli ihan hömistynyt että enkö ollut jo tarpeeks hyvä. Joku on tainnu treenata vaan ruudusta sivulle tuloa eikä vielä monen metrin seuruuta...

Hyppynouto: 8½ (17p). Ruudun jälkeen tuntui että sain vähän omaa päätä kasaan, mutta sitä ei kauaa kestänyt. Ennen liikkeen alkua koira nimittäin meinas hypätä kapulaa tuovan liikkurin päälle, että ai sulla on mulle jotain. En tiennyt kuinka kovaa kehässä saa karjaista, joten en karjaissut, vaikka ehkä olis tässä vaiheessa pitänyt :P Siitä tuli siis vähän sellanen keskeytys tekemisen fiilikseen. No. Hyppynoudossa tuli pokkana perusasentoon vaikka meillä luovututetaan edessä! :D Itse en nähnyt moitteen sijaa sen lisäksi (ja ei-tokohimisille tiedoksi, tuomarin ei tartte tietää kummin koiran on tarkoitus tehdä, joten tää ei ollut sakotettava virhe), mutta kuulemma pyöräytti kapulaa suussaan. Jälkeen päin kuulin että Pehkonen on hyvin tarkka siitä ja rokottaa rankasti.

Metallinouto: 8½ (17p). Ennen liikkeen alkua taas härkki liikkuria eikä edes tullut yhdellä nätillä käskyllä takas, joten painokkaampi LUKSI! Tähän pitää nyt puuttua, mä lavastan tän treeneissä ja tempasen sen villoista takas sen verta lujaa että menee jakeluun että niin ei tehdä. Kapula oli lämmitetty, heiluttelin sitä hetken että jäähtyisi. Lähti hyvin, haisteli kapulaa ja selkeesti mietti voiko tän ottaa suuhun, mutta ottipa itse. Palautti ravilla. Nyt muisti luovuttaa edessä mutta oli hiukan vinossa (ei p.a.:n puoleen). Edelliseen verrattuna ihmeen armolliset pisteet tästä sitten tuli!

Tunnari: 9 (36p). Ympyrässä. Palautti ravilla. Ote oli tosi huono ja pelkäsin että kapula tippuu matkalla. Koira korjasi kerran otettaan, mutta sehän on sallittu? Oma näytti olleen jossain siellä klo 12 kohdilla. On kyllä hieno tunne, kun sen kapulan ottaa koiralta ja mun suhertama kilpailinumeromme siellä päässä oli :) Treeneissä joku on aina sanonut koiran palauttaessa että ottiko oman vai ei, ikinä en oo tehny näin loppuun asti tietämättä onko oikea tulossa.

Kaukot: 6½ (26). No sitten... odottelin tunnarikapula kädessä koira perusasennossa viivalla jonka arvasin olevan tätä varten piirretty. Odotin että liikkuri tulee ottamaan sen, kysyy onko valmista ja aloitetaan kaukot. No, eipä sitä kuulu, joten käännyin katsomaan taakseni. Tyyppi kysyy onko valmista, johon sanon että muuten kyllä mutta otatko tän kapulan. Sit se tuiskahti että en minä sitä takas halua, helpompi niitä on tehdä lisää kuin putsailla vanhoja, pistä taskuus. No ahaa! Hitostako minä tiedän?! Kaikkea muuta olin muistanut etukäteen kysyä ja tiesin käytännön jutut, mutta tätä en tajunnut kysyä, eikä kukaan muistanut kertoakaan. Selvä. Taskuun sitten. Nyt olis taas pitänyt ottaa uusi perusasento ja herättää koira ennen kuin vastaa olevansa valmis. Hitaasti maahan. Käskyt oli istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Ekaan istumiseen kaksi käskyä ja tokallakin nousi jähmeästi. Mun mielestä (=se minkä edestä kaukaa näin) muuten ok ja odotin saavani kasin, mutta tuomarin mielestä seiso-maahan -vaihdossa koira tuli vähän eteenpäin eikä makuuasento ollut puhdas; se oli siis vähän koholla. Rankalta tuntuu pisteiden jako tässä liikkeessä. Mulla meni pasmat sekaisin alun tuplakäskystä ja loppuosan käsimerkit oli mitä sattui.

Kokonaisvaikutus: 7 (7p). Setä sanoi että valitettavasti pakko nappaista reilusti pois sen alkumurinan takia. Työskentelyä kehui muuten, en enää muista millä sanoin, mutta kiitettävän olisi antanut.

231p, VOI2, sij. 2./6.

Jos se vaan olisi istunut ja jos se olisi pysähtynyt luoksetulossa ja jos sitä ja jos tätä... mua jännitti aluksi niin etten tiennyt itkiskö vai oksentaisko vai mikä olo mulla eniten on. Sen murinan jälkeen jännityksen tilalle tuli raivo. :D Yksilösuorituksiin mennessä en muista miltä musta tuntui. Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen ruutuun ja tunnariin - nehän ne oikeasti täysin uudet liikkeet tässä luokassa oli :)

Nyt vähän tiukemmin koiraa hanskaan sekä arjessa että kentällä, häiriötreenejä missä vaaditaan siltä keskittymistä, palkkaamattomuustreeniä (vaikka ei se ehkä oikeastaan hyytynyt loppua kohti, ne väliajat on vaan se ongelma, niihin joku ratkaisu miten koiran keskittyminen pysyy koko ajan tekemisessä), tekniikkaa, luoksetulo ja kaukot kuosiin, ruutuun rutiinia... en tiiä viittiikö vielä helmikuussa mennä kokeeseen (PMK seuraava 19.2.), maaliskuussa olis lämpimämpikin ;P Kattoo nyt kuinka saan ton survottua takas tossun alle.