Tiinan tokoyksärillä. Pitää taas hehkuttaa, kun opetus on loistavaa :) Tätä blogia ei lue kuin muutama mikkeliläinen, mutta jos jonkun muun serkunkumminkaima vaikka kaipailee tokotreeniä täältä suunnalta, niin suositelkaa ihmeessä Tiinaa!

Oltiin koulun kentällä. Aurinkoista, mutta pirun kylmää (-22). Tosin lopputunnista piti kääriä yksi kaulaliina pois, kun tuli kuuma. o_O Jutut rakennettiin ilman että koira oli paikalla, tosin auto oli niin lähellä, että näkihän se sieltä.

Aloitettiin kehääntulotarkastuksella. Kyllähän se nyt Tiinan tuntee, mutta varmaan olis ihan hyvä rituaali ottaa tää mukaan aina kun on avustaja käytössä.

Sitten varsinaisiin töihin seuruulla. Voi-evl-tasoinen kaavio. Ohjaajalle uutta, että jos käskytys menee "... hitaaseen käyntiin mars - liike seis - liikkeelle mars", niin jatketaan hitaassa käynnissä. Minä lähdin normivauhdilla liikkeelle, mutta väärin meni. Jotkut liikkurit harrastaa kuulemma paljonkin sitä, että ne pysäyttää kesken hitaan tai juoksun, ja jos erikseen ei sanota vauhdista mitään, niin liikkeelle lähdetään uudestaan samalla millä pysähdyttiinkin. Hyvä tietää, onneksi tuli treenissä esille. Kesken seuruun oli yksi luoksetulo maasta ja pyytämäni ruutuun lähetys. Oltiin aika lähellä ruutua, mutta ei tajunnut koira ei. Hyppi lumikinoksen päälle, sit lähti luoksetulon merkeille, ja lopulta kolmannella meni ruutuun. Tämmösiä lisää. Kokeessa nyt ei koskaan tule ruutu ilman että koiraa ehtii yhtään valmistaa siihen, mutta kyllä sen olis pitänyt hahmottaa se ruutu siitä läheltä suoraan edestä. Nimenomaan hahmotusharkkoina lisää näitä.

Luoksetuloa hinkattiin moneen otteeseen. Välissä oli aina jotain muuta. Tämän olin varsinaisesti pyytänytkin tunnin aiheeksi. Alkuun tosi hyviä, jätettiin yksi merkki käyttämättä jotta matka oli vähän lyhyempi. Tiina heitti koiraa isolla nakinpalalla samaan aikaan käskyn kanssa ja seisomaan stopit olikin hyviä - yksikin niin nopea, että koira liukastui ja kaatui kyljelleen... vähän myöhemmin hinkattiin läpijuoksujen kanssa, koira alkoi kyttäämään Tiinaa ja tuli sellaista mukalaukkaa. Siis laukkaa, mutta aivan ravivauhtia. Hetsattiin vähän että saatiin vauhti taas kuntoon. Yksi kokeenomainen, jossa eka pätkä tuli ravilla, stoppi tosi hyvä, toka pätkä laukalla, maahan meno just ja just hyväksyttävä (1-2 omaa mittaansa) ja vika ok. Näinpä se vaan taas näyttää menevän, en tiedä saanko koskaan vauhtia ja nopeaa stoppia samaan... :P Tosin tää hidastelu tulee yleensä vasta kun ollaan jo treenattu monta toistoa. Kokeessa se tulee taas liian kovaa ja pysähtyy huonosti, uskon ma. Jos jompi kumpi siis pitää valita.

Ruutua. Nyt kun ei ollut kesken seuruun, vaan alkurituaalit mukana, niin hyvin paineli koematkalta. Ekasta palkka maahan menosta, tokana koko liike (oli kymppi! seuraamaan tulevaan koiraan katsekontakti hetkeksi niin seuraa tiiviinä, tää toimii), sit muutama sellainen että Tiina heitti palkan ruudun taakse kun koira oli tulossa ruutuun. Kuulemma mun maahan-käsky tulee aika aikaisin, ja jännitti vajoaako koira liian aikaisin, mutta ei se. Mä en sitä kohtaa osaa jännittää, luulen että sillä on aika vahvana se ruudun takaosaan meno, ja jos en huutais mitään niin se menis sinne maahan silti.

Kaukot kokeenomaisena, istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Seiso-maahan -vaihdossa tuli pari senttiä eteenpäin, muuten täydellistä :) Tarkka tuomari olis antanut meille ysin, mutta pieksämäellä ainakin koiran jalat olis just mukavasti hukkunut hiekkaan sen verta, että se pieni liike olis voinut hyvin jäädä huomaamatta ja kymppi olis tullut. Pidä tää, oi pidä mudiseni tää!

Liikkeestä istuminen. Jäi vähän vinoon, mutta alun seuruukin oli aikamoista painamista, niin kai se siitä johtui. Ei oo tyypillinen ongelma niin en jäänyt sitä murehtimaan.

Olikohan vielä jotain? Tunnari oli tarkoitus ottaa kokeenomaisena mutta kommunikaatiomokan takia kummallakaan ei ollut kapuloita mukana. Ei ollut edes tavan noutokapulaa, oltais tehty muutama nouto. Tais mennä ne vikat minsat vaan höpöttämiseen, mutta tarpeellista infoa sitä siitäkin tulee :)

Lopuksi saatiin vielä paikalle Tiinan mies, jota hyväksikäytettiin toisessa kehääntulotarkastuksessa. Mudin ilme oli niin sellainen, että "ei v*ttu miksi ton pitää lääppiä mua", mutta nätisti pysyi käskyn alla ja antoi kopeloida.

************

Sitten haettiin ukko ja tytti kotoa ja käytiin metsiksellä lenkillä. Lopuksi piilotin mudille ulkosaharakennukseen kaksi hanskaa. Esineruutuliivi ei ollut mukana ja koira olikin alkuun vähän pihalla mikä olikaan homman nimi. Kun se pääsi vauhtiin, niin hyvin löytyi hanskat :)