KYLMÄ. Ihan hirveesti vaatetta mukana. Hallissa oli lopulta sitten iltapäivällä "vaan" -14 ja mulle tuli kuuma :D. Voittajaluokassa seitsemästä ilmoittautuneesta viisi paikalla. Oltiin kolmansia. Aamulla EVL:ssä oli tullut vain yksi ykköstulos ja se oli meidän tokokouluttajalle Tiinalle -> Zara-hoffista tuli tokovalio!!! Aattelin että sen täytyy olla hyvä merkki, mutta kilin kellit.. jälleen Luksille VOI2, 234p, Mauri Pehkonen Pieksämäellä. Olipa vika kerta kun meen kokeeseen vähällä liikunnalla (pakkaset) olleen koiran kanssa. Piiiikkasen liikaa virtaa, en uskaltanut liikkeiden välissä edes kehua koiraa, kun se oli singonnut varmaan kuuhun. Herrajee että hirvitti olla kehässä!

kehäänmenotarkastus: ok. Viimeeksihän samalla tuomarilla oli ongelmia.
paikallaolo: 10. Ei mitään ihmeellistä, kymppirivi jatkuu. On se 4min piilossa silti aina vaan ohjaajasta pitkä aika odotella. Niin joo, riviin mennessä mudin kaasujalkaa vipatti jo niin että hyvä ettei se lähtenyt vetämään rallia pitkin hallia.. saatto yks aika ronski käsky päästä.

Sit vähäks aikaa autoon ja ohjaaja suorittaa meditaatioharjoituksia. Jännitti. Kauheasti. Olin ottanut ennen kokeen alkua pihalla luoksetulon seisomaan stopin, pari istumista ja hieman kaukoja. Oli hyviä kaikki.

seuruu: 9. Pehkonen kehui, erityisesti täyskäännös "täydellinen" :). Hieman poikitti ja edisti paikoin, siitä pistevähennykset. Kah, se huomasi että potkin koiraa aika monta kertaa, se siis oikeasti painoi ehkä vähän enemmänkin kuin "hieman" :P Lisäksi vissiin oli muutaman kerran kontakti katkennut. Kaavio oli tosi lyhyt, L-kirjain jossa välissä suoralla juoksut ja hitaat ja sivuaskeleet 2+2+2. Ei paikalla käännöksiä, eikä mitään mutkia eri nopeuksissa!

istuminen: 0. Luulen että tää on nyt yksi juttu mihin mun jännitys vaikuttaa. Treeneissä ja vielä hetki ennen omaa vuoroa hallin pihalla täydellinen, sit jäi seisomaan. Voi aaargh!


luoksetulo: 6. Jo lähti. Noin tuhatta ja miljoonaa. Karjaisin ekan stopin, vähän hiljensi vaan. Olis pitäny karjaista uudelleen, opetan varmaan hyvää vauhtia että kokeessa saat kyllä olla välittämättä.. maahan meni sentään jees ja taas miljoonaa sivulle. Aika roiskaisu se perusasentoon kääntyminen, nenäni oli vaarassa.

ruutu: 6. Iloinen mudi vetäs puoli hallia rundia, karjaisin kerran pysähtymään josta viis veisasi, huusin silti koiran selälle uudestaan ruutukäskyn. Rallatti vielä, sit vissiin muisti että ai niin se ruutu ja paineli sinne. Maahan meno jees vaikka koira jäikin aika eteen ja oikealle, seuraamaan tulo ihan jees. Kumma ku ei vetäny nollille.

hyppynouto: 9. Jännitti, karkaako se kehästä ulos, sisääntuloaukko on aidassa juuri siinä kohtaa. Menohyppy miljoonaa, minusta se otti kapulan vähän turhan rajusti suuhun, mutta ei kai sitten koska tää tuomari on kuulemma tosi tarkka kapulan pidosta. Paluussa otti muutaman raviaskeleen hypyn jälkeen ennen sivulle tuloa.

metallinouto: 8. En tiedä mistä meni pisteet. Paluu saatto olla hidas, en muista, tai sit tuomari saattoi myös kuulla sivultani kuuluvan vienon piippauksen...

tunnari: 8½. En tästäkään oikeen tiedä mistä meni pojot. Paineli niin kovaa kapuloille että olin ihan varma että räjäyttää ne pitkin hallia ja/tai unohtaa tykkänään että tää on nenäjuttu ja kahmii sieltä mitä sattuu. Etsi kuitenkin hyvin oman joten mä olen oikein tyytyväinen. Nyt en kuollaksenikaan muista tuliko tässä palautus ravilla, sellanen kutina että ei. Kaikissa noudoissa se oli hyvää että toi kuuliaisesti eteen eikä ennakoinut yhtään käskyjä!


kaukot: 8½. Istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Ylläripylläri, joku pelkäsi että se hyppää ilmaan ekalla käskyllä, laskeutuu minne sattuu ja se menee jo siinä. Tai vaihtoehtoisesti lähtee luoksetuloon. Oikeestaan oon ihan tyytyväinen tähänkin. Vähän se oli eteenpäin tullut, tyypillinen vikamme (s-i ja s-m). Muut vaihdot teki hienosti eikä mitään hyppinyt. :D

kokonaisvaikutus: 8. Ei kommentoinut sanallisesti lainkaan.

Välissä sai aika kovasti käskeä koiraa, sillä olis kaasujalka todella vipattanut... en vapauttanut sitä sivulta minnekään mutta aika monessa liikkeessä piti siirtyä vähän (aloitus eri kohdassa kuin mihin edellinen loppui), niin nää on vähän ongelma. Pitää varmaan treeneissä kokeilla ihan rehellisesti seurauttaa koiraa, niin voi sit tehdä sen kokeessakin.

Kebabannos on edelleen luvattu ykköstuloksesta, mutta se antaa yhä odottaa itseään. Jotain hyvää kuitenkin saatiin:

Helvetin helvetti. Mua ärsyttää ihan hirveesti, vaikka tiedän että ei pitäis. Ei koira ole kone. Se kuitenkin osaa nää liikkeet. Se on vaan niin pienestä kiinni ylemmissä luokissa - kun nollaat yhden, niin käytännössä meni jo mahikset ykköseen. Ainoa virhe minkä se on voittajassa toistanut kahdessa kokeessaan on toi luoksetulo, ja siihen pitää nyt ehdottomasti ainakin puuttua. En oikeen tiedä meniskö kuukauden kuluttua uudestaan yrittämään, vai pitäiskö vähän pitempään taukoa, vai unohtaisko vähäks aikaa koko lajin ku ei tästä nyt näytä hevonkukkua tulevan. Plääh!