Mukaelma treenivihkon s. 6 agilityradoista. Hallissa on niin ahdasta, että piti vähän säveltää. Musta on "novice" ja vihreä "intermediate". Mustan vitos-putken tilalla olisi ollut puomi, mutta se oli jo purettu pois, niin pistin putken. Lisäksi kepeiltä oli piirroksissa suora pääsy hypylle 9/14, mutta koska en saanut oikeaa asetelmaa kohtuullisella vaivalla mahdutettua halliin, totesin että me mennään putken kautta. Taisi olla vähän tyhmä toteamus, aiheutti meinaan vähän outoja ohjauskuvioita, mutta voi voi :D

 

Muutamaa kohtaa piti hinkkailla enemmänkin. PImeitä putkikulmia ja lähetyksiä pitää treenailla erikseen, nyt koirani hyppäsi putken päälle, jos ovea ei näkynyt heti. Noviisiradalla vitosesta kutoshypylle oli myös hankala. Hallissa on siellä nurkassa kutoshypyn takana putkivarasto ja koira hämääntyi niistä (putken suut toki alas päin, mutta nyt se yritti etsiä sitä ovea!). Tehtiin pari kertaa vaan 5-6 sellasenaan ja palkkasin hypyn jälkeen. 12-13-14 oli myös hankala. Mun piti painella sataamiljoonaa ehtiäkseni. 13:n koira hyppäsi kyllä vissiin joka kerta, mutta sitten vauhtia oli molemmilla niin paljon että neljäntoista ohi mentiin monesti. Omaa vauhtia vähän alas ja selkeä ohjaus, niin koira kääntyi sinne.

Keskitason rata tuntui mielekkäämmältä ja menikin ihan hyvin. Ongelmat oli lähinnä alussa. Ekalla istumaanjätöllä koira oli kumartunut nuolemaan muniaan (!), ärähdin, jolloin se nousi. Palautus. Sitten koira tuli ykköshypyn ohi vissiin kolmesti. Aurinko paistoi siihen kohtaan juuri ja luulen että se häikäisi jotenkin niin että näin kävi, ei oo ton tapaista muuten. Otettiin pari kertaa pelkkä ykkönen, jotta koira tiesi että siitä voi kyllä hypätä. Kieputukset meni muistaakseni varsin jees eikä mitään kummempia ekallakaan yrityksellä, tosin paranihan ne toistojen myötä niin että mutkat pieneni yms.

***

Tokon osalta luoksetuloa ilman merkkejä. Yks läpi, yks stopin kanssa, oli lelu kädessä ja palkkasin heti sillä. Tunnari, kun huomasin vanerilevyn johon oli naulattu viisi väärää ja halusin kokeilla mitä mudiseni siitä tuumaa. Oma löyty hyvin eikä ihmeempiä. Oli tarkoitus palkata vauhdista, mutta koira lähti palauttamaan ravilla ja mulla meni pasmat sekaisin ja annoin sen tulla eteen asti. Äh, pitäis nyt päättää lähestymistapa ja pitää siitä kiinni. Palkkaa kaikki lelulla niin vauhti kyllä kasvaa sen myötä kun koira alkaa odottaa palkkaansa, vai palkkaa vaan ne mitkä on jo riittävän hyviä ettet vahvista hitaita? Tylsää on se että ravilla palautuksesta meiltä on viety 1-1½ pistettä pois; nelosen kertoimella se tekee 4-6p aivan "turhaan". No, kaikki virheethän ne on turhia, mutta tää on jotenkin kovasti mua ärsyttävä sellainen. Seuraamista hallissa niin oli kunnon pohja. Ihan käsittämätöntä touhua taas, pääsinpäs puuttumaan! Jäi siis pysähdyksissä seisomaan ihan tollona "hä, miks sä pysähdyit kesken kävelyn?!". Kun koira otti kiellon ja toistetun "sivu" -käskyn onkeensa ja alkoi istua, palkkailin niistä. Vähän käännöksiä ja paljon pysähdyksiä ja palkka tuli vaan perusasentoon istumisesta ilman mitään lisäkäskyjä. Kyl se siitä taas sit muistu mieleen mutta ei tollasta tarttis kyllä edes unohtaa! Loppuun liikkeestä istuminen, tein auringonvalon kohtaan niin päin että näin varjosta istuiko. Istuihan se, sai palkkansa.

Mun oli tarkoitus lähteä nyt mökille, kun on loppuviikko vapaata, mutta juuri tulin töistä ja treeneistä ja söin ja sänky vois nyt kutsua... mökille ei kannata mennä ihan iltamyöhällä, kun patterit ei ole päällä ja lämpeämisessä menee aikansa. Kivempi kun tönö lämpiää päivän, itse voi olla pihalla, ja illalla sit pääsee suht lämpimässä nukkumaan. Joko tänään tai huomenna, tai sitten ei lainkaan. Kotona on edelleen aika kitinää. Siis kitisee aina kun tullaan tai jotain tapahtuu, kyllä se nyt tuossa taas ihan rauhassa nukkuu kun kukaan ei liiku eikä mitään. Tänään on vuorokausi nro 14. En nyt oikeen tiedä tosta lauantain kokeestakaan, koira on varmaan aika samanlainen kuin viikko sitten. Ei oo hirveesti inspistä mennä hakemaan kakkostulosta, mutta viittiikö sitä peruakaan? Plääh ku on hankalaa. Helvetin juoksut.