Meillä taitaa olla pieni hallintaongelman poikanen.

Kävelin koirien kanssa keskustaan ukkoa vastaan. Ukko tuli ja ennen kun ehdittiin lähteä (piti käydä apteekissa & jäätelöllä mihin koiria ei voi ottaa ja auto on eri suunnassa kuin nää; mietittiin missä järkässä mennään), siihen tuli myös kaksi ukon työkaveria koiria katsomaan. Mulla oli verensokeri menossa alas, se aiheuttaa mm. sellasta jännää poissaolevuuden tunnetta. Luksi oli kivisellä reunuksella penkin korkeudella, Tytti maassa. Toinen työkavereista antoi käden mudin haistettavaksi ja koira haistoi sitä. En tiedä/kuullut murisiko se, mutta ilme oli ainakin huono, korvat pitkällä päätä myöten ja silmissä tietty katse. Tajusin tän kaiken mutta jotenkin en kuitenkaan ollut olostani johtuen läsnä ja kutsunut koiraa pois. Seuraavaksi sitten mudi nappaa ilmaa tyypin käden vieressä ja rähähtää oikeen kunnolla.

Toruin sitä, mutta vähän vaisusti sekin tuli.

Apteekissa käydessäni sitten kuului ulkoa, missä ukko odotti koirien kanssa, hirvee rähinä. Sellanen pitkäkestoisempi kuin luksin tyypillinen yksi "räyh!". Räyh-räyh-räyh-räyh! Arvasin että mun koirahan se siellä. Kuulemma oli meinannut päästä toinenkin työkaveri sormistaan. Se oli tullut seisomaan miehen viereen ja jutellut sen kanssa jotain. Sitten oli ojentanut käden ja mudi oli mennyt sen luo. Tyyppi oli vähän rapsuttanut koiraa ja sen jälkeen taas rähinä. Kysyin miltä mudi näytti, mutta ei ukko tiedä, ei kiinnittänyt huomiota. Luultavasti siis koira ei todellakaan ollut mennyt rapsutettavaksi vaan seisomaan työkaverin ja meidän lauman väliin häätääkseen vieraan pois. En tiedä murisiko se niin hiljaa ettei kuultu vai eikö se murise enää ollenkaan (miksi ei?? on se ennen murissut ja sais kernaasti varoittaa jatkossakin kuuluvasti ennen kuin näpsii mitään!).

Sunnutaina vietiin tytin takki jyväskylässä pikaisesti korjattavaksi (kiinnityssoljen pidennys). Siinä oli takin tekijä ja sen vieras koira, ja ukko vei tytin sinne sovittamaan takkia. Mä jäin mudin kanssa kauemmas venaamaan. Mudi tietty räyhäsi siitäkin ja oli aivan pöyristynyt että vieras koira haistelee tyttiä eikä mudi pääse sinne ilmoittamaan mitä mieltä on moisesta. Vaadin kuitenkin että turpa kiinni ja istut nätisti tässä näin, kun ei kuulu hittojakaan sulle. Mudi olikin ihan ok. En tiedä vaikuttiko tää nyt jotenkin, kun tuntuu niin tyhjästä tulleelta muuten tää käytös?

Joka tapauksessa täytyypä nyt olla täysissä fyysisissä voimissa ja seurailla tota koiraa. Jos me ihmiset jutellaan jonkun kanssa ja kaikki on ok, ni ei oo mun koiran asia puuttua siihen millään tavalla tai suojella meidän laumaa kuvitellulta uhalta. Sinänsä ei tuu yllärinä, olen kyllä varautunut siihen, että tosta puolustushommasta saa tän kanssa jossain vaiheessa vääntää. Alkaa ikääkin olla sen verta että hyvin voi olla ajankohtaista nyt.