Saman päivän aikana, wohoo! Kyl nyt mennään!

Käytin koiraa iltapissalla tossa lähellä. Ukko ja tytti oli jo käyneet aiemmin. Tulin kotiin ja kerroin mitä tapahtui, ja ukko vastaa että "onhan se aikamoinen lellipentu ollu, nyt vähän kuria". No joo. :S Eikä ihan vähää vaan roimasti!

Pimeessä, (mudin mielestä) meidän metsässä, polulla tuli vastaan joku koirakko. Vieras koira vähän murisi ja mudi aloitti kauheen raivoamisen ja lähti ryntäämään kohti. En tiedä olisko se mennyt sinne jos ei olis ollut kiinni, ehkäpä, siis karjaisustani huolimatta. Ojensin koiraani aika railakkaasti ja pyysin jossain välissä anteeksi toiselta koirakolta, joka oli väistänyt polulta kuusen juurelle. Setä vastasi että eipä mitään. Mudi ei ottanut onkeensa joten lopulta tinttasin sen hankeen - kahdesti. Sen jälkeen käveltiin niin että minä polulla edellä ja mudi takana (tähän pitää opettaa sille erikseen joku käsky, ja käskeä se taakse kaikissa ohituksissa jatkossa?). Kyykytin sitä vielä sivulle-maahan ja vasta sitten vapautin käskyn alta eli liikkumaan sen fleksin mitan edelle. Ja kas kummaa, seuraavalle koiralle ei sanottu pienen pientä murahdustakaan, tosin se oli aika kaukanakin kyllä. Vaan onpa sitä silti kaukana olevillekin välillä auottu päätä. Ja ei, mudi ei ollut piestynä mun vieressä luimimassa "älä hakkaa, en sano tolle mitään", vaan häntä ja korvat pystyssä katsoi sitä ja katsoi mua ja jatkoi sitten kävelyä eteenpäin katsoen.

Mä en oikeesti ihan tiedä mitä näissä tilanteissa pitäis tehdä. Väkivalta ei ratkaise mitään ja musta on inhottavaa kajota koiraan tolleen, mutta jos koira ei usko sanallista kieltoa paskan vertaa, niin MITÄ sitten pitäisi tehdä?

***

Sisällä istu-maahan-seiso -erottelua. 20 asentoa/namia, teki jokaisen oikein, tosi makeella asenteella (matto rullalla ku yhdellä oli vähä vauhti päällä). Vähän se äskeinen ravistus ulkona avasi kuulon hienosti ;) Lisäksi jokunen toisto noutokapulan nostoa ja luovutukseen tuomista, oli hienoja nekin.