Nartun juoksujen (vuoto) vuorokausi nro 14. Mudi ei syö nappulaa eikä se pysty touhuamaan kongin (maksalaatikkoa) kanssa. Pakasterusto ei myöskään maistunut, sitä oli kyllä vähän jyrsitty, mutta yli puolet jäljellä (normaalisti ei tod jää mitään). Sen sijaan lenkillä se kyllä jahtaa hankeen heitettyjä nappuloita ja pistelee ne hyvällä halulla. Olen agihallilla lopuksi syöttänyt koiralle ihan reilun annoksen maksalaatikkoa. Nyt kokeilin samaa kotona, ja omasta foliorasiastaan se kyllä meni. Eli jotain tarpeeksi nopeasti hotkaistavaa niin menee, mikään paneutumista vaativa ei, kun ei steppailulta ja kitinältä ehdi. :/ Täällä on tänään selvästi hirvein meno, uros rauhottuu tasan kun käsken sen aloilleen ja/tai menen rapsuttamaan sitä. Sitten vaeltelee hermostuksissaan ympäriinsä ja piippaa.

Huomenna aamulla me lähdetään sen kanssa sinne mökille, järki lähtee kaikilla täällä. Koira on lenkillä suht normaali - kotoa pois päin mennessä. Kun käännytään kotiin päin, se silmin nähden muuttuu. Vaikka ei käännytäkään samaa tietä takas, vaan tehdään ympyräkierros, niin tietäähän se koska ollaan menossa takas päin. En tiiä millä sanalla sitä kuvailisi. Hermostunut, stressaantunut, ahdistunut? Ei nyt mitenkään hirveesti enkä tiedä huomaisko kukaan ventovieras mitään, mutta mun silmiin kyllä näkyy.

Juuri nyt se kävi maate. En varmaan voi nousta ennen ku nukkumaan mennessä, muuten nousee koirakin heti :P Siunattu hiljaisuus ees hetken!