Koulun kentällä tokoilemassa. Koira odotti autossa valmisteluiden ajan, mutta näkihän se ikkunasta mitä teen. Treenasin kolmessa tai neljässä erässä, koira oli välillä hetken autossa tauolla.

Ihan alkuun herättelin koiran asentoleikillä (kuulostaako tää teistäkin joltain seksivinkiltä? Hyyh.) Aika monta käskyä annoin ja vaan yhden se taas teki väärin, muistaakseni meni maahan kun käskytin istu. Pääosin siis naksu lauloi ja namit lensi :)

Sitten tehtiin joka kierroksella luoksetuloa ja ruutua ja muuten sit vaan yhdellä kertaa noita loppuja.

Ruudut (nauha + uudet matalat kartiot): pääosin tosi hyviä. Ekalla olin jättänyt namialustan koiran tietämättä, ja vikalla jätettiin se yhdessä. Siinä välissä koematkalta ja ihan läheltä lähetyksiä, koematkalta palkka irtoamisesta ja läheltä nimenomaan oikeaan kohtaan hakeutumisesta. Muistaakseni kerran, juuri kun olin tauon aikana lisännyt merkkejä lähelle, koira meinasi lähteä harhaan niille merkeille. Kielsin ja ohjasin uudestaan ruutuun, mikä toimi.

Luoksetulot: voi ny persiö. Ihan kuin ei olisi kuullutkaan koko stopista! Tulee iloisena läpi, tulee hölmistyneenä läpi, takapalkalle vapauttaessani saattaa edelleen tulla kohti ihan "wtf??". Wtf tosiaan! Väänsin sitten ihan rautalankaa, eli lyhensin matkaa reilusti, jätin takapalkan oikeen korostetusti koiran kanssa yhdessä, että KATO TÄSSÄ ON SUN NAMI, ja annoin vielä sanallisen käskyn lisäksi käsiavun stoppiin. Tulipa sieltä sitten viimein niitä kelvollisiakin. Mun pitää ryhdistäytyä tässä, alan helposti palkkaamaan sellasia sinne päin -stoppeja kun tulee peräkkäin monta huonoa. Tuntuu, että no nyt se sentään jotenkin pysähtyi niin pitäähän se palkata.. plääh, ei pidä! Tein myös muutaman kerran niin, että vein koiran takas, kun stoppi venyi kauheasti. Voisin ens kerralla kokeilla ärähtää sille, jos/kun se ei reagoi seisomiskäskyyn. Onhan se selkeä virhe. Väliin toki muutamia läpijuoksuja. En oo nyt oikein huolissani vauhdista, vaan nimenomaan stopeista, niin tuskin sitä vauhtia kannattaa paljoa treenata.

Seuraamisessa tein erikseen pelkkää seuruuta ja zetan (ent. idari, suora-oikealle-suora, valitsin meille maahan-istu-seiso). Zeta oli eka ja tarkistin olan yli jokaisen asennon. Koira teki kaikki oikein!! Ekalla suoralla naksu ja nami maasta seuraamaan lähdettäessä, tokalla istumisesta, kolmannella seisomisesta. Pysyi hyvin aina kun itse kiersin koiran takaa. Toivottavasti vaan muistin vielä miten päin ne merkit kierretään yksin ja miten koiran kanssa. :P Seuraaminen oli tässä aika, tuota, kauheaa, ja otin sitä sitten erikseen. Painoi ja edisti niin hemmetisti, eikä se oikeestaan edes välitä vaikka mä potkin sitä päähän :P Tarpeeksi kauan kun tein niin, että käännös vasempaan ja heti peruuttamaan, niin alko mudi pitää kohteliasta hajurakoa ja löytää paikkansa. Ja narupallo pois vas. kainalosta. Sinne se on helppo tunkaista mutta kun koiralla on toi mielentila, se vaan edistää entisestään jalkaani liimautumista. Muutamat sivuaskeleet vähän riskillä, mutta pysyi hiljaa, ja älysinpä lopettaa ennen kuin saisin sen piippaamaan.

Namin heittelyn lomassa seisomaan ja maahan pysähtymisiä. Kyllä se ravista lähellä pysähtyy, mutta laukasta kaukaa, ahahaaa. Mahtaakohan se tehdä sitä koskaan kokeessa, vähän on heikossa hapessa uskoni...

Läheltä leikin lomasta ruutuun lähetyksiä ilman mitään virittelyitä. Käsky irti pallosta ja siitä suoraan ruutuun. Hyvin löytyi.

Lopuksi evl:n merkkiä. Laitoin kaksi merkkiä 20m päähän toisistaan ja seisoin itse keskellä. Toinen oli aika lähellä ruutua, toinen auton puolella, jossa ei ollut mitään häiriöitä. Sinne meni hyvin, mutta ruudun puoleiselle merkille oli vähän hankalaa. Autoin lyhentämällä matkaa, mutta silti koira oli vähän epävarma oliko tarkoitus eka kiertää merkin taa ja mennä sieltä vinosti ruutuun vai mitä. Muutenkin sen käsitys kierrä-käskystä on se, että jää sinne merkin taa venaamaan. OIkeessahan se on, mutta haluan silti että jos en sano mitään, koira palaa täyttä vauhtia takas mua kohti. Palkkasin sen nytkin joka kerta luokseni enkä pysäyttänyt merkille lainkaan. Kyl se siitä varmaan.

***

Tyttisellä on tänään 3v synttärit ja iltaruuaksi oli maksalaatikko-muna-nakki-jämämakaroni-appelsiinikakut. Nirsolle mudille tosin hyvin sovellettu versio. Onnea ja pitkää ikää meidän lörpälle! <3