Käytin auton katsastuksessa (4x hylky ja 5x korjauskehotus, jei!). Sedälle sanoin avaimet luovuttaessani, että venaa hetki että otan koiran pois autosta, se ei halua katsastukseen. Käytiin se parikyt minsaa vähän talsimassa. Töppösellä olis jalat vipattaneet jäälle, mutta jouduin sanomaan että ei me nyt sinne lähetä, kun se auto pitää hakea kohta pois.

Ajeltiin pk-kentälle, jossa oli yllättäen ruuhkaa. En jaksanut jäädä venaamaan, joten auto kohti agihallia. Olis ainakin sisätila tarjolla ja taatusti kelpo pohja, jos kentät on huonoja. Rakensin jutut valmiiksi koiran odotellessa autossa. Aika monta taukoa tuli väliin, heitin koiran aina autoon.

Luoksetuloa. Annoin lyhyemmällä matkalla pienen käsiavun ja täyspitkällä ihan kunnon avun molemmilla käsillä ja astumalla askeleen kohti koiraa. Tässä melkeen tarttis avustajaa sivuun katsomaan, varsinkin täyspitkällä matkalla edestä on tosi hankala nähdä pysähtyikö koira riittävän hyvin saadakseen palkan. Ja kun se pitäis tietää heti eikä jäädä miettimään! Oli siellä niitä kelpojakin, ja muistutin itseäni, että arvosana 8-9 riittää hyvin. Kuin seinään mä en sitä saa pysähtymään ni turha sitä stressata. Yhden otin läpi kun koira tuli ns. valelaukkaa ja ennakoi stoppia.

Noutoa: metalli, puu, ohjattu, metalli. Nostosta tai palautusvauhdista palkka ja ekaa metskua lukuunottamatta olikin ihan vauhdikkaita. Putkiaivo ei sit vaan voi irroittaa jos kehun sitä "hyvä! hienosti!" ja heitän lelun, vaan se menee kapula suussa lelulle ja on siellä sit ihan että wtf, ei mahu ku on jo suu täynnä :DDD Sille pitää sanoa naksusana "jep!" niin sit voi sylkeä kapulan lennosta ja saa otettua lelun. :D Sinänsähän se on ihan oikeassa, ei saa irroittaa pelkästä kehusta ;)

Seuraamista: blah, tähänkin tarttis melkeen avustajan naksuttelemaan hyvistä kohdista, ettei tartte itse katsella koiraa. Sivuaskelia ja paikallaan käännöksiä ja uutena peruutusta jonka yhteydessä käännöksiä. Sitä pitää tehdä lisää, nyt oli vähän vaikeaa. Välillä vähän pitempää pätkää. Oli niin innoissaan että pärskähteli jatkuvasti, mutta siitä ei oikeen voi kieltääkään?

Sitten muutama liike ketjutettuna.

Seuruu + istuminen: seuruussa piti vähän huomautella sivuaskelissa, koira ylityöskenteli. Kehujen jälkeen odotti palkkaa ja hyppäsi päin.. Istuminen oli hyvä. Siitä pallo.

Istuminen + luoksetulo: jäi seisomaan... uusinnalla hidastin vähän käskyä antaessani ja nyt istui. Luoksetulossa stoppi oli mikä oli, maahan meno kaiketi ihan jees. Vauhti pysyi hyvin mutta loppuperusasento jäi vähän vajaaksi. Pitää muistaat ehdä maasta sivulle tuloja loppuun asti erikseen, oon tainnut vaan palkata vauhdista, enkä ottaa loppuun asti.

Ruutu + hyppynouto: voi kilin kellit mudin kanssa. Mutta sainpahan sen nyt esille treeneissä ja pääsin puuttumaan! Eka vähän hakusessa ja kaartoi väärille merkeille (joita kentällä oli tarkoituksella paljon), ei ja käsiohjaus oikeaan suuntaan. Muistaakseni meni ruutuun. Sanallinen kehu ja kutsuin koiran takas. Kuvittelin että tottahan se nyt sinne juoksee mutta vielä mitä.. ekalla lähti syrjässä olevalle hypylle. Ei ja alusta. Meni uudestaan hypylle, ei ja alusta. Sit lähti vetämään pitkin kenttää aika lailla sen näkösenä että nyt ei oo keskittyminen ollenkaan mukana. Ei se varsinaisesti saa mitään hepulikohtausta mutta jotenkin kuitenkin.. plääh, en tiiä. Pitäis joskus saada videolle. :D Otin kuitenkin koiraa valjaista kiinni ja talutin sen ruutuun koko ajan "missä ruutu" hokien. Ruudussa maahan, kehut ja sitten alkuun. NYT se meni sinne minne käskettiin! Taisin palkata tän siihen ja sitten vasta varsinainen ketjutus. Ruutu meni ok, seuraamaan tulokin hyvä. Hyppynouto vauhdilla, nappasi kapulan hyvin, paluu vauhdilla ja ihan melkeen törmäsi minuun. Nauratti, ja palkkasin sen jo tästä enkä ottanut enää sivulle.

Korjasin kamat pihalta ja kävin tekemässä sisälle agiradan. Alkoi agilityvarvasta (whaat?) kutitella. Johan tässä on aika monta kuukautta ollut ihan totaalitaukoa. A-este, rengas, kepit, putki, hyppy, hyppy, hyppy. Koira muisti! Kontaktit oli jees, kepitkin meni hienosti, putkeen haki hyvin ja hypyillekin se irtosi kivasti. Ja kun en ohjannut, koira paineli itsekseen pitkin hallia suorittamassa esteitä: tännekö, vai tonne, vai minne haluat että menen :D

Keppejä tein vielä lopuksi "väärältä puolelta" jokusen toiston. Se pitäis saada kuntoon.

Pihalle olin jättänyt ruudun ja sinne valmiiksi namilätkän. Ihan lopuksi vielä sisältä pihalle tullessamme lähetin koiran sinne. Meni ruutuun, mutta jäi vas.etureunaan itsekseen maahan, eikä huomannut namilätkää oik.takanurkassa. Tollo! :D Yritin huutaa sille että ole hyvä ja missä palkka, mutta ei tajua ei, lähti ulos ruudusta... kutsuin sen pois ja menin vähän lähemmäs, nyt koirakin huomas sen lätkän, ja seuraavalla lähetyksellä suoraan sinne. Ha!

***

Meillä kävi äsken jehovat oven takana. Eikä ne edes pelänneet peräsuoli pitkällä rääkyviä koiria, enkä mä yrittänytkään hiljentää elukoita. Piti ihan itse sanoa kiitos ei, emme ole kiinnostuneita, ja kiskoa ovi kiinni. Sit haettiin kaapista keksit ja sanoin rakeillein, että noille saa huutaa, hyvä hyvä. Tädit ei vissiin huomanneet rapussa olevaa lappua että kaikenlainen kaupustelu kielletty :P