Aina ei mene ihan putkeen.. lähdin treenaamaan. Kotiin unohtu noutokapulat ja tunnaripalikat joita juuri olin aatellut tehdä. Lähtiessä heti pihalta poistuttuani vetäsin auton poikittain. Oli siinä jo eilen ihan vitun liukas se tien alku ja auto meinas luistella, mutta enhän nyt toki enää muistanut sitä. No nyt muistan, sydämestä otti sen verta. Onneks ei ollut ketään, ei ihmisiä eikä autoja, ja pysähty se sit heti ku ei vauhtiakaan ollu juuri nimeksi. Mutta huh silti!

Kentällä laitoin merkit valmiiksi ja päästin sitten koiran pissille. Koira meni reippaasti ja liukasteli mennessään. No, ei se mitään. Otin luoksetuloa matalilla merkeillä ja totesin että kyllä se sen verta liukasta on että ei tästä tuu mitään. Sillä aikaa tuuli oli vienyt korkeat ruutumerkit. Onneks olin tehnyt myös matalilla merkeillä toisen ruudun (nauhan tuuli vei heti, joten sitä ei ollut kummassakaan). Sitä läheltä muutama toisto. Ekalla ei löytynyt ihan suoraan, vaan kierteli vähän sen ympäri, tokalla hyvin. Heitin koiralle patukan palkaksi, mutta elukka oli aika vaisu, varoi siis alustaa. No ei sitten. Tehdään vaan asentoja ja seuruuta. Käskyttelin koiraa istu & maahan. Se ei millään meinannut uskoa, että välillä voi tulla istu vaikka neljä kertaa peräkkäin, vaan tarjosi parin istumisen jälkeen jo vaihteeksi maahan menoa, vaikka sanoin istu. Näihin "ei" ja uusi yritys. Lopulta näin, että nyt se alkoi oikeesti kuuntelemaan :) Hienoa, siihen lopetus.

Sitten vähän sitä seuruuta. Taskussa hirveesti pilkottuja nameja ja aattelin, että nyt hinkataan oikeen kunnolla, kun ei paljoa muutamaan voi tehdä. Sivuaskelia ja paikalla käännöksiä, ne jees. Sit ihan muutaman askeleen suora ja palkka. Palkka heti liikkeelle lähdöstä. Sen jälkeen vähän pitempi suora ja täyskäännös, jossa potkaisin koiraa ja sitten kaaduin perseelleni. Hyvä on, täällä ON liian liukasta. Nyt uskon. Lopetettiin. Perkele.

Kotona tunnari, kapulat ympyrässä, oma klo 11. Hyvä oli.

***

Iltapäivällä lenkillä käytiin keskustelua. Odottelin polun vieressä levennyskohdalla kun vastaan tuli mies. Koira istui kauniisti mun vierellä. Kohdalla huomasin ukkelista ei-niin-viehkon alkoholin lemahduksen. Luultiin koirani kanssa että se menee ohi, mutta sepä yllättäen pysähtyikin siihen eteemme:

puliukko: (ojentaa käden jo melkeen koiran suuhun) kukas se sie oot?
koira: BBBRRRR
puliukko: (vetää käden pois ja kohoaa puhumaan mulle) onko se äkänen?!
minä: jaadidaa huoh miltäs kuulostaa.. (koiralle) mennääs sit

Olis kai pitänyt torua koiraa, periaatteessa ei ihmisille tarttis murrailla, mutta hitto ku nauratti niin ettei tullu mitään. :D