Peruutuspaikalta tokokokeeseen Kouvolaan Pernilla Tallbergin tuomaroitavaksi. Kirjoitin selostuksen mudifoorumille ja tässä ne samat tekstit, ja linkki videoon.

Yleisfiilis: kotiin jätetty juoksuinen Tyttikö lie syynä, mutta mudi oli vähän hajamielinen. Ei kuumunut kuten viimeeksi, mutta olis voinut keskittyä paremmin. Vitutti ihan sekona että 3,5 pistettä jäi vajaaksi ykkösestä. Ne muutamat pisteet olis saanut melkeen mistä vaan kasaan kun se olis ollut esim. paikalla olossa tai seuruussa normaali itsensä. Mut turha sitä on jossitella, ja kaiken kaikkiaan mulla on hyvä fiilis, moni ongelmaliike sujui tosi hyvin! Saatiin vielä kauhee läjä palkintoja; koiralle luita, ihmisille suklaata, muumimuki, lahjakortti yhteen KSSK:n tokokokeeseen (voimassa 2v :D), pari ruusuketta, pokaali, vinkulelu.

paikalla makuu: 8. SAATANAN PASKASIKA jota myös Luksiksi kutsutaan, oli haistellut maata ainakin kolmesti, mistä pistevähennys. Jonkun mielestä pikkujuttuja mutta mulle ei, se on kerta kaikkiaan nou nou nou koska kun se nenä tippuu alas, tän uroksen keskittyminen menee kanssa. Vähän kevättä rinnassa tai jotain? Kotiin jäänyt juoksuinen narttu ei varmaan ainakaan auttanut asiaa. Sinne katkes meidän paikallaolojen kymppirivi. En kestänyt edes katsoa videolta miten se haistelee välissä eikä kukaan sano mitään, aaargh! :D

Yksilöliikkeet tehtiin vikana, ehdin vähän keräillä itseäni siinä välissä. Päätin, että sehän istuu ja sehän pysähtyy luoksetulon seisomaan stopissa (suurimmat ongelmat kahdessa aiemmassa kokeessa), pisteillä ei paskankaan väliä ja keskeytän vaikka jos ihan ranttaliksi menee.

seuruu: 7. Mistähän nyt tuuli, koira oli ihan ihmeellinen o_O. Ei tainnut istua yhtään perusasentoa, pari kertaa erkaantui sivuttaisuunnassa ja oli kuin sunnuntaikävelyllä, sit väliin taas normaalia luksia ja makeeta seuruuta. Ei tosiaan tyypillistä meille.

istuminen: 6½. Käsiapu ja olan yli vilkaisu normikäskyn lisäksi. Tuntu jo tehdessä ja näytti videoltakin siltä, että olis istunut ilmankin näitä. :P Tuomarikin sanoi, että harmillinen homma mutta ylemmissä luokissa lähtee pisteitä reilusti.

luoksetulo: 7½. Alkurituaalit on ehkä treeneissä auttaneet (=tietää odottaa stoppia eikä kaahaa sataatuhatta kuten ennen) tai sitten koira huomasi, että oon valmiina karjasemaan kitapurjeet lepattaen ja tarvittaessa vaikka tulemaan vastaan ;). Lähti vähän hitaasti, laukalla silti, stoppi tosi jees. Paransi vauhtia, maahan meno ok, loppu ok, paitsi käsky oli sivu ja koiran piti tulla suoraan sivulle, mutta se tuli eka eteen. Siitä sivu-käskyllä sit aika roiskaisu mun naaman kautta perusasentoon. Tästähän ei silti saa rokottaa? Käskytykseni vois olla (eka) "sivu" = eteen ja toka "sivu" = sivulle? Ihmeen paljon vei tuomari pisteitä pois. Mä olin todella tyytyväinen itse luoksetuloon, ennemmin vähän hidas laukka ja hyvät stopit ku sekona läpijuoksu.

Tavoite siis saavutettu! ;)

ruutu: 8. Piip piip piii lähetyspaikalle mennessä, palkkakin oli jätetty tosi lähelle siihen toiselle puolelle kehänauhaa, mutta ei se minusta sen takia kitissyt. Hyvin ruutuun, hyvin maahan, hyvin seuraamaan, mutta sivulle tultuaan taas ihan sunnuntaikävelyllä väljänä ja vailla kontaktia -> ärähdin uudestaan "seuraa!". Siitä pistevähennys. Tuomari oli pahoillaan kaksoiskäskystäni kun tarttee viedä pisteitä, en ymmärrä miten se muka olis yhtään parempaa antanut sillä haahuiluseuruulla jos en olis antanut toista käskyä. Ehkä sit kasipuol tai ysin?

hyppynouto: 9. Olis saanut nostaa kapulan huomattavasti nopeemmin. Palautusvauhti ja luovutus jees mistä olen tyytyväinen.

metallinouto: 9. Nyt en muista, näkyy varmaan sit videolla kun se latautuu kohta nettiin.. palautti laukalla ja luovutus kanssa jees, mutta olisko se sivulle tulo ollut sit taas kauhea roiskaisu?

tunnari: 8½. Palautti ravilla, muistaakseni ei muuta vikaa. Tuomari kehui erikseen että pitää kaikkia kapuloita tosi nätisti, tässä kokeessa oli muilla mälväämistä ihan kauheesti.

kaukot: 8. Istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Ekaan istumiseen kaksoiskäsky, pikkasen oli tullut eteenpäin.

kokonaisvaikutus: 9. Sijoitus 1./7. Tallberg kehui töppöstä kokeen jälkeen pitkään :D. Kuulemma näkee että osaa paljon, mutta harmillisesti paljon pikkuvirheitä joista on rokotettava, ja kun niitä on paljon, menee rutkasti pisteitäkin ihan turhaan. Tsemppiä toivotteli jatkoon.

Viikon päästä Pieksämäki ja jos ei tuu, ni en jaksa enää. Joskus syksyllä sit seuraavan kerran.