Esteet oli siirretty pihalle! Kenttä oli aikamoista kuraa ja mun pikkukengät oli alta aikayksikön märät. Hienohelmani ei tietysti myöskään halua istua märkään hiekkaan, joten lähdöissä piti hieman neuvotella ja kerran käydä palauttamassa seisomaan kohonnut koira takaisin pyllylleen...

Eka rata, pointtina itsenäinen kepeille haku:Tehtiin kummastakin suunnasta, eka hyppypuolesta aloittaen. Olin jättänyt putken loppuun namilätkän ja koiralla oli hirveä imu sinne, sen mielestä hyppy-putkeen oli riittävä rata ja mä voin huitoa tokan hypyn takana keskenäni :D En tiedä mikä mun ajatus edes oli, mutta kun kerran saatiin sujumaan ja koira sai naminsa, otin koko lätkän veks. Olin tokan hypyn takana siis vastaanottamassa koiran ja käänsin sen kepeille, loput sai hakea itse. Muutaman kerran sattui virheitä, aloitti väärältä puolelta ja meni tokaan väliin, mutta suurin osa toistoista onnistui. Putkipäästä tehden oli paljon helpompaa. Tässä samalla putkeen hakemista niin, että seisoin putken "alaosassa" ja lähetin koiran siitä kauempaan päätyyn -> kepeille. Hyvin haki oven eikä hyppinyt putken päälle, kuten joskus vähän aikaa sitten.

Sitten hiukka pidempi rata, tää on jonkun toisen suunnitteleman radan osa, nyt ei vaan hajuakaan enää mistä se oli.. varmaan clean run -vihkosta? Mustat oli helpompi ja oranssit vaikeampi versio. Mustia kutosia on kaksi. Rataa tein A-esteellä, ja lopuksi pari kertaa 4-5-keppikutonen. Siinä oli alkuun kanssa vähän ongelmia, olin aina koiran tiellä, mutta saatiin se kyllä lopulta sujumaan. Radatkin oli helpohkoja, taisi mennä kumpikin heti alusta asti suoraan oikein.

Sisällä tokoilin. Metallihyppynouto: eka heitto meni tosi vinoon ja koira lähti kiertämään esteen jo mennessä. Hyppy oli 60cm, mutta ei sen pitäis olla ongelma. Kielsin ennen kuin ehti ohittaa hypyn, koira palasi takaisin. Kävin siirtämässä kapulaa vähän (olis pitänyt vaan vaatia se hyppy siirtämättä!) parempiin asemiin, sitten onnistui. Meni ravilla ja palautti ravilla, ja nostokin oli aikamoista haaveilua, voi ählämi!! Hetsailin siinä sitten pallolla ja tehtiin iskunouto-ohjeiden mukaan, mutta en silti saanut tarttumista kovinkaan ripeäksi. Vauhti kyllä muuten parani, mutta se nostaminen.. kapulaa pitää mallata niin huolella suuhun ja miettiä miten päin sen ottais. :/

Pk-hyppyä: korotin tokohyppyä 10cm kerrallaan 60-70-80 cm. Hyppäsi mennen tullen, heittelin nameja palkaksi. Käskytetyt hypyt puhtaita, itsekseen se loikkasi kerran tosi läheltä yli, jolloin jalat kolahti.

Zeta: kuvio vasemmalle, asennot seiso-maahan-istu. Pitäis varmaan kirjottaa itselleen kaikki variaatiot paperilapuille ja arpoa aina ennen treeniä yksi, ettei vahingossakaan juutu tekemään aina samassa järkässä. Sit vois jättää edellisellä kerralla tehdyn lapun pois, että seuraavalla kerralla ei voi tulla samaa.

Seisomisen istui, sanoin höpöhöpö ja muistuttelin muutaman toiston pelkkää seisomista. Sitten uusi yritys, tällä kertaa seuraamaan lähtö oli aivan hanurista, joten huomautin koiralle aika kipakasti että nyt oikeesti töihin siitä. Taas alusta.  Seisominen oli tosi vino mutta en puuttunut. Lennossa nami suuhun seuraamaan lähtemisestä. Seuraavalla sivulla maahan meno hyvä, palkkasin namilla suuhun koiran edessä kierrettyäni kun menin koiran ohi sen taakse. Vikalla sivulla istuminen onnistui, kehuin äänellä ja heitin taakse namin kun olin vikalla törpöllä täyskäännöksen jälkeen naama kohti koiraa tulossa takas.

Toinen otos paluusuuntaan niin, että jokaisella sivulla seisominen. Palkkasin koiran ja otin sen lennosta uudelleen seuraamaan. Hyviä oli.

Ja vielä kerran alkuperäiseen suuntaan niin, että kuvio oli pelkkää seuraamista, ei mitään jääviä. Ei ennakoinut yhtään ja sai pallonsa.

Loppuun merkkiä valkosilla agilitynumeroämpäreillä, joilla olin merkannut zetan. Jotain pientä siinä tais olla mutta pääosin onnistui hyvin.