Sisällä pari iltana tehty ohjatun noudon kapulalla nostoja. Alkuun oli ongelmia, naks ei riittänyt koiran mielestä vapautukseksi, vaan urpo toljottaa kapula suussa heittämääni namia että mitäs mitäs.. autoin sitä irti-käskyllä ja aika pian sitten uskalsi sylkeä pelkällä naksullakin. :) Olen valkannut nopeat nostot. Hitaista ei tuu palkkaa, eikä silloinkaan, jos kapulaa pyöräytetään tassulla. Ja koska havaitsin että homma menee nopeasti vaan pelkäksi kapulan "heitoksi", otan aina välillä pari askelta kohti tai luovutukseen asti. Näin se oikeasti kuuntelee naksua eikä vaan heittele kapulaa (luulen, että se on tosta aika kivaa, ja koira palkkaa siis itseään vaikken naksauttaisikaan).

Ninan molempien koirien tuoreet noutovideot sai mut niin kihisemään kateudesta ja päätin että perkele munkin on osattava. Luksilla oli hieno nouto vielä AVOssa, kymppi tuli ja olin itsekin tyytyväinen, mutta enpäs tiedä mihin se lässähti matkan varrella. Pk-puolellakin vietikäs ja nopea nouto on oleellinen homma ja se on kerta kaikkiaan saatava nyt paremmalle mallille.

Tänään noutojen lisäksi merkkiä. Ruututötsällä nou problem, rmutta kun vaihdoin pienemmän, tuli taas sähellystä. Laitoin pienen tötsän ruututötsän päälle, niin sujui taas. Pelkällä pienellä se kierto ei pysy hyvänä, vaan alkaa oikomaan merkin yli. Pitäis ehkä sittenkin opettaa koiralle paikka eikä kiertämistä? Merkin taakse naama kohti minua. Kunnolla merkin taakse, ei yhtään sen päälle? Äääh kun on hankalaa, miksei se voi olla kokeessa samanlainen merkki kuin ruudussakin :S