Työkaverini mies laittoi mun auton kuntoon. Haettiin se tänään ja otettiin koirat mukaan, kun työkaveri pyysi. Sillä on kaksi koiraa, narttu hyvin rauhallinen ja ei-leikkivä ja uros taas hyyyvin sähikäinen joka kuulemma kaipaisi juoksutoveria. Lupasin että voidaan yrittää, että Tytti kyllä "varmasti leikkii" ja Luksi taas "hyvin luultavasti ei tule uroksen kanssa lainkaan toimeen". Työkaverilla on lisäksi neljä hevosta ja muutama kissa. Hevoset on koiriin todella tottuneita eikä välitä tippaakaan, joten meidän ei-koskaan-hevosta-niin-läheltä-nähneet koirat saa päästää ihan vapaana tutustumaan. Hevosia ei haittaa säikkyvät eikä haukkuvat eikä minkään muunkaan laiset koirat. Tietysti järki päässä, ei ole tarkoitus ottaa osumaa kaviosta, eli vahtii vähän kokemattomia koiria ettei ne mene ihan alle.

Väärässä olin. Tytti ei leikkinyt, se vetäsi turjakkeen pystyyn ja oli niin aikuista naista vieraalle urokselle. Luksille muistutin tiukasti että nätisti kun koirat tutustui. Kyllä siinä alkuun murrattiin, rähähdeltiin ja jäykisteltiin puolin ja toisin, mutta mitään tappelun elkeitä ei ollut, joten hyvin uskalsi pitää samalla pihalla irti. Siinä työnnettiin pihaan juuttunutta autoa ja ihmeteltiin hevosia ja koirat hengaili oikeen asiallisesti. Kyllä sinne sai välillä kivahtaa että mutinat seis, ihan jokaiselle, mutta ennakko-oletuksiin nähden tosi hienosti meni.

Sitten mentiin sisälle kahville. Talon narttu oli sisällä, sitä ei voi pitää pihassa irti kun tuppaa lähtemään jänismetsälle ja tähän vuodenaikaan ei saa päästä. Otettiin eka pelkkä Luksi sisälle, ja kuten arvasin, se rakastui narttuun oitis. Sekarotuinen narttu oli vähän kuin sileäkarvainen mudi; vähän pitempi kuono, vähän ehkä vinttikoiramaisempi rakenne, puolipitkä sileä karva, mutta ilme hyvin mudimainen. Se suhtautui Luksiin ihan hienosti, vaikka etukäteen oli varoiteltu että se ei oikein välitä muista koirista. Luksikin oli ihmeen nätisti, flirtti oli toki kovaa mutta esim. selkään ei hyppiny kertaakaan. Joskus vuosi sitten en todella olis uskonut sanovani näin!

Tyttihyrrä jäi autoon, mutta sisälle otettiin vielä uros. Hyvin mahduttiin kaikki samaan sisätilaan. Ratkaiseva käänne oli kuitenkin se, kun uunin päälle paennut toinen kissa totesi että vieraat on kai ihan vaarattomia ja tuli alas sieltä. Uljas ja ah niin älykäs koirani ei voinut käsittää MIKÄ se on :DDDD Toinen korva pystyssä ja toinen päätä myöten sileenä, välillä murinaa, kitinää ja vinkunaa, välillä yrittää kurotella haistelemaan ja heti jos kissa liikahti yhtään, säpsähti metrin taaksepäin :D Steppailee siinä edes takas ja koettaa saada selvää mikä juttu se oikein on. Koiriin tottunut kissa tietysti otti ilon irti ja silmin nähden nautti siitä kun joku pelkäsi sitä ja oikein leikki Luksilla. :D Siinä L sitten selvästi totesi, että nää muut on hei sentään KOIRIA ja se uroskin muuttui yllättävän kivaksi :D Lopulta maattiin käskemättä kahvipöydän ympärillä vierekkäin tassut melkeen yhdessä! En todella olis uskonut mun koirastani.

Kun palattiin ulos ja Tyttikin päästettiin taas autosta, pojat alkoi vähän tapailla leikkiaskelia. Jos jompi kumpi olis narttu, niillä olis ollu tosi hauskaa, niin yhteiset eleet ja painikuviot niillä oli. Kyllä ne välillä pikkasen leikki, mutta selvästi häiritsi se että vieraita aikuisia uroksia ollaan ja ei tässä nyt ihan tuttavalliksi voi ruveta.

Käytiin ajamassa hevosella, Tytti jäi miesten kanssa kaivamaan autoa takas tielle mutta urokset tuli mukaan. Talon koirat otetaan aina mukaan juoksemaan ja niistä näki molemmista, että saakelin kovassa kunnossa ollaankin. Mulla oli sairaan siistiä kärrin kyydissä ja Luksi sai kerrankin pinkoa helvetin lujaa perässä! :D

Hevosten kanssa kumpikin koira oli, hmm, ihan nätisti? En oikeen osannut odottaa minkäänlaisia reaktioita. Luksi otti mallia uroksesta ja haukkui ja olis selkeesti halunnut paimentaa hevosia, Tyttiä kiinnosti kauheesti muuten. Ihan lähelle ne ei kumpikaan heti ainakaan uskaltaneet ja heti kun hevonen liikahti, äkkiä reilusti pakkia.

 Vili ja Luksi miettii mitä kukin on miehiään, Tytti syö paskaa :D


Äijät


Tää on ihan ekoja minuutteja tultuamme. Mä oon niin ylpee mun koirasta, se ON aikuistunut!


Pose.

Kolme tuntia melkeen meni. Koirat sai kotona iltaruuan ja nyt täällä makaa raatoja pitkin kämppää :D Eläintarhassa käyminen ottaa voimille, ymmärtäähän sen! Toivottavasti ne ymmärsi kun sanoin että se joka syö liikaa hevosenpaskaa ja laattaa sen yöllä sisälle, saa selkäänsä...