Pieksämäellä agikisoissa mudi-ihmisen, Tuija Kokkosen, radoilla. Ukko ja kamera jäi kotiin. Osallistujia oli vähän. Onneksi olin ajoissa paikalla, sillä kakkosluokat oli yli puoli tuntia aikatauluista edellä. Oltiin jo aloittamassa rataan tutustuminen, kun joku totesi että ollaan 40min aikataulusta edellä ja yksi kilpailija puuttui, joten oli odotettava se 10min. (Puoli tuntia ennen saa sääntöjen mukaan aloittaa, paitsi jos kaikki on paikalla ja kaikille sopii vielä aiempi.) Sovittiin siinä sitten, että jälkimmäinen rata alkaa kaikilla heti kun edelliset on valmiit.

Tässä eka:

Neloselta vitoselle oli mun kauhistus, ei me olla tollasta ikinä nähtykään :D Epäilin että ei osu oikein kepeille. Siihen se sitten kaatuikin, mutta ei suinkaan keppien suhteen, vaan neloselta paineli iloisesti putkeen vaikka meikä karjui useamman kerran perään "TÄÄÄÄLLÄ!!" No, enpähän ollut ainoa... kun koira palasi putkesta (en muista kumpi se edes oli!), en saanut sitä silti kepeille, vaan sähellettiin siinä aikamme. 7-hyppy taisi jäädä kokonaan välistä, vai tippuikohan se? Joku tippui, ehkä se oli toi. Sitten ihan hyvin muurille asti, josta 16-putkelle väärään päähän. Vikat hypyt jätettiin kokonaan väliin kun ei ollut homma enää lainkaan käsissä. Koko radan oli sellainen olo, että koira sen kun kaahaa ja huutaa ja sillä ei oo paskankaan väliä oonko mä mukana vai en :D Varmaan kaikki kääntämiset oli tyyliä karjaisu, kun ohjaus ei mennyt läpi ollenkaan. Puomin kontaktilla koira jäi turhan ylös, ja yritin kädellä vetää se alemmas sieltä, mutta se tulkitsi mun käden liikkeen vapautukseksi ja lähti jo :P Miten niin kontaktit kaipaa vaihteeksi KOVASTI treeniä!

Seuraavaa rataa odotellessa päätin, että tokosulkeisia ennen omaa vuoroa sen verta että tulis jotain tolkkua menoon. Varmasti auttoi, mutta eniten varmaan teki mun asenne. Päätin, että perkele sentään sehän kuuntelee MINUA eikä vedä omaa rallia. Meitä edeltävä koira kiljui suorittaessaan ja Luksi kuumui siitä niin, että alkoi haukkua lähtöpaikalle mennessämme ja tempaisi remmistä oikeen kunnolla eteenpäin. Kielsin hyvin tiukasti "EI!" ja vaadin koiran korrektisti sivulle. Lähdössä se tuntui kovin pinkeältä ja remmin (noutajaremmi) irroitettuani pidin vielä kevyesti villoista kiinni. Hyvin painokas ODOTA ja ei muuta kuin radalle:

Fiilis oli aivan eri kuin edellisellä kierroksella! Koira kävi kyllä kuumana ja taisi se vähän huutaakin, mutta se oli käsissä. Se meni minne mä vein eikä pitänyt mua pellenään kuten edellisellä radalla ;) Se myös kääntyi näppärästi. Kymppiputkelta 11:lle kääntö tuntui etukäteen vaikeimmalta. Jäin 11 ja A-esteen väliin ja koiran tullessa putkesta kohti peruuttelin alta pois ja käänsin sen siitä hypylle. Tää sujui. Kepeille oli ihan hyvä suora linja mutta jostain syystä silti mentiin tokaan väliin, eli tästä valitettava vitonen :( Koiralla oli varmaan vähän liikaa vauhtia taitoihinsa nähden, ja todnäk minä sen sinne väärään väliin työnsin, vaikka yritin antaa sille tilaa hakea kepit itse. Tosi harmi ettei ole videolla! Loppuosa sujui hyvin ja maaliin 5vp, -6,35s joka oikeutti voittoon! :D Tuloksella itsessään ei tietty tee mitään, mutta saatiin lahjakortti ilmaiseen kisaan, pytyt, ruusukkeet ja ruisleipä (:D). Luksilla oli nopein aika, kaksi seuraavaa oli hitaampia ja niillä oli 10vp, loput hylättyjä. Kaikkien kokoluokkien kakkosten radoilta tuli tänä päivänä yhteensä vissiin huima YKSI nolla, joten hankalat oli radat. Ei ne niin vaikeilta näyttäneet mutta ansanpaikkoja taisi olla aika lailla.

Oli kivaa ja sain uutta puhtia. Ei se ehkä niin hidas edes olekaan :) Miljoona hommaa pitää treenata paremmaksi mutta täältä tullaan vielä!