En osaa sanoa ihastuttaako vai vihastuttaako minua mudin pikkuvanha "mä tiedän kyllä itse" -asenne. Tänään kallistuin enemmän ärtymyksen puolelle, mutta onneksi en antanut sen häiritä, vaan rauhassa kerta toisensa jälkeen vaadin kunnes pikkusika luovutti ja teki kuten minä halusin.

Kasarmin kampuksella siis tokoilemassa. Aloitin noudolla, ohjatun kapulalla. Ensin naksun kanssa pelkkiä nostoja. Alkuun vähän hitaita, mutta parani. Sitten muutama nouto niin, että jätettiin kapula maahan ja kävelin koira lelussa roikkuen pois sen luota. Lelusta irti, noutokäsky ja palkka heti kun nostaa. Otin kyllä välillä vähän pidemmällekin, hyvällä laukalla tuli :) Sellainenkin tehtiin, että vein itse kapulan, palasin koiran luo, lähetin sen noutoon ja peruutin karkuun.

Meidän noutoa on varmasti vaivannut liiallisen tekniikkatreenin lisäksi ihan rehellinen tylsyys. Tavan tasamaanouto varsinkin on aika tylsä liike. :P

Hieman seuruuta, parkkikselle kun purkautui sen verta väkeä etten viitsinyt lähetellä koiraa just siihen ruuhkaan kauas merkille. Käännökset ihan paskoja joten huomautin että sinulla on takapää, käytä sitä. Paransi hienosti. Miksi siitä silti pitää melkeen järjestään huomauttaa eikä se tuu automaattisesti?

Merkkiä + suuntia namikipoilla. Kippojen etäisyys toisistaan n. 8m, merkiltä kipoille 10m. Olin itse ensin aika kaukana merkistä, mutta halusin käydä palkkaamassa koiran merkille, niin taisin jäädä pian lähemmäs etten joudu koko ajan talsimaan edestakas. Eka vasenta, sitten oikeaa. Eklla yritti tietty merkin ohi kipolle, josta kielto. Sen jälkeen meni kiltisti merkille, mutta ennakoi stoppia ja kierrä-käskyllä pysähtyi itsekseen. No eihän siinä, kiva että se tietää mitä tehdään eli on oppinut jotain, mutta kun minä käsken ja koiran tarttee vain totella, ei päättää itse mitä tehdään milloinkin!! Ja kun junnattiin merkin kiertämistä kunnes koira ei ennakoinut vaikka nami oli viety kuppiin, ja lopulta lähetin sen kupille, se ei enää muistanut kunnolla sitä ja oli ihan että häh minne :D Ehkä niitä pitäis tehdä enemmän erikseen. Kiertoa niin että nami on viety mutta sinne ei mennä ollenkaan, ja suuntia niin että käyn viemässä koiran merkille seisomaan ja aloitetaan siitä. Vasen tuntui jostain syystä paljon helpommalle puolelle kuin oikea.

Luoksetuloa. Tässä se paskasika varsin luuli tietävänsä. Takapalkka. En laittanut edes merkkejä, vaan käytin lyhtypylvästä stoppipaikkana. Ekan tuli ravilla, sit monta mitkä oli joko hitaita tai ennakoi stopin (=pysähtyi itse) tai pahimmillaan molemmat. Hitaat patistelin tulemaan läpi ja ennakoinneista kielto ja tule-käskyn toisto. Lopulta kun tuntui että ei siitä nyt tule juuta eikä jaata, painostin vähän enemmän että alahan nyt kuuntelemaan ja keskity hommiin ihan oikeesti. Sen jälkeen pari reipasta läpijuoksua, kolmannella stop seisomaan (jees), neljäs tais olla läpi, vitosella maahan (vähän hidas, odotti stoppia?).

Loppuun vähän kaukoja myös takapalkkakipolla. Otin reilusti matkaa, semmoset 16-17m. Tekniikka on varmastikin aika rikki, joten vaan ne helpot: m-i, m-s ja m-i-s. Kaikki teki oikein ja pääsi heti ekoilla yrityksillä aina palkalleen :) Koskahan jaksais korjata tekniikat s-i ja s-m :P