Merkkiä, tai siis kiertämistä. Ensin litran mehupullolla; ei mitään ongelmaa, jos sitä ei lasketa, että pullo kaatui pari kertaa kun koiran jalat suti paljaalla lattialla kun se veti turhan tiukan kurvin :P Sitten vaihdoin tilalle matalan tötsän. Eiköhän tää ole silkka koulutusvirhe, olen vissiin vaan naksutellut kun koira on sen päällä, sillä päällehän se hakeutuu. Yritin tutkia sääntöjä, mutta en ota niistä oikeen tolkkua, joten kysyin lemmikkipalstoilta. Päällä oleminen olis sekin tosi selkeä kriteeri, joten jos se vaan kelpaa niin ehkä mä annan mudin sitten tehdä niin. Stop-käskyllä se automaattisesti kääntyy naama kohti minua, eikä pysähdy just siihen missä sattuu olemaan.

Partsilla potkukelkan kupeessa tunnari. Vääriä 8kpl sekalaisessa läjässä kelkan edustalla ja muutama palikka sen jalaksien välissä, yksi jalansijan päällä. Oma hässäkän oikeassa reunassa keskellä. Jalansijan päällä ollut palikka tippui kun koira haisteli sitä (tai sitten se tönäisi sitä tahallaan jotta se putoaa, olis aika luksimainen oheistoiminta ;P ei ehkä tällasia enää jatkossa). Oma löytyi hyvin. Olin ihan lähellä kun tilaa ei ole. Vire oli kovin matala, ja olis pitänyt naksauttaa heti oman nostamisesta, mutta odotin tyhmänä että koira toi sen eteen. Luovutusasento oli vielä vino, joten korjattiin ennen palkkaa. Edistää hei tosi hyvin nopeampaa palautusta, not! Urpo.

***

Illalla nakitin ukon käskyttämään tyttiä olkkarin toisella laidalla kuuluvasti MAAHAN! ja SIVULLE! Itse pidin mudin perusasennossa ja naksu lauloi kun se siinä kuuliaisesti pönötti. Muutama kerta maahan, meni hyvin omilla käskyillä, eikä kertaakaan erehtynyt seisojan käskyihin :) Sitten tehtiin yhdessä evl:n paikallamakuun jättö. Tytti eka maahan ja Tytti eka ylös. Itse makuuaika oli vain sen että poistuttiin koirien vierestä ja palattiin takas. Tytti tarttee sivulle nousemiseen käskyn lisäksi kunnon taputuksen kädellä ohjaajan reiteen, mutta sekään ei haitannut mudia, joka kuunteli hienosti vain omat käskynsä.

Pihalla merkkiä isommalla törpöllä, sellasella perus ruutumerkillä. Pelitti. Alkuun pari metriä matkaa, meni ravilla. Muutaman toiston jälkeen peruuttelin sinne n. 10 metriin ja koirakin kiihdytti laukalle. Yksi, jossa käskin seisomaan, hyvä stoppi oli. Olin palkkaillut namilla, tässä vaiheessa otin narupallon kehiin. Sillä vielä muutama, oli hyvä vauhti. Olisin ottanut pallon kanssa yhden stopin, mutta just tuli kauheesti ihmisiä ja pari autoakin, niin lähdettiin vaan pois. Ihmisten aikana yksi peruasennosta lähetys jumi ja lähti vasta tokalla käskyllä. En ota aina ollenkaan perusasentoon, irtoamista pitää tehdä erikseen jahka itse merkki tuntuu sujuvalta.

Kotona vielä ennen ruokaa kaukoja. Laitoin koiran perse matolle, etujalat lattialle. Metri-puolitoista etäisyyttä. Alkuun pelkkää i-m-i -sarjaa. Sitten s-m-s ja muutaman sellasen vaihdon jälkeen m-i testatakseni kuunteleeko - kyllä kuunteli eikä vaan toistanut samaa ja noussut robottina seisomaan. Vikana vielä s-i-s, matosta huolimatta koira tais tulla muutaman sentn eteenpäin. Tälle siis täsmäkuuria.