Vietimme pääsiäistä mökillä porukoiden kanssa. Säät suosi ja oli oikein kesäistä, mutta metsistä löytyi vielä luntakin kieriskelyyn, tulvivista ojista puhumattakaan. Ehkä mudin suosikkivuodenaika, kun saa nauttia kesästä mutta viilennys on myös tarjolla! :D

Pihassa hengailun ja pitkien lenkkien (tyyliä pe 3h, la melkeen sama?, su 18km pyörillä...) ohella treenattiin melkeen joka lajia. Pihaan pystytin agilitykepit. Ei meinannut oikein sujua ja lopulta tajusin, että hemmetti, yksi oli jäänyt varastoon ja niitä oli pystyssä vaan 11kpl! Koira siis jätti järjestään vikan kiertämättä tai muuten sekoili, mutta eipä se niin kummaa ollutkaan, kun kerta yksi oli liian vähän tarjolla eikä päässyt oikein tekemään. Tokohommista kaikkia jääviä, seuruuta, luoksetuloa stopin kanssa, tänne- ja sivu- käskyjen erottelua, kaukoja ekaan nousuun panostaen, noutoa kokonaan ja pelkkää luovutusta, tunnari oikeilla palikoilla ja mölkky-pelin valtavilla mötiköillä (toimi! :D).. jokohan siinä oli kaikki? Helkkari että oma piha on vaan NIIN kätevä kun voi monta kertaa päivässä ottaa jotain pientä ilman että tarttee erikseen "mennä" treenaamaan.

Lenkillä pudotetun hanskan nouto n. 300m, hyvin tuli tumppu takas vaikka se ei ollut edes mun, vaan isän.

Jälkikausikin tuli korkattua :) Sunnuntaina äidin tekemä vajaa 300 askelta oleva jälki "myyrämäkeen" (sammalpohjainen harvahko mäntymetsä), viisi keppiä. Pari kolme tuntia vanha kait? Jälki lähti janalta oikealle. Vähän sekoilua janan ja ekan jälkimerkin suhteen ja mentiin lähetyskohdan valinnan takia ekasta kepistä yli. Koira siis kyllä nosti jäljen hyvin ja lähti oikeaan suuntaan. Keppi olisi kai ollut just heti jäljen noston jälkeen, mutta koira ei siihen reagoinut, ja ihmiset ei olleet ihan kartalla merkkisähellyksen takia. Lopussa kanssa pientä säätöä kun vika kulma oikaistiin, olin päästänyt liinan käsistäni ja koira ehti painella.

Maanantaina pyysin 1000 askelta ja 6 keppiä. Vanhetusta tuli parisen tuntia. Jälki janalta vasempaan. "Eväskiven" takana sammalmetsässä, syvemmälle ryteikköisempään metsään, sitten rutikuivalla uudehkolla hakkuuaukealla, tien yli ja toiseen sammalmetsään. Tästäpä tuli sitten kirkkaasti mudin elämän hankalin jälki! :D Hakkuuaukealle asti muistaakseni aika jees, ei ihmeempiä. Jälki oli merkattu; ei niin tiiviisti että seuraava merkki olisi aina näkynyt, mutta merkkejä kuitenkin tasaiseen tupsahteli vastaan, ja keppejä toki ilmaistiin (kepit oli merkattu erivärisellä pyykkipojalla). Tokan ja kolmannen oikean kepin välissä koira pysähtyi ja etsi jotakin. Ihmettelin kovasti, kun tosiaan ei ollut keppimerkkiä missään, mutta annoin sen etsiä. Aikansa jäljen päällä pyörittyään se löysi reilun tulitikun kokoisen pätkän ja ilmaisi sen aivan kuin kepit! Palkkasin koiran tästä, mikä minä olen sen nenän kanssa kilpailemaan. Tultiin siihen tulokseen, että luultavasti se oli tippunut jostain oikeasta kepistä ja haisi siksi jäljen tekijälle. Hemmetti, jos ei oo tarpeeks haastetta muuten ni aletaan käyttää tulitikkuja jälkikeppeinä... :D Hakkuuaukean yli oli tosi hankalaa päästä, se oli aivan rutikuiva ja ehkä siihen ei vaan tartu haju? Olen huomannut ennenkin hankaluuksia sellasilla pohjilla. Tuli aika iso hukka mutta sitkeesti vaan mentiin. Palautin koiran siihen missä tiesin meidän viimeeksi olleen jäljellä ja lopulta päästiin eteenpäin. Tien ylitys onnistui hyvin, mutta näytti että koira ei jäljestänyt, vaan meni vaan. Haistoi jo tien toisella puolella jäljen jatkuvan? Vika keppi oli ison kiven päällä ja koska olin kuivien oksien takia laskenut liinan käsistäni, koira ehti mennä ohi. Se jäljesti ihan kiven vierestä ja jatkoi jäljen tekijän poistumisjälkeä. Olis pitänyt vaan huutaa se odottamaan ja palkata siitä. Nyt käskin takaisin (ei meinannut tulla! Sai tosissaan karjaista että nyt oikeesti pois jäljeltä) ja otettiin uudestaan vähän ennen keppiä, että saatiin se ylös. Kyl oli huojentunut koira kun sai vihdoin pallonsa! :) Sitkeä se on kuin mikä, ja vaikka jossain vaiheessa hukalla näytti että se ei oikein enää tiedä mitä tekis ja meinasi vaan odottaa ohjeita, heti jäljestä kiinni saatuaan mentiin taas hyvällä vireellä.

Ihana, ihana viikonloppu, kesä tulee! Valitettavasti myös eka punkki löydetty koirasta tänään. :P