Tokoilin naapuritalon parkkiksella (siinä on kätevämpi, kun parkkis päättyy metsään, meidän parkkis on "avoin" eikä siinä ole hyvää päätyä). En ole varma oliko se mummo vai pappa, mutta joku käppyrä sieltä tuli autoaan heti kaivelemaan, kun olin aloittanut. Alkuun se penkoi autoaan ja vei sieltä roskia roskakatokseen, sitten ei edes yrittänyt esittää vaan jäi siihen seistä toljottamaan ihan avoimesti :D Valitettavasti koirani ei sitä juuri vilkaissutkaan, niin ei päässyt valittamaan irtipidosta, ja lähti lopulta pois. Tai ehkä se ihaili eikä paheksui? No, evvvk.

Aloitin merkillä ja namikipoilla. Merkiltä (iso ruutumerkki) kipoille 4m pituutta ja 3m leveyttä kumpaankin suuntaan. Minä olin aluksi parin metrin päässä merkiltä, lopuksi siirryin varmaan melkeen koematkaan, eli kymppiin. Namikipot oli alkuun tyhjiä ja tehtiin pelkkää merkkiä, tämä onnistui. Kun lisäsin namin, koira tietysti yritti merkin sijaan oikoa sinne, josta ystävällinen kielto ja alusta uudelleen. Nyt meni kuuliaisesti merkille, eli kyllä sillä kierrä-käsky alkaa olla jo mielessä, kerta huomautus puri ja koira tiesi kuinka korjata? Tein aika paljon pelkkää merkkiä vaikka nami olikin valmiina. Sitten vaan tuli se ongelma, että esim. kolmen merki nkierron jälkeen otin stop (kävin palkkaamassa koiran suuhun ja palasin itse siitä alkuasemiin lähettämään kipolle) ja lähetys kipolle, niin ei koira enää muistanut koko kippoa :D Otin avuksi askeleen sivulle lähetysuuntaan, niin sitten meni paremmin. Paljonhan siinä on vielä työtä, mutta näin ekaksi treeniksi oikein onnistunut! Kierrotkin sujui pääosin hyvin, eikä koira tarjonnut oma-alotteista stoppia merkin millekään puolelle.

Muuta ei ollut tarkoitus tehdä, mutta teki sitten mieli ärsyttää pönöttävää setätätiä. Seuraamista, oli oikein hyvää, mitä nyt perusasennosta aloittaessa seuraa-käskyllä sinkosi merkille päin :D Huomasi sitten itsekin vissiin heti että oho ja palasi takaisin. Vähän paikallaan käännöksiä ja sivuaskelia, oli takapää toiminnassa. Liikkeestä maahan meno, pallo lensi heti oikeesta kädestä taakse. Tässä vaiheessa se tyyppi luovutti ja hävisi. Otin vielä luoksetuloa. Laukalla tuli koko ajan, mutta kovin oli hidasta laukkaa. Jos kutsuin koiran olan yli vasta kun kävelin pois, tuli kovaa, muuten en saanut siihen oikeen vauhtia. Yksi stoppi, ihan ok, tolla vauhdilla kyllä olis hyvin voinut olla terevämpikin. Koira läähätti jo aika lailla ja lopetin sitten kokonaan. Sille tuntuu olevan aina kevät vähän aikaa tukalaa aikaa, pakkasten jälkeen tuntuu että sillä on hemmetin kuuma koko ajan, ennen kuin taas tottuu. Karvaakin kyllä lähtee jonkun verran, olen harjannut joka päivä yhden harjallisen. Jospa se olo siitäkin viilenisi.