Oman seuran agilitykisat meni tänään NIIN vituilleen ettei mitään rajaa. Ekan startin jälkeen kävelytin koiraa hetken ja ajattelin, että jospa vaan kävelisin eteenpäin enkä menisi ikinä takaisin. Olisin voinut vaikka pillahtaa itkuun. Kävin aamulla vielä hallilla tekemässä keppejä ja muuta pientä ja meni loistavasti. Ihan kuin mulla olisi ollut eri koira nyt.

Eka: hyppäri. Jotenkin koko rata katosi päästäni ja käänsin koiran neloshypylle myöhässä. Siitä se säätö sit alkoi, ei hypännyt, ei millään, jumitti vaan. Kun sain yli, putkeen ok, siitä kepeille ei. Koira oli jotenkin ihan outo, se vaan huusi ja kiersi esteet ja oli jotenkin.. omassa kuplassaan. Se ei sinkoillut minne sattuu kuten yleensä jos näin käy, vaan päin vastoin ei mennyt minnekään. No, kerta ne kepit ei siitä alkaneet sujua niin koira kantoon ja ulos.

Toka: agirata. Kaksi hyppyä ja kepit, joille oli ihan hyvä linja, koira on tehnyt treeneissä paljon hankalampiakin. No ei kun huutaa vaan, pyörähtää pari kertaa yhden kepin ja huutaa huutaa huutaa. Saatiin ne kepakoti kuitenkin menemään. Kaksi hyppyä, muuri ja puomille, josta juoksee huutaen ohi ei-minnekään. No, ulos sitten.

Mun mielestä se tuntui todella keskittymiskyvyttömältä eikä se ollut lainkaan hallinnassa. Sen sijaan että sillä olisi ollut omaa kivaa, tuntui kuin se ei näkisi ja tunnistaisi koko esteitä lainkaan. En tajua ollenkaan. Tuttu, jonka kanssa olen ollut samassa treeniryhmässä ja joka siis on nähnyt meitä jonnin verran, sanoi kentän laidalta että näyttää siltä että se käy niin kuumana ettei siksi keskity. Jäin sitten miettimään, että olisko kuitenkin niin. Yli kuumeneminen ja hajamielisyys ei musta oo ollenkaan sama asia, mutta entä jos koira kiehui niin että ei vaan pysynyt polla kasassa ja se purkautui nyt tälleen?

Tähän asti oli mies kuvaamassa, mutta niissä videoissa ei oo mitään nähtävää.

Ennen vikaa rataa roikotin koiraa narupallossa hyvän aikaa. Mä en kerta kaikkiaan aina osaa lukea koiraani enkä tiedä millä mielellä se on. Leikki voi toimia hyvänä keinona "purkaa" koiraa ja sopivasti laskea sen mielentilaa keskittyneemmäksi. Toisaalta leikki ennen starttia voi myös kiihdyttää sitä entisestään ja se lähtee aivan lapasesta. Ja toisaalta jostain syystä varon sitäkin, etten liikaa väsytä sitä ennen starttia. Joka tapauksessa tällainen monen lenkittömän (=pelkät pissilenkit, joita ei voi liikunnaksi laskea) päivän jälkeen suoraan autosta radalle meneminen ei oo se millä onnistuu. En vaan ole ehtinyt kun on ollut niin helvetisti töitä. Tänäänkin olin aamun töissä ja menin kisoista suoraan töihin, melkeen tunnin myöhässä, kun aikataulut oli aivan kusseet.

No, se viimonen oli tällainen:

Menin tonne kymppiputken eteen vastaanottamaan koiran. Aattelin tylysti monottaa sitä päähän jos se kiihkoissaan meinaa rynniä mun läpi väkisin putkeen :P. Onneksi se kääntyi. Seiskaan asti se näytti suht agilityltä, mutta sitten mentiin putken väärään päähän. Jatkoin siitä kuin ei mitään. A:lla otti kontaktin mutta valui sieltä kyllä ilman lupaa alas, paskasika. Keinu vähän turhan vauhdikas mutta onneksi reagoi jarruta-käskyyn eikä tullut ihan lentukeinua. Kepeille oli oikein hyvä ja Luksin osaama kulma mutta ehei, sinne sotkeennuttiin taas. Muistaakseni se meni tokasta välistä sisään ja tuli heti ulos kuin ei tietäisi lainkaan mitä kepeillä tehdään. Pari uusintayrotystä piti ottaa, että sain menemään, sitten kun alkuun pääsi niin pujotteli ihan ok loppuun. Mutta vikat hypyt jäi hyppimättä kun levisi koko homma ihan käsiin. En varmaan sitten ohjannut enää kunnolla? Kompasteltiin siinä toisiimme ja tultiin veks.

L menee hierontaan pääsiäisen jälkeen. En tiiä onko kaukaa haettu että koira on outo jos se on jumissa? Ehkä se vielä oliskin että se huutaa ja haahuilee kun pää haluis mutta kroppa jarruttaa, mutta kun se leikittäminen selkeesti auttoi ja vikalla radalla oli ihan menoa, niin se ei kyllä tue tota teoriaa. Enpäs tiedä. Nyt on ainakin sellanen olo että ei nappaa yhtään ilmoittaa sitä minnekään, kallista huvia käydä pari hyppyä ottamassa :P

---

Tuomo Pajarin radat oli kivat. Mun makuuni :) Ei kyllä mitkään helpot, nollia ei kovin kummoisesti missään kokoluokassa tippunut.