Tokoilin pihalla. Ensin ladulle, tai ei sitä kyllä enää laduksi kutsuta vaikka joku sankari näkyi tänäänkin vielä hiihtäneen. Mahtoi luistaa hilpeesti!

Merkkiä matalalla kartiolla. Matkaa ehkä 5m. Alkuun oikein hyviä. Lisäsin merkin taakse yhden vinkulelun raadon ja pakasterasian kannen. Ei ottanut niistä lainkaan häiriötä. Monta onnistunutta toistoa. Sitten merkille meni jäi vajaaksi, koira siis ei kiertänyt vaan ennakoi stoppia ja pysähtyi itse merkin kohdalla (sen päällä?). En palkannut, koska haluan että se menee sen taakse. Sitten hajosi koko pakka aivan totaalisesti, en ymmärrä. Alkoi tarjota kaikkea mahdollista, nosti niitä vääriä esineitä, jotka otin sitten toki heti pois. Sitten tarjosi merkin nostamista, eikä meinannut edes totella kun kielsin ja vaadin huomiota, joten mylväisin välillä aina EI! ihan kunnolla. Sitten ei tietenkään enää lähde kunnolla. En kerta kaikkiaan saanut sitä enää kiertämään kunnolla :( Lähdettiin pois.

Pihassa keksin kokeilla uudestaan jollain isommalla kohteella (esim. pylväs), jossa voi käsiavulla auttaa, jos ei muuten suju. Merkilläkin yritin käsin ohjata mutta ei siitä tullut mitään. Otettiin ensin kuitenkin muuta. Muistaakseni aloitin seisomaan pysähtymisellä (itse peruutin), olin tiukkana ja palkkasin vain ripeät stopit. Kerran taisi tarjota istumista. Kun seisomiset sujui, siirryin kävelemään oikein päin. Kun tääkin sujui, otin sekaan pari istumista ja maahan menoa. Kuunteli. Toi aiempi merkkisähläys oli tehnyt oikein hyvää ja koira oli tosi hyvässä vireessä, se todella halusi yrittää mutta ei kiehunut yli, vaan pysyi kuuliaisena. Palkkailin sekä kehuin että pallolla. Tällaisissa tilanteissa nami ei oikein toimi, koira tarttee sen lelun mihin se saa purkaa itseään, sikäli kun mä mitään ymmärrän.

Maahan menoilla tein seuraamaan lähtemistä. Liikkeestä maahan, itse vähän eteenpäin, paluu koiran ohi sen taakse, täyskäännös ja koiraa kohti ja kohdalla koira mukaan. Oli nakinpala suussa ja merkkasin mukaan lähdöt ja palkka lensi heti. Mun silmään ihan jees, mutta avustaja olis toki ollut hyödyllinen. Vikalla sai pallon ja taas purettiin oikeen huolella. Nyt se alkoi olla jo oma itsensä ja käydä turhan kuumana. Virettä hyödyntäen otin seuruuta. Aavistuksen ehkä painoi tai "nojasi" mutta annoin olla, tää on niin paljon enemmän mun makuun kun se viime kokeissa esitetty laamailu, oli pisteet sitten mitä tahansa. Muutama lyhyehkö pätkä, viimeisessä myös juoksuosuus, josta palkka.

***

Haettiin ukko ja Tytti sisältä ja lähdettiin pyöräilemään. Kadut alkaa olla muutamia satunnaisia loskalätäkköjä lukuun ottamatta sulat. Mudi veti alkulenkin niin että hyvä kun ei käsi irronnut. Pakko saada pieni joustopätkä, tavan remmi ei ole hyvä, mutta varsinainen vetoremmi taas on aivan liian pitkä citypyöräilyyn. Oli tosi paljon väkeä liikkeellä ja koiraohituksia tuli varmaan kymmenen. Alkuun vähän murinoita, sitten mentiin varmaan viidestä tosi nätisti ohi, ja loput kolme taas enemmän tai vähemmän kamalaa. Jos ei eka "anna olla" mennyt perille, niin seuraava tuli sitten sellasella volyymilla, että kuului kyllä ;P Ei se välttämättä siitä edes hiljene kokonaan, mutta eipä ainakaan tempaise remmissä, mikä on pyörän kanssa ja muutenkin todella kiellettyä. Koko lenkistä tuli yhteensä n. 7km. Ajettiin siis koirapolun tielle, missä koirat oli vähän matkaa irti, ja sit samaa tietä takas.