Me saatiin peruutuspaikka jälkikokeeseen!! Siihen, johon oltiin ekalla varasijalla, koepaikkoja kuudelle koiralle. En uskonut että mahdutaan, vaikka tutut vakuutti että aina niitä peruutuksia tulis. Haa, ihanaa! :D Koe on 4.6.

Jälki on janaa lukuunottamatta aika lailla mallillaan. Nyt vaan merkkaamattomia jälkiä, että ohjaaja oikeesti opettelee luottamaan koiraan eikä stressaamalla pilaa sen suoritusta ;P Esineruutu on kunnossa, joskin alkuhöpötykset yms odottelut pitää vielä ohjelmoida - nyt vien koiran aika lailla suoraan autosta hommiin. Täytyy tarkistaa että sen mielessä pysyy homman nimi, vaikka metsässä venaamista tulis vähän pitempäänkin. Tottiksessa paikallaolo, seuraaminen, istuminen, maahanmeno + luoksetulo, tasamaanouto on kunnossa. Paikallaoloa täytyy kyllä ottaa muistutukseksi pk-tyyliin jokunen kerta, tokossa se on niin erilainen. Hyppynouto on periaatteessa kunnossa tokon puolelta, mutta metrinen este aiheuttaa siihen toki oman haasteensa. A-estenouto on ihan vaiheessa. Samoin eteenmeno (irtoaminen - maahan se kyllä menee kaukaakin ja vauhdista).

Ajelinpa siis pk-kentälle. Olipa heeeelvetin kuuma! Vesipullo jäi kotiin, mutta onneksi kentän laidalla oli pieni lumikinos, mistä koira kävi välillä haukkaamassa. Alkuun hyppyä, korottelin estettä kunnes oltiin metrissä. Naksulla merkkasin puhtaat hypyt, taisi tulla vaan yksi esteen hipaisu joka jäi palkatta. Sitten kun tekniikka oli muistutettu namilla, vaihdoin palloon, hyppykorkeus täysi. Pallo lensi koiran yli kun se oli ilmassa. Yritin ohjata pallon kanssa palaavan koiran hyppyyn, mutta se pääsi kiertämään aika monta kertaa. Lopulta keksin ottaa yhden laudan pois, jotta sain paremmin katsekontaktin palaavaan koiraan, ja nyt se noudatti hyppy-käskyä myös lelu suussa tullessaan.

Sitten a-estettä. Ensin sellaista aloituskappaletta, joka on matalampi ja loivempi. Koira sotki sen agility-aahan ja selkeesti mietti pysähdytäänkö tässä alastulolle... mentiin siis sinne jyrkemmille. Juoksin koiran rinnalla kannustaen kiipeämään. Osa onnistui, osalla kiersi. Kokeilin jäädä alkuun ja vaan käskyttää yli, ja niin se meni joka kerta yli. Ilmeisesti se ei tartte mua enää avuksi "mukaan" vaan häiritsen ainoastaan keskittymistä. Namilla palkkailin pääosin nämäkin, vasta ihan vikan jälkeen sai pallon. Pelkään, että hajottaa itsensä, jos kuumuu liikaa. Toisaalta se tarttee sellasen pienen raivon, että pääsee reippaasti yli :D

Liikkeestä istuminen, joka meni aivan väännöksi. Kun ei taas osaa istua. Ensin monta kertaa pontevasti maahan, josta nostin yhtä monta kertaa. Sitten jäi seisomaan. Väliin saatiin istumisiakin, mutta halusin useamman kuin yhden (tuurilla?) onnistuneen ennen kuin mennään eteenpäin. Tuntuu, että jos seuraaminen on yhtään haahuilua tai koira ei keskity täysillä, jäävätkin kärsii helpommin. Loogistahan se on. Siispä korjasin tämän tänään ihan sillä, että vaadin tiukan kontaktin heti ekasta seuraamisaskeleesta alkaen. Viis kuorma-autosta ja kauempana tiellä menevistä ihmisistä, joille mudi olisi halunnut jakaa pienen osan huomiostaan :P Johan alkoi löytyä istumiset.

Liikkeestä maahan ja suoraan siitä luoksetulo. Maahan hyvä, luoksetulon (tänne-käskyllä eteen) olin ajatellut ottaa loppuun asti, mutta elukka tuli niin helvetin lujaa että katsoin parhaaksi väistää pois alta :D No ei, ku ensinnäkin ongelma on enemmän ollut vauhdin puute kuin törmääminen, ja toisekseen en jaksanut ton hikisen istu-prässäämisen jälkeen alkaa hinkuttaa vauhdikasta mutta törmäämätöntä luoksetuloa, joten heitin pallon tosiaan muutama metri ennen kuin koira oli luonani.

Jätettiin narupallo sinne kentän laitaan. Asettelin narun niin, että se oli mahdollisimman koholla, mutta saisihan eteenmenolelu olla vielä vähän isompi, että näkyisi kunnolla. Palasimme keskelle kenttää, koira perusasentoon ja aikomus seurauttaa pieni matka ennen lähetystä. Koirahan vaan meinasi seuraa-käskyllä jo lähteä. Korjasi kuitenkin itse. Kaartoi vähän oikealle, mutta näki sitten pallon ja meni sen luokse. Suoraa etenemistä pitäisi nimenomaan vahvistaa sillä näkyvällä lelulla nyt tässä vaiheessa. Raahaisko ton koiran kokoisen pehmolelupandan vaikka kentälle... :D