PK-kentällä. Koira suoraan seuraamaan, jonka aikana ukko ampui. Reagoi. Otettiin noin 15 ampumista ja vikoilla sain kyllä koiran seuraamaan paikkansa pitäen. Alkuun se säpsähti, kääntyi katsomaan taakseen ja jäi seisomaan. Moitin ja käskin uudestaan seuraamaan, tottelee kyllä. Mun mielestä se säpsähdys on sellanen "mitvit?! kuka hyökkää, vedän sitä pataan!", koira ei siis tosiaankaan lamaannu tai heittäydy toimintakyvyttömäksi tai mene niin paineeseen että hommat loppuisi siihen. Mutta ei se silti voi reagoida noin! :(

Ammuttiin 5 askeleen matkalla. Just luin koeohjetta, että matka on "vähintään 15 askeleen päässä". No eipä se nyt paljoa siinä vaimene eikä liene oleellista.

Paikalla makuussa se ei reagoi paukkuun oikeen mitenkään. En minä osaa sitä edelleenkään laukausaraksi mieltää, mutta katsonko koiraani ruusunpunaisin lasein? Hylätäänkö se laukausarkana?

Otettiin välissä hyppynouto. Lähti kiertämään estettä suoraan kapulalle, josta karjaisin EI. Sen jälkeen teki oikein. Seuraavana A-estenouto, jossa meni esteen yli ja nouti, mutta toi kapulan esteen kiertäen, josta "mitä sä teet, ei käy". Toisen teki jälleen oikein.

Pistin koiran hetkeksi autoon ja mietin mitä ihmettä tässä nyt oikeen tapahtuu.

Tajusin, että olin jäänyt tosi kauas esteistä, ainakin 5-6 askeleen päähän. Kokeilin mennä lähemmäs, niin että koira sai juuri yhden laukka-askeleen otettua. En tiedä johtuiko tästä vai edellisistä korjauksista, mutta nyt teki kummatkin oikein heti ekalla :) Tässä vielä yksi hyppynoudon pelkkä palautushyppy. Katsoin tuota hidastuksella mutta en silti ottanut selvää ponnistaako se esteestä vai näyttääkö se vaan siltä. Sama se mulle, kunhan hyppää.

Sitten otettiin uudestaan seuraamista&ampumista. Sain sen tosiaan lopussa menemään kelvollisesti, mutta mutta.. enpäs tiedä. Voiko toi koira olla vaan niin terävä tai puolustusviettinen tai jotain että se tulee sieltä? Olenko mä ihan väärässä?

Loppuun eteenmeno. Pallo salaa miehelle, mies eka vasemmalla syrjässä, käskynä heittää koiran yli sen eteen kun se on mennyt n. 20 askeleen matkan. Käytettiin maamerkkejä, eihän sitä muuten olis voinut arvioida. Virittely "kaukana", koira tuntui olevan ihan pihalla ja katseli enemmän miestä kuin eteensä. Toistelin muutaman kerran ja päätin kokeilla, ja eteenhän se ihan hyvin lähti! Taisi vaan tällä ekalla ennakoida maahanmenon (oon ottanu sen kerran, wtf?!?) ja plätsähti alas just ku pallo lensi :D No ei mahda mitään... Toisella mies oli oikealla puolellamme, muuten sama.

Pitäisköhän se koko koe jättää väliin... vähän tää nyt muka tuli taas äkkiä ja osa liikkeistä on vaiheessa. Tai hajoaa. :(