Metsiksellä. Kävin ensin itsekseen tekemässä jäljen, sitten mentiin tunnin päästä koko porukka pyssyineen päivineen.

Janat eka n. 10m ja toka ehkä 15m, sammalmetsää. Jälki vasempaan ja vanhetusta aika tarkalleen se tunti. Kissanruokaa sisältävät purkit palkkana pian jäljen noston jälkeen. Mies oli kuvaamassa.

Ekalla ihme häröilyä, vasta kotona videota katsoessani tuntuu että ei koira ehkä sekoillutkaan niin pahasti, vaan sai jo hajun jäljestä/siinä meni joku vanha jälki? Otin sen vähän turhan kovasti pois ja patistin jatkamaan eteenpäin. :/

Tokan laitan nettiin, tää on ehkä aika tyypillinen jäljen nosto etenemisen suoruuden suhteen. Tossakin keskellä koira tsekkaa jonkun jutun? Jäljelle tultuaan laskee nenän hyvin maahan ja tarkistaa suunnan, ja kääntyy itse ympäri oikeaan (eli vasempaan ;)) suuntaan. Yhden puun se meinaa kiertää väärältä puolelta ja tekee ryntäyksen takaisin, ja sitten ollaankin jo pian palkalla. Ilmaisua ei valitettavasti näe mutta maahan se plätsähtää oikeen ripeesti.

Ampumisen päätin aloittaa nyt niin, että tein vanhalle heinittyneelle metsätielle/kääntöpaikalle maahan pari metriä x pari metriä alueen, johon ripottelin paljon lihapullan palasia. Koira katsoi vieressä. Mies oli pyssyn kanssa n. 40-50m päässä samalla tiellä ja tytti tyttäili edestakaisin (heti ampumisen jälkeen oli ihan fiiliksissä etsimässä tippuvaa lintua taivaalle tuijotellen :D se oli tänään hei suoraan eineksinä ja tuli alas lihapullina...). Nostin käden ylös ampumismerkiksi kun mudi söi maasta. Se nosti pään ylös ja tuijotti, pitkään en malttanut odottaa ennen kuin sanoin että "eti eti vaan" mitä käytän kannustimena, ja se jatkoikin syömistä. Vähän ajan päästä ammuttiin uusi, koira nosti pään samalla tavalla ja katsoi äänen suuntaan, mutta jatkoi itse syömistä ilman että sanoin mitään. Mies tuli ehkä 10m lähemmäs ja ammuttiin vielä yksi, namit alkoi vissiin olla aika vähissä joten heitin kädestä koiralle sen jalkoihin kymmenkunta palasta samalla kun pamahti ja koiran pää nousi. Kumartui heti syömään heittämiäni nameja. Lopuksi leikittiin pallolla. Ja vakuutettiin seisojalle että älä turhaan pomppiloiki ympäriinsä kun ei siellä ole tirppaa missään.

Ei mudi pelokas tai paineistunutkaan kai ole. En oikeen tiedä miltä sen pitäis näyttää, siis kai sen nyt kuitenkin kuuluu reagoida noinkin kovaan ääneen? Just nostamalla pää ja katsomalla että tippuuko taivas niskaan tai jotain? Pitää kuvata sitä videolle kanssa joku kerta, nyt ei tullut mieleen.