Sunnuntaina menin koirien kanssa kolmestaan mökille, jossa oli mun vanhemmat ja veli. Käytiin reilu 3h lenkillä ja hengailtiin saman verran pihassa grillaamassa. Koirat myös ui. Illaksi tultiin kotiin. Oli kovin väsynyttä & onnellista väkeä.

Tänään kävin tekemässä jäljen metsäkoululle, kun tossa lähimetsässä oli suunnistajaruuhka enkä mahtunut sekaan. Jana n. 10m, jälki vasempaan, kuusi keppiä, kaksi kissanruokapurkkia (ekana ja vikana). En saanut miehen puhelimen GPS:ää oikeen toimimaan, mutta jonkun räpellyksen jälkeen se antoi matkaksi 650m. Mies oli mukana jäljen ajossa ja mittasi matkan, nyt se oli 750m. Tiedä sitten mikä oli totuus? Pitkältä se matka kyllä tuntui. Sammalmetsää, yhden kuivan metsäautotien (puiden tippuneita lehtiä, kuivaa heinää) ylitys, toista tietä mentiin vähän matkaa ennen kuin jälki lähti taas metsään. Parissa eri kohtaa jäkäläistä kalliota, kerran olin mennyt kiviröykkiön läpi.

Jana oli täydellinen, koira lähti reippaasti ja aivan suoraan, nosti jäljen varmasti heti oikeaan suuntaan ja sinne paineli :) Aika reippaasti mentiin, välillä sain ihan juosta perässä. Eka metsäautotien ylitys oli hankala, koira tarkisteli tietä vasempaan ja etsi jälkeä "lounaasta", vaikka se oli jatkunut enemmänkin "koilliseen". Kolmas (vai toka?) keppi oli heti tien jälkeen kuivan metsän puolella, tästä mentiin siinä jälkeä etsiessä yli. En puuttunut, koska koira ei varmastikaan vaan huomannut sitä. Jossain 500-600m välillä koira vähän haahuili ja epäilin että se tsekkaili jotain muita (riistan? tosin ei sitä yleensä yhtään kiinnosta) jälkiä, mutta koska jälkeä ei oltu merkattu enkä tosiaan muistanut olinko mennyt juuri siitä vai en, en uskaltanut mitään sanoakaan. Muutaman kerran koira pysähtyi katsomaan minua, mutta en sanonut sille mitään, ja jatkoi sitten itse jälkeä. Keppien ilmaisut oli tänään aika hitaat, koira jäi seisomaan tai kävi istumaan ja toljotti vaan minua -> seuraavaksi pelkkä ilmaisuharkka helpolla lyhyellä jäljellä.

Juotin koiraa kahdesti kepillä ja ihan lopussa kun jälki meni ojan vierustaa, koira hörppäsi siitä itse lisää. Kokonaisaika n. 17min. Ei pitäis olla 500m alo-jäljellä mikään kiire.

Lopuksi käytiin uimassa "laiturilammella", oli uimalelukin mukana. Mudi ui, seisoja lähinnä vonkui rannalla :D. Vissiin vielä turhan kylmä sille kun ei mennyt. Mun tän kesän tavoite on opettaa mudi hyppäämään vauhdista uimaan, nyt se aina pysähtyy ihan rantaviivalle ennen kuin ponnistaa, päästää pari kiljaisua ja sitten vasta hyppää.

Autolta vielä haettiin pyssy ja mentiin vähän metsän puolelle ampumaan. Viisi laukausta, jokaisesta koira sai ison palan lihaa. Kolmas niin että koira oli maassa, viides koira sivulla. Lopuksi patukkaleikki.