Pitkän ja tuskallisen tutkimisen tuloksena tilattiin lopulta Ezydog-rinkat.

KOKO

KOIRAN PAINO RINNANYMPÄRYS LAUKUN KOKO LAUKUN VETOISUUS
S 7 - 18kg 41 - 74 cm 23x15 cm 4,1 l
M 16 - 32kg 56 - 94 cm 28x20 cm 7,5 l

Mudi: 16kg, 61cm (säkäkorkeus 49cm)
Seisoja: 24kg, 71cm (säkäkorkeus 57cm)

Seisojalle oli helppo tilata M, mutta mudin suhteen mietittiin vielä erikseen tätä kokoasiaa. Lopulta päädyttiin ottamaan S, niin saadaan kotiin sekä isompi että pienempi ja voidaan kokeilla sille molempia. Haluaisin ehdottomasti isomman, tilavuudessa on aika huima ero.

Laukut tuli tänään (sunnuntaina, kyllä! :D ilmeisesti ne oli tullut siwan postiin jo aiemmin mutta ilmoitus tuli vasta nyt). Säätöohjeet oli olemattomat ja tuntui että eihän nämä istu tytille ollenkaan. Mudille ei oltu edes kokeiltu. Sitten vasta huomasin, että mahakappaleesta pystyy vaihtamaan kylkiremmien kohtaa, ja johan vaikutti positiivisesti. Tytin laukku saatiin säädettyä kohtuullisen hyvän oloiseksi. Yritin sitä mudille kanssa laittaa, ja vaikka remmit saa säädettyä kohdilleen, se ei vain ole hyvä. Sitten kaivoin pienemmän pussistaan ja kappas, sehän istuu paljon paremmin:

Kovin se on pienen tuntuinen tuohon toiseen verrattuna, mutta mudi painaa aika paljon vähemmän, pystyy kantamaan vähemmän ja ennen kaikkea syö vähemmän. Loppujen lopuksi on tuossakin aika lailla tilaa, joten eiköhän me pidetä nämä.