Pk-kentälle suoraan töiden jälkeen (=koira oli aamun autossa mukana).

Alkuun eteenmeno: vietiin lelu yhdessä, matkaa oli ihan reilusti, varmaan joku 40m. Otin parin askeleen seuraamisen ennen lähetystä. Oranssi möykky paistoi mun silmiin oikeen selvästi, mutta koira ei sitä ilmeisesti lähtöpaikalta nähnyt, koska lähti vähän oikealle ja korjasi sitten. Linjasta tuli siis tällainen-> ) Vauhti kuitenkin säilyi koko ajan. Vietiin lelu saman tien uudelleen mutta jätettiin se odottamaan viimeiseksi.

Hyppyytin koiraa metrisellä esteellä (kiinteä, ei tokohyppy). Minusta poispäin hyppää hyvin, mutta jos jätin koiran istumaan ja menin toiselle puolelle kutsumaan hyppy-käskyllä, taisi tulla ainakin yksi kierto. Sama a-esteellä, poispäin irtoaa ja kiipeää hyvin, mutta kutsuttuna kiersi tämän melkeen joka kerta. Tarttis avustajaa. Autoin niin, että olin vinossa esteen takana jotta sain koiraan katsekontaktin, ja vahvistin kiipee-käskyä näyttämällä kädellä esteelle, kuin ohjaisin agilityssä.

Siirryttiin sitten koe-esteiltä korotettavalle tokohypylle ja loivemmalle harjoitus-a:lle. Hyppynoutoa niin, että korotin esteen 80/85 (?)cm saakka. Sekä alusta paluuhyppyyn asti että niin, että jätin koiran kapula suussa toiselle puolelle ja otin paluuhypyn eteen luovutukseen asti. Kerran tuli vahingossa kovin vino heitto, mutta hyvin palautui hypyn kautta sekin. Vauhti myös pysyi koko ajan laukalla, mutta varsinkin pk-puolella nouto ylipäänsä saisi olla voimakkaampi ja vietikkäämpi. Loivalla a:lla otin istumasta mua kohti kiipeämisen ja se sujui. Otin myös kokeeksi yhden estenoudon. En nähnyt mihin kapula lensi, enkä nähnyt mitä koira teki toisella puolella. Hetki sillä kesti, toivottavasti vaan etsi kapulaa, eikä miettinyt nostaisko sen vai ei :P Hienosti ainakin tuli esteen yli kapulan kanssa takaisin päin.

Muistin vielä sen eteenmenonkin enkä jättänyt lelua kentälle... Virittely on "kaukana", kuten pudonneen esineen noudossa maastossa. Lähetys suoraan sivulta, matkaa oli varmaan about sama kuin edellisessä. Selvästi muisti mitä on tekemässä ja ampaisi matkaan, mutta linjasta tuli taas samanlainen banaani. Pöh. Varmaan tarttis tehdä kuuri vähän lähempää että se näkee lelun ja juoksee sinne suoraan.